Šta je novo?

MP3 ripovanje

Klika

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2005
Poena
304
Molim neku poreporuku za dobar software za ripovanje audio zapisa u MP3 (sa varijabilnom mogucnoscu konverzije).

Hvala.

Isto audiograbber, sa tim sto sam ja prekopirao lame codec iz Winampa, mrzelo me da downlodujem. Bije ko Sveti Ilija :p.

Posto je free, pri tom zadovoljava sve moje potrebe za muzikom, preporucujem iTunes. I kao audio player, i kao importer. U Preferences postoji opcija Importing sa nekoliko varijanti. Naravno, variable bit rate importing je podrzan.

Windows Media Player 10 ima odličan mp3 enkoder. I besplatan je.

Zasto bi koristio MS resenje pored zivog LAMEa i CDExa i AudioGrabbera?

CDEx je ravno 2MB i ima sve sto treba ukljucujuci i to da se konektuje na besplatne servere i skida nazive pesama ako zelis

@Klika
Ako je kvalitet imperativ najbolji je Exact Audio Copy.

EAC samo on daje neke mogunosti koje mogu biti jako korisne u danasnje vreme, a i dobro radi...

Sve što čita u raw modu: AudioCatalyst, AudioGrabber, verovatno i WMP, ne može se smatrati ozbiljnim i retko (ako ikada) daje zaista dobar rezultat.

Najkvalitetnije grebuje EAC, ali ako hoćete dobro da grebujete to ume da bude komplikovano. Osim EAC-a i te kako ima smisla CDex u full paranoia modu.

Hoćete tutorial za top quality MP3 grebovanje? Evo ga najstrožiji standard, sve je određeno do detalja, uključujući neophodnu verziju i podverziju EAC-a i Lame-a, tagove...:

http://www.ubernet.org/?p=UberStandard

ZoNi je napisao(la):
btw, ja nikada ne bih u CDexu preporucio full paranoia mod, jer to moze da potraje...
Samo na divljacima kupljenim kod SKC-a ili sa lošim drajvom, sa ispravnim originalnim CD-ovima uopšte nije mnogo sporije nego "normalan" mod (ako je uopšte sporije). MP3 ipak ne kompresujemo svaki dan i mislim da ima smisla uložiti malo vremena i truda da bi se to uradilo što kvalitetnije.

Uzgred, i u tutorialu koji si preporučio savetuje se full paranoia mod:

http://www.free-codecs.com/guides/CD_Ripping_Encoding_Guide_2.htm

Poslednja izmena:
dbPoweramp je extra, s tim sto treba da skines njihove kodec-e (ogg, wma...) mnogo je kvalitetniji zvuk ripanog diska

wiz011 je napisao(la):
Samo na divljacima kupljenim kod SKC-a ili sa lošim drajvom, sa ispravnim originalnim CD-ovima uopšte nije mnogo sporije nego "normalan" mod (ako je uopšte sporije). MP3 ipak ne kompresujemo svaki dan i mislim da ima smisla uložiti malo vremena i truda da bi se to uradilo što kvalitetnije.
Ako ćemo realno, full paranoia uopšte nije zdrava za drajv...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ako ćemo realno, full paranoia uopšte nije zdrava za drajv...
Opet važi isto što sam rekao ZoNi-ju... Ako je CD ispravan full paranoia je više tu za svaki slučaj, da neku sitniju grešku popravi. Ako je CD loš onda će full paranoia da vrti i vrti iste sektore pokušavajući da ih pročita kako treba (ali će još uvek mnooogo manje vrteti nego secure mod u EAC-u).

ZoNi je napisao(la):
o kavim "sitnijim greskama" je rec??? nikada nisam koristio paranoican mod :) i nikada ni jedan problem nisam imao... sa raznim diskovima i raznim uredjajima...
Ovde se dosta pričalo o ripovanju, udari malo search. To što ti ne vidiš greške ne znači da ih nema. Recimo, uobičajena stvar je da AudioGrabber "bez problema" ripuje neki CD a da EAC u secure modu javi da uopšte ne može da ripuje taj isti CD jer ne uspeva da ispravi greške. Misliš da EAC lupa bezveze?

Da bas to EAC ume poprilicno da lupa.Dok sam imao neku staru verziju i hitachi 4x i onda kao on izgrebuje pesmu i kaze da je sve u redu, a kada uzmem da poslusam pesmu ono pucketa, preskace isl... a kada sam isto to uradio sa teacom 532 on je prijavio da ima gresaka, ali pesma je na sluh bila bez greske.Naravno da sam koristio iste medije i od tada sam definitivno rekao zbogom EAC-u.

Mozda sada radi bez problema, ali sam se ja vec navikao na CD-ex.

Znaci moja preporuka je cd-ex.

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
apsolutno!

ako AG ili CDex lepo skinu pesme, a EAC nesto tupi, onda "eac sux big time" :d
Ajd, ajd, ne zaleći se... Kuka i CDex u full paranoia modu (a zna da zakuka i u onom običnom tamo gde Audio Grabber i Catalyst ne kukaju), naveo sam EAC zato što on kuka najviše.

Inače, ja koristim CDex, EAC jako retko.

Nazad
Vrh Dno