Xandar
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 10.11.2010
- Poena
- 170
Pozdrav,
Dobili smo napokon optiku u kuci. Sa njom je stigao i router TECHNICOLOR FGA2233. Brzina je trenutno blizu 400/40Mbps.
Na gornjem spratu pored ulaznih vrata je ulaz optike, i tu se nalazi i ovaj ruter, a ispod paralelno ulazna vrata donjeg sprata.To je trenutno što se tiče setup-a. Wifi signal na donjem spratu ima 3 crte i stabilan je.
Ono što bih ja želio jeste da:
E sad trebala bi mi pomoć, šta bi bilo meni optimalno od uređaja staviti za ove moje potrebe, kako za gornji i donji sprat tako i za video nadzor - i kako povezati. (tacni modeli za video nadzor me ne zanimaju samo sta mi treba sve,npr.switch, kabl taj i taj itd..., da znam pa da postepeno nadograđujem mrežu)
hvala
Dobili smo napokon optiku u kuci. Sa njom je stigao i router TECHNICOLOR FGA2233. Brzina je trenutno blizu 400/40Mbps.
Na gornjem spratu pored ulaznih vrata je ulaz optike, i tu se nalazi i ovaj ruter, a ispod paralelno ulazna vrata donjeg sprata.To je trenutno što se tiče setup-a. Wifi signal na donjem spratu ima 3 crte i stabilan je.
Ono što bih ja želio jeste da:
- Na gornjem spratu (70m2) bude zasebna wifi mreža koju bi moji koristili a tako i uredaji na tom spratu i dvr sa 2 spoljne kamere za sada, koje bi htio da budu povezane i napajane preko POE kabla, da što manje kablova ima. (uz mogućnost ukupno 4 kamere )
- Da na donjem( 70m2) spratu bude wifi signal odlican, wifi mreza (SSID) zasebna za potencijalne goste kojoj bih mogao da ograničim protok i još jedna zasebna nevidljiva Wifi mreža za uređaje na donjem spratu (xiaomi stick, tv receiver prodajdera)
E sad trebala bi mi pomoć, šta bi bilo meni optimalno od uređaja staviti za ove moje potrebe, kako za gornji i donji sprat tako i za video nadzor - i kako povezati. (tacni modeli za video nadzor me ne zanimaju samo sta mi treba sve,npr.switch, kabl taj i taj itd..., da znam pa da postepeno nadograđujem mrežu)
hvala