Šta je novo?

MPX200 - Kako namestiti u kalendaru da je default view - month view?

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Mpx200 i srpski T9

Da li neko ima ideju kako da ubaci srpski T9 u MPX200 i da li ima neku bazu?

Okacite negde bazu za neki drugi jezik, pa cu da vidim da li moze da se upotrebi ili konvertuje srpski t9 koji imam (koji je za Nokia/Siemens).

decepticon okachi taj program negde (ma o chemu da se radi)! Aj ja cu da okachim srpsku bazu koju imam ali ne znam za koji je fon! Nikako ne mogu da skinem bazu nekog drugog jezika koja se nalazi na samom telefonu. Ne znam kako. Klasichan copy nece :(
Ako neko ima ideju neka javi!

http://www.zippa.org/srpski.zip

Evo neshto sam nashao:

1. Store your DLL
Place your language DLL in a folder under \Storage\Application Data\

I’ve called mine t9 so the complete path becomes:

\Storage\Application Data\t9\

2. Edit the registry
Now, over to the registry goodness. There are two places you need to play with. The first one is:

HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\MUI\Languages

Click on the Available value and edit it. Add your language ID to the list and save. If you want to be extra fancy, place them in alphabetical order, as the list wont get sorted, it will just be read from beginning to end and your languages will be placed in that order.

Now, click back a couple of times and select the LDBs folder:

HKEY_LOCAL_MACHINE\T9 Input Method\LDBs

Here, add a New Value (String value) for each new language you are installing, the name of the Value is the Language ID and the Value Data is the path to the language file, for instance:

Value: 0414
Value Data: \Storage\Application Data\t9\T9NorwegianLdb.dll

Reset and go
Reset your phone for the above to take effect. You can now select your new language from the dropdown text type menu, for instance when writing a text message.

Kako ja sada od one *.ldb baze da napravim dll fajl? Probao sam da stavim ekstenziju .dll ali mi nije poshlo za rukom? Ako neko ima ideju neka javi!

To ako nekome pođe za rukom, mislim da može mnogo da olakša život bilo kom vlasniku Windows Mobile (bilo smartphone ili ppc) aparata.

A posao možemo da podelimo i između sebe, da iskucamo bazu reči. Nije lako kao za engleski jezik - oni nemaju padeže, ali opet bi se dalo nešto izbunariti, makar da pomaže do pola reči.

Kako namestiti u kalendaru da je default view - month view?

dakle, ja sam taj na koga si naleteo na mobilnomsvetu. Peglao sam se dve nedelje, nesto je kao radilo, ali sam na kraju odustao od cele price. MPX barata samo sa ogranicenim fondom reci (tj. fajl koji barata sa recima je ogranicen u KB) i apsolutno ga je nemoguce srediti. Delimicnog uspeha sam imao, ali se na kraju cela stvar ne isplati, jer konstanto ubija telefon. Mislim da je jedino resenje eksterni SMS client koji moze da handle-uje recnik. Inace, sve relevantne informacije sam dobio od tech.support team-ova iz Motorole i Microsofta.

u svakom slucaju, necu biti lenj, pa cu pregledati post-ovane linkove na ovom threadu. Mozda se i naleti na nesto korisno.

daj lepo taj link za russian file....konstantno prijavljuje neispravnost fajla...mada mislim da ti ovo nije vezano za T9,....uopste, polovina vase price na ovom threadu se odnosi na menjanje samog jezika telefona....

@comanche:

Bez obzira na ograničenje fajla, zašto je nemoguće u njega staviti, takođe ograničen broj reči, ali koje se najviše upotrebljavaju? Ako rusi mogu, moralo bi da možemo i mi. Englezima je lako, nemaju padeže, imaju -ing ili -ed na kraju, eventualno im izuzeci budže bazu. Kod nas za svaku reč mora da bude gomila njenih varijanti za svaku gramatičku situaciju.

Bilo bi sjajno kada bi se uz kucanje SMS poruka program "učio" da prepoznaje reči, ali to će verovatno biti ostavljeno za neke buduće igračke.

