Šta je novo?

MPX200 i memorijska kartica?

jordan

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
304
Pitanje je da li ista MMC/SD memorijska kartica ide u motorolu mpx200 i fotoaparat canonA510?

pozdrav j

Jah,jah. posedujem mmc karticu 256mb koju sam koristio u fotoaparatu
i radi bez problema!

Ista može i u mnogo mp3 plejera, pda uređaja, nokiu 6600 itd...

da li mogu "sporije" (ne high speed) SD kartice da se koriste bez problema u MPx200? Milsim na filmove, muziku, zvuke i programe.

Hvala na odgovoru!

odlično! uštedeću par evrića ;)

Koja je svrha uopste tih hi-speed, samo za foto-aparate ?
Jel se uopste vidi razlika na mobilnom izmedju obicne i "brze" ?

Izmedju mmc i sd se na telefonu bas vidi razlika, a izmedju sd i hispeed sd samo kad pristupas velikim fajlovima slikama MP3 i slicno

koliko je sporije? primetno ili skoro neprimetno?
mislim na SD

ja sam ubacivao i onu najsporiju MMC 16mb dobijenu uz canon i hi speed SD 1gb (koju i koristim) u telefon baš da vidim ima li kakve razlike, i iskreno, nikakvu razliku nisam primetio. ako je ima, mizerna je.

jovan_jocic je napisao(la):
Izmedju mmc i sd se na telefonu bas vidi razlika, a izmedju sd i hispeed sd samo kad pristupas velikim fajlovima slikama MP3 i slicno

A u cemu se vidi razlika izmedju MMC i SD ?

Poslednja izmena:
SD ima 2 kontakta više, često je za nijansu deblja i može da se zaključa da bude writeprotected... Obično uređaji podržavaju ravnopravno obe. HiSpeed se primeti kod kopiranja velikih fajlova u Card Readeru, u telefonu i nema neke značajne razlike. Moram da priznam da znači kada spržiš film u karticu uz transfer od 5 mega u sekundi.

Nisam se dobro izrazio, mislio sam pri koriscenju .....

Poslednja izmena:
pa čuj, ako piše SD/MMC na slotu ili specifikacijama uređaja, onda je potpuno svejedno, zar ne? :) Imam MMC od 32Mb koja ide uz 6600, i u aparatu ne primećujem nikakvu razliku, sem što je manja kapacitetom od SD kartice, je'lte... :)

Trebalo bi da se vidi veelika razlika kod ucitavanja igara, na primer doom, quake ili slicno..
Sto se tice filmova, brzina nije uopste bitna zato sto kad pustas film cita se nekih od 10 do 30KB po sekundi, a najsporija moguca kartica pusta bar deset puta vise. Na primer klasican mp3 je 128kb po sekundi (16KB/s)..

Siroce je napisao(la):
Trebalo bi da se vidi veelika razlika kod ucitavanja igara, na primer doom, quake ili slicno..
zanimaju nas iskustva :)

ja ću uzeti neku "običnu" SD od 256MB i to mi je dosta :)

ja nisam osetio nikakvu razliku, možda neki noviji aparati i mogu da izvuku šta... kao što rekoh, samo u card readeru je razlika ogromna, u telefonu isti đ... ;)

Razlika se vidi u echo recorderu. Sa mmc karticom na 10ak sekundi u najboljem kvalitetu ima seckanja zvuka a sa hispeed sd nema.

da li vaši mpx200 telefoni imaju problema sa karticama na K (Kingston, Kingmax)?
pročitah na više mesta da inače imaju :(

Imam kingston elite pro 256 i nemam problema

Vrh Dno