Šta je novo?

Mrezice i sl. za Kuciste i ventilatore

derg38

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poena
154
Kupih juce Chieftec Chieftec BA-01BBB Op,http://www.hardwaresquad.co.uk/index...=Content&pid=7

naravno bez napajanja (mislim da to skidaju pa preprodaju),

E sad,ima mnogo mesta za ventilatore a ja planiram da stavim samo dva,vise mi i ne treba,
nije mi problem hladjenje,nije mi neka straobalna masina pa da mnogo se i greje,a ovoliko kuciste je tesko i ugrejati ,nego posto ima tih otvora mnogo,a meni je problem prasina,
ima li gde nekih mrezica il bilo cega cim bih zatvorio ta prazna mesta to jest proreze sto ce ostajati,da bih smanjio tj. sprecio sto vise ulazak prasine unutra.

Ventilatore cu verovatno posaviti da izbacuju vazduh iz istog razloga a posto nemam problem sa grejanjem komponenti i ne treba mi da ubacuje.

Dakle gde ima da se kupi nekih mrezica kojim bi se zatvorili prazni prorezi ili da ih recimo skroz zatvorim,ako vec nema mrezica nekom folijom ili sta bi vec najbolje bilo?

Nemoj zatvoriti sve ulaze za vazduh, pogotovo ako hoćeš da Ti ventilatori izbacuju napolje. Stvorićeš podpritisak u kućištu i verovatno će napajanje otkazati (bilo njegova temperaturna zaštita ili ono samo).

Moras ostaviti da ti negde ulazi vazduh kao sto rece detlic,a sad ako neces rupe onda kupis neku sitnu mrezicu na metar u gvozdjari i iseces kako ti odgovara ;)

Mada za manje prasine ti je bolje da stavis jedan da uvlaci vazduh i na njega neki filter i jedan da izvlaci jer ce ti ovako prasina ulaziti kroz svaku rupicu,a nece je ventovi izvuci...

Poslednja izmena:
Narucih sad dva filtera za 120 tke,ti su za usisne ventilatore,stavicu mozda jedan ako ne s njima cu prekriti nekoristena dva proreza zaventilatore.

sa onog tkz. pasivnog boka kucista imam proreze za tri 92 ventilatora jedno ispod drugog,tu kkad bi stavio neki ventilator duvao bi po hardovima,tu cu videti pleksiglas da stavim jer nema potrebe,imam 3 harda i ima izmedju svakog mesta za po slot razmaka tako da nece biti problema.

mislim da ako i stavim na ovu bocnu stranu kucista sto se redovno skida jedan ventilator od 80 da izvlaci i nazad jedan od 120 da izvlaci da ne bi bilo problema sa podpritiskom,jer prednja strana kucista ima u gornjoj polovini vratasca a donji deo je prozracniji i ima i neku mrezicu unutra(nisam pokusao razmontirati sve da vidim kakva je i moze li se skidati ili je samo tako uradjeno) i mislim da ce ulaziti dovoljno vazduha tuda.

ne znam...

sto se tice grejanja po ovom starom malom drljavom kucistu znam da ovo sto ja drzim unutra se nece pregrevati,tako da su mi ventilatori generalno nepotrebni,nema sanse da ovoliko kuciste od celicnog lima ne odvodi toplotu dobro.
stavljanje napred usisnog ventilatora zbog tog donjeg dela koji ne znam bas kako se skida mi izgleda komplikovano a i stavljanje dodatnog filtera jer ovo sto vidim kroz poklopac spolja mi je retko nekako.

Znaci ako bih zatvorio bocne otvore recimo sve i iza 2 nekoristena ,bez ijednog ventilatora znaci ugradjenog sem napajanje sto ima svoj i graficka fabricki svoj,mislite li da bi tad bilo problema sa podpritiskom?

