Šta je novo?

mp3 player do 70e? koji?

Vecana

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2003
Poena
601
Molim za savet...
Htela bih da pazarim neki solidan mp3 player:
- 512 mb, FM sa dobrim prijemom i izmenjivom baterijom

Izlistala sam gomilu foruma i zavrtelo mi se u glavi :wall: ....upomoc !!!

Imam ja sa modelom T.sonic 620 1GB i plejer je fantastican od izrade, zvuka pa do mogucnosti, mozda nije predmet obozavanja kao iPOD ali svakako ima svoj sarm!
T 620 i T.sonic 520 imaju sve iste funkcije samo sto 520 postoji sa kapacitetom od 2 GB za oko 6500 din i ima line-in sto ti omogucava da snimas sa nekog spoljnjeg izvora zvuka (ali u kvalitetu 8, 16, 32 KHz)
Plus je karmin-crvene boje a posto je dama u pitanju mislim da ce ti se svideti.... meni jeste ;)

T.sonic 520 je nesto manjih dimenzija i mozda malo prakticnijeg oblika! Nema kajsica ni mogucnosti za nosenje oko vrata za razliku od T.sonic 620 modela i ima tockic sa strane pomocu koga kontrolises dosta funkcija. Meni takvi tockici ne ulevaju poverenje i deluju mi nezno. Takodje dugmici su jako sitni i nekako mi nisu rasporedjeni najsrecnije.

Pisem o 620 modelu jer njega eto koristim (2-3 EUR je skuplji od T.sonic 520 modela)!

O modelu 620 "ukratko".... hehehe

Pozitivno:
+ Kao sto rekoh konstrukcija na 620 je stvarno OK, 520 deluje krhkiji ali mozda je to samo varka.
+ Dovoljno je glasan
+ Dugmici su kvalitetni, ovi sa strane su metalni (jako bitna stvar) i dovoljno veliki, upotrebljivi i logicno rasporedjeni.
+ Snimanje zvuka je fantasticno... u smislu kvaliteta (8, 16, i 32 KHz) i podesavanja koje moze biti za tiho i bucno okruzenje!
+ Sa custom ekvilajzerima se zvuk moze bas lepo podesiti i obogatiti do te mere sto mozda neces morati kupovati nove sluske odmah.
To je naravno dodatni trosak. Sa dobrim sluskama zvuci mnogo bolje!
+ Cita po folderima (tj. ne trpa sve po abecednom redu) a meni je jako jako jednostavan i intuitivan tako da neces morati da citas uputstvo (jer je to slazes se ponekad veliko smaranje)
+ Radio je isto OK, 20 stanica za memorisanje i isto jednostavno za koristenje i memorisanje + mozes da snimas sa njega u kvalitetu 8, 16, 32 KHz!
+ Repeat funkcija je odlicna i jako jednostavna (super ako ucis neki jezik recimo).
+ Za OLED ekran samo hvale jer ovi MP4 plejeri nisu upotrebljivi za gledanje filmova a trose dodatno bateriju i obicno su im meniji kichasto dizajnirani (sareni ko romska svadba)!
Slobodno podesis contrast na najslabiji i tada je vidljiv odlicno!
Takodje ono sto je jako bitno prikazuje puno ime pesama i autora.... meni je to bas bitno.
+ Koristi bateriju AAA oko 15h zavisi koliko glasno slusas, koji bitrejt, koliko cackas ekran itd.
Po meni traje oko 12-13h a steta sto ne traje recimo ko na iRiver T10 (45h bar po deklaraciji proizvodjaca).
+ Nema dodatnog softvera, windows plejer vidi kao prenosni drajv, sto znaci samo iskopiras fajlove ili foldere u root plejerove memorije i to je to!
+ Repeat funckija je super jer moze da pusta jednu pesmu, sve pesme, random i sto je super mose da iznova pusta jedan folder!
+ Otvor za mini USB je lepo izveden i na dobrom mestu i daje osecaj trajnosti!
Takodje dosta brzo kopira..... mnogoo brze nego na iPOD shuffle (prva generacija)
+ Dobijas USB kablic kao i kratki mini USB prikljucak koji je bas zgodan za nosenje, torbicu za nosenje koja je iznutra postavljena tako da se plejer ne grebe, kao i trakicu za nosenje oko ruke i oko vrata, CD, uputstvo, malo reklama i sto je najvaznije DVE GODINE GARANCIJE!
To sa garancijom je meni recimo bitno!

Negativno:
- poklopac za bateriju je malo nezan u smislu da moras da pazis da ga ne ostetis ali je zato recimo polozaj baterije i nacin stavljanja super!
- ne postoji model od 2 GB
- baterija bi mogla da traje recimo 5 sati duze mada je i ovo iznad proseka!
- meni hvali torbica za nosenje oko ruke (za sport tipa trcanje i slicno)

Eto nisam uspeo da ga iskritikujem kako treba... svaka preporuka za ovaj model!
Ne znam zato bi se ostali Transcend plejeri tog cenovnog ranga previse razlikovali tako da imas moju iskrenu preporuku!

Nadam se da sam ti pomogao svojim odgovorom?
hehehehehe... samo reci da nisam :smackbum:

Poslednja izmena:
jos da kazes gde si ga kupio:wall:

Model 620 se vise ne pravi.
Pogledaj na berzi... bilo koji transcend t. sonic model i neces pogresiti...
www.transcendusa.com

P.S. Dobijes 2 god garancije na njihove proizvode pa se dobro raspitaj kada budes kupovao!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno