Šta je novo?

MPEG encoder?

missel

Čuven
Učlanjen(a)
16.11.2003
Poena
604
Pozdrav,
Kad sa Sky star kartice prebacim muziku na hard istu mogu samo da slusam i otvaram sa Winampom ali istu ne mogu da narezem na cd.
Sad je na hardu u MPA formatu. Kad u S Forgu pokusam prebacivanje isto ne moze jer trazi MPEG enkoder.
Da li je dovoljan samo enkoder, gde ga naci i kako i pomocu cega taj MPA fajl prebaciti u MP3.
Verovatno ste radili te stvari nadam se da nije komplikovano.
Hvala pa makar ste samo i procitali ovo.

treba ti mpeg filteri, ali komercijalni (mada nisam siguran da li su vise, mozda ima i free na ahead sajtu).. znaci filteri za nero.. kako bi mogao da importuje mpa zvuk

2 mogucnost: treba da "kupis", ne pitaj me kako nego se snadji, mpeg2 filtere za SoundForge, kako bi omogucio ucitavanje istih formata..

3. mogucnost: napravi wav od tih mpa fajlova sa winampom, na sledeci nacin:
-startujes winamp, pritisnes ctrl+p, odnosno odes u opcije, odes na stavku output, i tamo umesto directsound/waveout odaberes, tj. preusmeris izlaz, na diskwritter (u kome takodje podesis format wav-a, mesto na hardu i sl.)... dalje u samom playeru iskljucis shuffle, continous playin.. iskljuci efekat ekvilajzera..... ubaci u play listu sve te mpa fajlove kao da hoces da ih slusas.. klikom na play... on ce mnogo brze nego sto bi ih slusao, prebaciti sve mpa fajlove u wav fajlove na onom mestu koje si naznacio..
sa tim wav-ovima posle radi sta hoces....

to bi bilo to..................... vidi sta ti najvise odgovara

p.s.
hocu pivo za ovo!
:)

E pa Wulfe zasluzio si pivo pa makar se ja i ne snaso. Probacu sutra jer sad nemam vremena i javicu ti sta sam uradio. Ovaj treci predlog mi deluje nekako naj.
HVALA

mpa=mp3

mpa=mp3

Najjednostavnije rešenje je samo promeniti naziv ekstenzije.U Totalcomanderu 5.5 obeleži .mpa fajlove i pritisni Ctrl+t,time otvaraš meni za promenu naziva,ekstenzija i sl.(mislim da je u nekim drugim verzijama Comandera Ctrl+r,proveri)

Wolfe,
Probao sam sa vinampom i radi bas onako kako si napisao. Bas ti hvala ove druge varijante nisam ni probao kad ova radi bas super. Hvala ti jos jednom.
Censi tvoju varijantu cu probati cim se discon. Hvala za obavestenje. Javicu sta sam uradio.
POZDRAV OBOJICI.

koliko sam ja upucen...
zvuk u digitalnom signalu vecine satelitskih (digitalnih) kanala
je u mp2 formatu.. ne mp3 (osim ako ne koristis neki plugin)
u osnovi to su srodni formati, ali razlike ipak postoje...
neka me ispravi neko ako gresim.. mada mislim da sam u pravu
:)

Nepotrebno komplikujete.
I dalje je najjednostavnije rešenje preimenovati .mpa u .mp3(ako koristite progDVB).
Inače,ProgDVB ima jedno interesantno podešavanje ako želite da snimite samo audio zapis(korisno kod talijanskih Music Choice radio kanala koji se prijavljuju kao video kanali ili ako želite snimiti samo audio zapis nekog koncerta): usluge(services) > svojstva snimanja > format snimanja za TV kanale > mpa(samo audio).
Taj mce plugin mi je nepoznat;na Satelitskom forumu spominju da se nekad koristio za radio kanale iz Premiere paketa.Mislim da to sada ne funkcioniše.Ako neko baš želi da eksperimentiše:
http://www.dvbsoft.net/download.php?view.231

Nazad
Vrh Dno