Ja sam napravio listu srpskih reci sortiranu po frekvenciji pojavljivanja; ako moze da vam pomogne da je okacim negde... Ima oko 350.000 reci...

nije poenta u tome....taj ruski sto se pominje NIJE T9 fajl, to je language pack preko kojeg MPX menja jezik i radi na ruskom (znaci promena jezika). Tegix T9 je recnik koji se koristi u automatskom prepoznavanju unetih slova u SMS/MMS porukama....znaci, totalno kontra stvar....MPX ima taj svoj minijaturni fajl koji handle-uje oko 100-200 reci...on sam skenira svaku poruku i svakoj reci dodeljuje odredjenu "vaznost" prema tome koliko se puta cesto ta rec koristi,...tako da posle nekog vremena u fajlu ostane 100-200 reci (zavisno od duzine karaktera), koje se najcesce koriste....E taj fajl (mislim da je 2KB u pitanju ali nisam siguran), je nemoguce zeznuti....mislim, moguce je ali telefon puca....

OK, a imash li preporuku za neki eksterni program? Mene ionako strashno nervira ovaj default jer na w2k3 brljavi sa velikim i malim slovima. Ne stavlja velika slova na pochetku rechenice shto me strashni nervira...
Ima li neko ideju kako ovo uraditi?

Poslednja izmena od urednika:
Dzingise daj popusti malo sa tredovima o mpx200, pa nisi ti od juce ovde. Dva treda merdzovana plu malo edit po postovima...

Marti Misterija je napisao(la):
Dzingise daj popusti malo sa tredovima o mpx200, pa nisi ti od juce ovde. Dva treda merdzovana plu malo edit po postovima...

Ne razumem kakve ovo veze ima sa T9, mislim na naziv thread-a. Čak je problematika i mnogo šira od MPx200 konkretno, pošto bi rešenje bilo verovatno uz minimalne modifikacije primenljivo i na bilo koji drugi Windows Mobile uređaj, tj. PPC, a možda čak i za neki drugi Smartphone.

Čudan merge, ali nema veze, ništa pametno nismo zaključili niti u jednom od thread-ova, tako da bi svakako za par dana pali u zaborav...

Ne znam da li ste znali ali na mpx200 mozete ukljuchiti i spikerfon. Kada pozovete nekog samo drzite dugme za poziv (zelenu slushalicu). Isto ga tako i gasite. Sada sam naleteo na netu :)

Kad smo vec kod T9 za MPx200: jel bezbedno brisati T9 dll-ove za razne jezike iz windows direktorijuma (ne trebaju mi uopste): spanish, swedish, danish, italian,...

Takodje, nadjoh u istom folderu aplikaciju "bthbond.exe". Koja je svrha, jel to nesto za bluetooth (dodatni uredjaj, kao sto je i kamera)?

Genghis Khan je napisao(la):
Ne znam da li ste znali ali na mpx200 mozete ukljuchiti i spikerfon. Kada pozovete nekog samo drzite dugme za poziv (zelenu slushalicu). Isto ga tako i gasite. Sada sam naleteo na netu :)

Dobra fora,radi i na mpx220.Ovo mi je bas trebalo,bas bi je bilo nelogicno da na Nokiji spikerfon ukljucujes jednim dugmetom a sa Motorolom moras da se cimas po menijima.

Kako da podesim da mi se svetlo na tastaturi ne gasi za 5sek? Sta je flash, a sta storage memorija (bez sd memorije)? Koji program se koristi za wap?

flash: ono što je korisniku dostupno od memorije, a za potrebe instaliranja programa, stavljanja fajlova itd. tu f-ju ima i SD/MMC

Poslednja izmena:
Naravno da može, tako je i po difoltu. Kakvo je to pitanje? Jedino ako si budući vlasnik, onda ti opraštamo. :)

Naravno da NIJE tako po defaultu! Mozda na w2002 ali na 03 nije tako. To je ono shto i mene izludjuje. A nikako da nadjem neki drugi program za poruke koji bi mogao to da radi :(

e imam ja jedan problem dakle prebacio sam poruke na komp. i sada ocu da ihvratim na telefon u pitanju je jeyo mobile extender i poruke su u .msg formatu pomagajte ljudi?!?!?!

Vrh Dno