Šta je novo?

Mreza cudan problem

bbocko

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2008
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & LC-CC-120
Matična ploča
ASRock X570 Taichi
RAM
Kigston HyperX 32GB DDR4 3200MHz
GPU
ASRock Taichi RX 6800 XT
Storage
Adata XPG 512GB SX8200 Pro
Zvuk
Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro & Altec Lansing 5100
PSU
EVGA SuperNOVA G3 1000W
Kućište
Chieftec GP-01B-OP
Monitor
Xiaomi ultrawide 34" curved
Miš & tastatura
RedDragon Storm M808 & Machenike K500W Wireless
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovako, u firmi imamo nekoliko workgrupa sa 30-tak racunara, mreza je nakaradno uradjena sve ide iz svica u svic (svaka kancelarija ima po svic).
Problem je sledeci, neki racunari se ne vide na mrezi tj. oni se vide samo ako ukucam njihovu IP adresu, a kad idem preko my network places tu se ne vide. Znaci kad hocu da ih nadjem preko imena racunara se ne vide.
Svi racunari imaju fiksne lokalne IP adrese, instaliran je Windows XP.
Cudno je sto se svi racunari ujutro vide, posle sat-dva jednostavo nestanu, tj. vidim sherovane foldere samo ako ukucam IP adresu tog `nevidljivog` racunara.
Ako je neko imao slucan problem, molio bi za pomoc.
Sve je normalno radilo do pre nedelju dana.

Pozz

Desni klik na My Network Places pa biraš Explore, potom isto tako na Entire Network, pa na Microsoft Windows Network ... (znači niti Open, niti Expand, već Explore)

Izvuci prečicu da se ne maltretiraš svaki put.

PS.
Možeš da skineš netscan, besplatan je i efikasan.
SoftPerfect Network Scanner

hmm proveri na tim racunarima(kojima ne mozes da pristupis) da li radi netBIOS servis... :)

...

hmm proveri na tim racunarima(kojima ne mozes da pristupis) da li radi netBIOS servis... :)

I to sam uradio NetBIOS over TCP/IP je ukljucen, isto se desava. Posle izvesnog vremena samo ''isceznu'' pojedini racunari, i to uvek isti.
Pojma nemam, mozda svicevi baguju. Sve je radilo bez ikakvih problema pre nedelju dana.

I to sam uradio NetBIOS over TCP/IP je ukljucen, isto se desava. Posle izvesnog vremena samo ''isceznu'' pojedini racunari, i to uvek isti.
Pojma nemam, mozda svicevi baguju. Sve je radilo bez ikakvih problema pre nedelju dana.

In the real world computers that are Master Browsers are being turned off. New elections are being called. Some computers don't get information in time and assume that they are Master Browsers when they are not. Less appropriate computers win elections occasionally, and some fight constantly to be Master Browsers when they should just quit.

to je stari problem na win mrezama
ako si admin procitaj ovo
http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc751005.aspx
ili ako te mrzi
http://www.pctools.com/guides/registry/detail/54

Poslednja izmena:
Jos uvek nisam resio problem, ali sam nasao potencijalog uzrocnika.
Kad iskljucim i ponovo ukljucim servis Computer Browsing kompjuter postane vidljiv, al
samo odredjeno vreme oko sat vremena.
Koliko sam citao po forumima to je bag u Windowsu, koji automatski posle odredjenog vremena iskljuci Computer Browsing servis ako je Windows Firewall iskljucen, ali kod mene je firewall ukljucen.

probaj da uradis update Win-a da stavis Servise pack 2 ili 3

Nazad
Vrh Dno