Šta je novo?

MPEG2 u DivX i DVD

• Začetnik teme Začetnik teme HAL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Potrebno mi je kratko uputstvo, sa kojim programom i na koji nacin je najjednostavnije u nekoliko koraka, od video zapisa skinutog pomocu TV kartice (pravi .mpeg2 tip fajla) napraviti DivX i DVD.

Najjednostavniji nacin da to uradis je sa Dr.Divx 1.0.6,imas da odaberes manuelno velicinu izlaznog fajla.Ali mozda najbolje resenje je Virtual Dub i WinAvi.A evo i linkova:

virtual dub
WinAvi
Drdivx

Hvala.
Moze li malo objasnjenje kako se koristi Dr.Divx i koja su dodatna podesavanja potrebna.

Dr Divx skini pa vidi napravljen je za totalne pocetnike nikakva dodatna podesavanja nisu potrebna... das njemu da odredi velicinu fajla il je ti odredis...
Ako zelis xvid koristi autogordianknot.. mada meni se desava da neke verzije nerade na mom kompu...

A ako od tog MPEG2 fajla zelis DVD, ja koristim Ulead DVD Movie Factory 4. Ako ne radis menije itd, DVD bude gotov i sprzen na disk za oko 30-35 min od mpeg2 fajla velicine oko 4 GB.

Da li je jednostavan za koriscenje...

Za prebacivanje Mpeg2 na DVD koristim NeroVision Express - prilicno je jednostavan...

Prilozi

Da se samo ubacim - WinAVI je zakon sto se jednostavnosti tice, a kalla89 je vec ostavio link. Ja njega koristim, kada hocu "fnija" podesavnja tu je VirtualDub i nema swta da se palamudi 😉

Nazad
Vrh Dno