Šta je novo?

Mpeg2 u divx-desinhronizacija zvuka, pomoc

ziggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
609
Koristim Virtualdub mpeg2 mod da bih konvertovao mpeg2 koji snimim sa dvb karte u divx. Redovno imam problem sa desinhronizcijom zvuka. Takodje,gluposti prave i XMPEG i Vidomi koji redovno pucaju pri bilo kojoj konverziji a ako nekako i uspe, fajl obavezno ima desinhronizaciju zvuka ili jos gore fajl bez zvuka i sl. Ima li neko resenje za ovo, ili makar neka mi neko kaze da li uspesno prebacuje snimljeni mpeg2 u divx. Koji je softver u pitanju, da li koristi divx3 ili divx5, Lame mp3 ili Fraunhofer, koji su parametri itd. HELP!

dr. divx ili codek

I ja prebacujem non stop u vdub ili dr. divx i sve je uredu. Verovatno ti treba novi codek, skini dr.divx 1.0.4 odlicno radi i dobices i novi kodek koji ce biti ok i vdubu...

http://www.divx.com/divx/divxpro.php
tu ti je i dr.divx

http://neuron2.net/

ovde su ti filteri za vdub, mozda i to pomogne...

ja probao sa drdivx 1.04 i ne da ispadne desinhronizovano nego nije normalno... mislim da je fora u tom mpeg2 fajlu, možda njega treba nekako pripremiti za kompresovanje?! mislim da je ovo jer sam već sve drugo probao!!! :boom: :cuss: :boom: :cuss: ctp; :whip :whip :cuss: ctp; :boom: :whip :whip :whip :whip :whip

čemu služi taj PVAstrumento?

ajd sad ću da vidim da ga skinem

jel se koristi pre ili posle kompresije???

pošto sam ostavio komp kući da radi, taman će da završi kad i ja (sa poslom)...

valjda neću morati opet?

pa sve i da moram, samo da proradi ctp;

Jok,vala, ne pomaze ni pvastrumento. Probao sam ja to davno, jedino sto ponekada proradi je Xmpeg. Na forumu Virtual dubmpeg2 moda ne nadjoh resenje ali nadjoh postove ljudi sa istim problemom. Moguce da je greska u samom procesu snimanja mpeg2 videa, na sta ne znam kako da uticem, to je stvar hardvera. Gotovo da mi je smesno da ove probleme imam samo zbog zlosrecne kombinacije ploce sa inace fenomenalnim nforce2 cipsetom i Skystar1 kartom koja je bila skupa ko otrov.To kazem zato sto mi snimci napravljeni u softver modu ne prave takve probleme. Ako neko zna resenje, ali rekoh LICNO PROVERENO resenje koje se konkretno tice problema koji navodim bio bih jako zahvalan.

meni je astrumento pomogao...
jesi čekirao u dub-u opciju: change frame rate to synchronize with sound (ili tako nešto) ?!
pošto si prvo proturio file kroz astrumento? type;

ziggy je napisao(la):
Jok,vala, ne pomaze ni pvastrumento. Probao sam ja to davno, jedino sto ponekada proradi je Xmpeg. Na forumu Virtual dubmpeg2 moda ne nadjoh resenje ali nadjoh postove ljudi sa istim problemom. Moguce da je greska u samom procesu snimanja mpeg2 videa, na sta ne znam kako da uticem, to je stvar hardvera. Gotovo da mi je smesno da ove probleme imam samo zbog zlosrecne kombinacije ploce sa inace fenomenalnim nforce2 cipsetom i Skystar1 kartom koja je bila skupa ko otrov.To kazem zato sto mi snimci napravljeni u softver modu ne prave takve probleme. Ako neko zna resenje, ali rekoh LICNO PROVERENO resenje koje se konkretno tice problema koji navodim bio bih jako zahvalan.

ajm mi reci prvo jel desinhronizacija i u mpeg fajlu ili samo kada ga rekomprsujes u divx?

misterno je napisao(la):
...

ajm mi reci prvo jel desinhronizacija i u mpeg fajlu ili samo kada ga rekomprsujes u divx?

Samo ovo drugo. Mpeg2 fajl dobijen snimanjem se pusta sasvim normalno bez desinhronizacije. Reinstalirao sam divx codec-e (najnoviji Gordianknot codec pack) i sada mi, (kako tako jer nekad prijavljuje greske), XMPeg radi bez problema ali sa istim podesavanjima i istim codec-ovima Virtualdub brljavi tako da sam nasao ovo kao kakvo-takvo resenje. Dakle, da ne bude zabune u pitanju je ipak Vdub, na moju zalost jer je program fenomenalan i pre ovoga sam ga puno koristio.

kiza ns ti je dao predlog da probaš sa opcijom "Change so video and audio durations match", nalazi se pod Video/Frame Rate - da li si je testirao? (pogledaj fajl koji sam okačio)

Moguće je da snimljeni mpeg fajl nema "idealnih" 25 FPS, onda dolazi obično do desinhronizacije zvuka i slike, ova opcija pomaže da se taj problem otkloni.

Accuphase je napisao(la):
kiza ns ti je dao predlog da probaš sa opcijom "Change so video and audio durations match", nalazi se pod Video/Frame Rate - da li si je testirao? (pogledaj fajl koji sam okačio)

Moguće je da snimljeni mpeg fajl nema "idealnih" 25 FPS, onda dolazi obično do desinhronizacije zvuka i slike, ova opcija pomaže da se taj problem otkloni.

To sam probao jos ranije, ne radi. Vrlo je moguce da je u pitanju hardver koji ne snima sa konstantnim fps brojem. Medjutim, cak i da je tako, opet ispravno rade i Xmpeg i Vidomi a Virtual dub ne. Snimam preko Watchtvproa, propustam kroz pvastrumento i prebacujem u divx preko ova prva 2 programa. Koristim divx 3 low motion i Lame mp3 audio i jako sam zadovoljan. Dakle, problem sam resio ali i dalje mekopka zasto Vdub ne radi, a bio je zaista sjajan za upotrebu.

Probaj da uradis to isto sa NanDub-om (isti program kao i VirtualDub, sa nekim malim izmenama)

Nazad
Vrh Dno