Šta je novo?

Mreza na jednom racunaru...??? :-)

nemanjam

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Da li postoji neki program koji bi simulirao rad mreze na jednom racunaru i ako takvi programi postoje koji je najpoznatiji?
U pitanju je Windows98 i XP operativni sistemi.
Pozdrav...

Da bi simulirao rad mreze na jednom racunaru uradi sljedece: ubodi mreznu kartu, ubodi zatim utp kabal u istu, ali sa terminatorom na kraju, tako da ti simulira vracanje signala(da se isti ne bi gubio sa mreze)
E tek nakon toga instaliraj VMWare Workstation- necu da trosim rijeci, softver je caroban i bukvalno je u stanju sve sto i obican OS....
Ako ti je potrebno dalje obavjestenje cimni me na PM, s obzirom da je softver tezak oko 20 Mb-a
Poz

Ubodi dve mrezne karte, dodeli im razlicite IP-adrese i povezi ih cross-over kablom.

Nikakv poseban softver ti ne treba nakon toga.

silverglider je napisao(la):
Ubodi dve mrezne karte, dodeli im razlicite IP-adrese i povezi ih cross-over kablom.

Nikakv poseban softver ti ne treba nakon toga.

Pretpostavljam da covjeku softver treba za neku vrstu edukacije ili testiranje ponasanja dvije masine na mrezi, share file-ova itd (nemanja, ispravi me ako grijesim)....u tom slucaju, ne znam koliko ce mu znaciti cista simulacija mreznog prenosa

Uh, sad sam tek video da hoce XP i 98 u isto vreme. U tom slucaju VMware.

Ukoliko to nije bitno, ovo sa dve mrezne karte je i vise nego dovoljno za testiranje programa i servisa koji koriste komunikaciju putem TCP ili UDP socketa - na istoj masini mogu slobodno da se izvrsavaju paralelno dva programa i komuniciraju putem te dve mrezne karte (umesto 127.0.0.1), pa tako ispada da je jedan program na jednoj IP adresi, a drugi na drugoj. Sasvim zadovoljavajuce i za testiranje client/server aplikacija.

Za neke primene, pak, je najbolje imati stvarno dve masine.

Silver, cemu dve karte? zar obican Loopback adapter ne bi radio posao?

Zasto ne dve karte, ako hoces da imas dva IP-a?

mislim da sam te pogresno razumeo. cini mi se da ste pricali o "masini za vezbanje"

Nazad
Vrh Dno