Šta je novo?

mp3PRO

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
Evo skinuh THOMSON mp3PRO Audio Player i encodovah jedan wav prvo u 128kbs sa običnim MP3 codecom a potom isti wav u mp3PRO 64kbs jer pričaju da nema nikakve razlike u kvalitetu zvuka između 128kbs mp3 i 64kbs mp3PRO. Prvo što se primeti je veličina fajla - duplo manja sa 64kbs. Stavim lepo kvalitetne slušalice na (u) uši i pustim prvo jedan pa drugi mp3. Razlika je ogromna ali u korist običnog MP3 formata i 128kbs pa vas pitam da li su i vaša iskustva ovakva? S obzirom da se hvale kako bi kvalitet trebalo da bude isti u čemu je štos ? Ko zna kakva bi tek razlika bila da se ovo proba na nekom kvalitetnijem muzičkom uređaju ?!

Mala ispravka, zvuk sam upoređivao uz pomoć Winampa i bez instaliranog plugin-a za mp3PRO slušanje muzike. Zvuk je mnogo lepši kada fajl propustim kroz Thomsonov plejer a pretpostavljam da će biti isti kada skinem plugin za Winamp. Nego sada mi je palo na pamet da je u tom pluginu između ostalog ugrađena i neka vrsta ekvilajzera koja pojačava niske i visoke tonove pa u stvari dobijem osećaj da je zvuk isti kao na 128kbs mp3....hm...nije nego...u svakom slučaju ovo sada zvuči sasvim OK i čini mi se kao stvoreno je za kompresovanje audia u DivX filmovima :)

Moras slusati Mp3pro samo na player -ima predvidjenim za njega. Znaci najbolje skini plugin za Winamp pa slusaj. Mp3pro radi kodiranje u 2 stream -a. Jedan su visoki tonovi drugi su niski. Kada pustis bez pravog plugin -a cuces samo jedan stream (mislim samo niske tonove). Zato je zvuk los.
Pozdrav!!!

Pa audiofili su kukali i na MP3, a ne sada na ove jo jače codece... Probao sam MP3Pro još letos i zvuk je lošiji. Naravno koristio sam Plug-In za WinAmp i adekvatan RCA MP3Pro player i zvuk je lošiji. Takođe to važi i za WMA8 (takođe na 64kbps) koji ima onaj metalni prizvuk...

PS: Kada se ne koriste odgovarajući plug-inovi za WA on to dekodira preko običnog MP3 codec-a pa tako pesmu vidi kao da je MP3 na 64kbps što je odvratan zvuk.

Vrh Dno