Šta je novo?

mpeg cutter

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Pozdrav!

Imam jedan mpeg file od 900 i kusur mb.Znaci zanima me kojim programom da ga podelim na 2 fajla od 600 i 300 mb?

Uzmi slobodno VirtualDub, a ide ovako:

File-Open Video File

Kada si fajl ucitao imaš dva načina da presečeš fajl:

Prvi način je: znači kada si otvorio fajl, onda ideš na

Video - Direct Stream Copy, pa onda ideš na
File - Save segment avi, u donjem desnom uglu ti piše 2000MB, umesto toga upišeš 600MB, onda daš ime fajlu i klikneš save. Onda on počinje da deli fajl na dva dela, kada bude došao do 600MB, on će jednostavno podeliti fajl, i krenuće da radi drugi. Kada se to završi treba da dobiješ fajl koji će jedan biti malo manje od 600MB, a drugi koliko bude pošto nisi naveo tačnu dužinu fajla. I to je to.

Postoji drugi način, ali tu se moraš zezati, u kojoj minuti da ti preseče film, ako to budeš radio može se desiti da ne bude baš onoliko veliki fajl koliko si očekivao, tako da je mnogo bolje da se držiš prvog načina.....

Pozdrav, Cineman boom FX

P.S. Ako nešto neće, slobodno prijavi kvar, će da popravimo...

Program možeš naći na divx-digest.com a ime programa je Virtual Dub

Pozdrav

Skinuo virtualdub i sve uradio po uputstvu i pojavi se greska da
sors fajl koristi algoritam koji nije kompatibilan sa AVI.

Moze nacin br.2?

Probaj da mu promenis ekstenziju u avi (ako ti se fajl zove film.mpg ti onda moras promeniti ekstenziju. i dobićeš film.avi). Ako to ne uspe, ali ja sam to nekoliko puta radio i uspevalo je, ali ipak ako ne uspe, bez brige problem će biti rešen. Mali problem je i u meni što trenutno radim nekoliko poslova odjednom, ali bez brige će se sredi....

Ima tu još nekih programčića, ali ipak Virtual Dub bi to trebao da uradi zbog toga što je jedan od najboljih...

Pozdrav, Cineman boom FX

vcd cutter 2.0

Borab, hvala ti , you are right, nisam mogao da se setim kako se zove taj program, ali ipak kako god okreneš ne razumem zbog čega neće da mu odradi u Virtual Dub-u, ja sam isto delio mpeg fajlove i nikom ništa, uvek je odrađivao posao kako je trebao, jedino ponekad sam morao menjati ekstenziju iz mpg na avi, ali retko...

Pozdrav, Cineman boom FX

Hvala svima na odgovorima!
Pronasao sam nacin.

Cineman je napisao(la):
Borab, hvala ti , you are right, nisam mogao da se setim kako se zove taj program, ali ipak kako god okreneš ne razumem zbog čega neće da mu odradi u Virtual Dub-u, ja sam isto delio mpeg fajlove i nikom ništa, uvek je odrađivao posao kako je trebao, jedino ponekad sam morao menjati ekstenziju iz mpg na avi, ali retko...

Pozdrav, Cineman boom FX

Ima formata koje Vdub ne otvara.
Npr (.scf).

Znam da ima, ali ja sam imao nekoliko fajlova koji su bili .mpg, i hteo je da ih preseče, ali ponekad mi nije hteo ali onda sam samo morao da promenim ekstemziju, i to je to....

Pozdrav, Cineman boom FX

Nazad
Vrh Dno