Šta je novo?

Mreza u Win.XP SP2???

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Kako da podesim? Imam 2 umrezena racunara i sve radi kako treba (vidim sherovane dokumente, igre rade kako treba,...), osim sto mi ne radi internet preko mreze!? Znaci ja kad se zakacim na net (glavni racunar), brat ne moze da koristi internet!? Dok je bio SP1 radilo je OK!!! U principu sam sve podesio kao i do sada (pre instalacije SP2), ali izgleda da jos negde treba dati neki pristup necemu, ali ja ne znam cemu ni kako, pa ako neko zna resenje bio bih mu zahvalan!!!

a windows firewall?
pogledaj ga malo jer se on automatski ukljuci za sve konekcije pa i lan

Windows Firewall jeste ukljucen za LAN! Sta, jel treba da ga iskljucim ili sta? Predpostavljam i ja da je nesto do njega, ali ne znam sta!? Jel ima u njegovim podesavanjima negde da onaj drugi racunar moze da koristi internet preko mog racunara, posto ja ne mogu da nadjem!

pa za pocetak probaj bez firewalla za lan

Podesavanje...

Da li si podesio u opcijama za Dial-Up konekciju(Properties/Advanced) da je ukljucen Inrenet Connection Sharing ?
Pozdrav Sale

atatyu je napisao(la):
Da li si podesio u opcijama za Dial-Up konekciju(Properties/Advanced) da je ukljucen Inrenet Connection Sharing ?
Pozdrav Sale

Naravno da mi je ukljuceno Internet Connection Sharing ;)

Nego, resio sam problem:
Uspeo sam! Namestio sam na Client racunaru DNS na auto, a na mom racunaru je staticka adresa i proradilo je, konacno!!! Cak Client racunar moze da se, ako mu ja dodelim premisu, da se kaci na internet preko mog modema i da ga kontrolise u potpunost!!!

Nazad
Vrh Dno