Sa temperaturom ne bi sigurno jer ni u drljavom starom kucistu nije bilo problema ni kad nisam imao ventilator bocni 80-ku koji je izvlacio samo i nista vise,ako se tad nije pregrejavalo mislim da je nemoguce u ovom monstrumu da se greje,pogotovo jer ce sve komponente imati izmedju sebe bar po slot razmaka.

U komp ce biti ubacena dva rezaca,tri hard diska,maxtor stari 80 gb, wd od 500 gb 2 godine star i novi wd Caviar Black 1TB 7k 64MB SATA300 WD1002FAEX,on je nov i ne znam koliko se greje jer nije jos isprobano al mislim da nemaa tu problema,kad procesor nema nemaju ni hardovi sigurno

Pa nemoj staviti taj sa strane(pogotovo ne da izvlaci) nego samo tu 12-ku pozadi da izvlaci,a prednju tu mrezicu ostavi i kroz nju ce vazduh ulaziti u kuciste ;) ove sa strane rupe slobodno zatvori...

tako sam nesto i mislio,sa strane sve pleksiglas i silikon providni i zapusiti ih a mozda cak ni nazad ne staviti nikakav ventilator nego ga sa onim kupovnim filterima samo zatvoriti da prasina ne ulazi a vazduh moze da izlazi.
probacu bez ijednog ventilatora,ne verujem da ce se grejati,kad nije u malom kucistu,a za napajanje nece onda biti problem,ono ce odnapred ulaziti vazduha svojim prirodnim tokom (i prasine nazalost a nazad ce izlaziti kroz filtere na te vece resetkaste proreze prekrivene tim filterrima za prasinu.

ako se bude grejalo onda cu staviti jednu 120-ku iza da izbacuje,a napred onda ili uglaviti jedan od tih filtera (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=25552) da smanji ulaz prasine jer ako ovaj iza bude izbacivao ipak ce uvlaciti vise spreda kroz te supljinice nego prirodno.

e sad ,ovi gore filteri iz linka pise da su namagnetisani,verovatno je to jako malo al ipak dal ga sstavljati napred,u slucaju da iza stavim ventilator jedan,jer u tom slucaju bi bio ako se moze staviti uopste ipak relativno blizu (3 cm recimo) hard diskova'

valjda je veodjeno racuna o tome...

Filtere stavi napred! Zasto bi filtrirao od prasine ono sto izlazi? Da unutra ostane prasina?

ne naravno,ali iza imam dva velika resetkasta proreza za 120 ke,ako ne stavim ventilatore koji ce izduvavati,onda bolje da stavim te filtere da ne ulazi prasina spolja kroz njih unutra.

to sam mislio,razumes.

ako stavim vent napred onda cu i nazad jedan,ako stavim jedan nazad,da izbacuje,a ne stavim napred vent,ostace mi iza ispod dole jos jedan resetkasti otvor za drugi i svejedno moram nekako da ga zatvorim jer ako ga ostavim onako ulazice prasina spolja sama od sebe.
Ako i ne stavim nijedan ventilator moram iza te resetkaste da zatvorim nekako da manje prasine spolja ulazi,zato hocu da stavim filteree,zbog prasine spolja.
Bez obzira imao ja jedan vent da izbacuje ,imao jedan napred da ubacuje ili ne,
moram iza zatvoriti resetku gde je predvidjen drugi vent da ne ulazi prasina sama od sebe spolja.

vidoh temu pa da pokazem kako je kod mene

kad ono mrezica popustila. al vec kad sam otvorio ajd da slikam da se vidi. crce mi napajanje pre 20-ak dana pa sam iskoristio priliku da zastitim rupe od prasine al vidim da cu to morati bolje da resim, da napravim neki ram pa onda zenina carapa..

Prilozi

• mreza.jpg
    mreza.jpg
    213 KB · Pregleda: 566
e tu na bokove mislim da cu pleksiglas sa silikonom providnim roknuti a ako ne i ja cu carape al crne :)

a ti vidi da prvo pocepas zeni carape pa onda...dupla korist :)

kako si zadovoljan kucistem?

od pleksija sam mislio da izrezem ram, pa preko njega carapa. bolje cela, kroz pocepanu juri prasina:). a kuciste..pa zadovoljan sam, zgodno je za svasta. ja npr. odmaram ruku na isto. a mozes da mu montiras i tockice. mrzelo me da ih stavim da vidim kako izgleda. mana mu je, bar meni, sto ne moze da stane ispod stola, bar kod mene. i nemam neko drugo za poredjenje. ja ga uzeo sto je visoko, mislio sam da ce da ima cug ko sporet smederevac. jos se nisam pokajo.nedostaje mu providna stranica, da mi zraci noge dok radi.:bottle:
u stvari sad mu fali napajanje

ima da se kupi providna stranica al nemam pojma posto je.

kad ono mrezica popustila. al vec kad sam otvorio ajd da slikam da se vidi. crce mi napajanje pre 20-ak dana pa sam iskoristio priliku da zastitim rupe od prasine al vidim da cu to morati bolje da resim, da napravim neki ram pa onda zenina carapa..

OMG :zgran:

Ako ti se odlepi ta carapa i padne u kuciste, na toplu graficku, pa je i ventilator dohvati, a ti u kupatilu... :crash:

Kupi Xilence filter(e) i sredi kuciste po JUS-u :trust:

OMG :zgran:

Ako ti se odlepi ta carapa i padne u kuciste, na toplu graficku, pa je i ventilator dohvati, a ti u kupatilu... :crash:

Kupi Xilence filter(e) i sredi kuciste po JUS-u :trust:

e vidis, to mi nije palo na pamet, sva sreca sto jos nemam napajnje pa ga niko i ne drnda kad sam na poslu! skidam carapu cim stignem kuci! a bas trenutno sada su kuci zenini sestrici,dobro bi ga oprzili sa assasinom i krizom!:S:

nijedan filter ti nece primac zeninoj carapi u skupljanju prasine ..jok

ljudi de nalazite te zilence filtere,ja ne mogu da ih nadje nigde po nasi prodavnicama kad pitam ili gledam po netu cak ni neke druge 120mm filtere osim onih kockastih velikih demciflexovih ali ja bi neke neprimetnije :D

Joj sto je ruzan kao za WC, ali ako se ne vidi totalno nema veze, jer ima Demci sa crnom mrezicom da stavim na one 2 rupetine na strani.
Jer verujete da je demci 140 mm 1200 din(odlepili su), a od 120 mm 600 din. Lepse je kupiti gumenu podlogu i nalepiti zategnutu crnu carapu nego ovaj filter Xilence.

Poslednja izmena:
Ma nek' je i za stalu kad radi posao :trust:

Ne vidi se ako ti je kuciste ispod stola :eyebrows:

Ako zalepis carapu, koliko ces se smarati da je ocistis? :S:

Ovo lepo skines, operes i vratis. Ja imam i rezervne filtere (isekao od filtera za asiprator) tako da ne moram da cekam da mi se osuse.

Prednost belih je sto su od, po meni, gusceg materijala, a i vidi se kad je prljav, dok ovaj crni nisam probao.

Prilozi

• Stari.jpg
    Stari.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 59
  • Novi.jpg
    Novi.jpg
    9.8 KB · Pregleda: 52
Pa i materijal i alat moraju da se plate :trust:

Da vec nemam ove Xilence filtere, verovatno bih uzeo DemciFlex :type:

po meni velika prednost filtera sa magnetnim okvirom tipa demciflex je ta da ih montiras sa spoljne strane kucista, to jest samo ih " nalepis ", ne treba nista srafiti da bi ih skinuo, a proces svakodnevnog ciscenja traje bukvalno tridesetak sekundi,
odlepis/dunes/zalepis

Vrh Dno