Šta je novo?

mp3 na kasetu - moze li stereo?

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Ne uspeva mi da nateram mp3 pesme uradjene u join stereo da prebacim na kasetu a da pritom ostane stereo !? Sve se cuju samo na jednom zvucniku, a to je ubistvo za kola a jos gore za vokmen... da li je neko ima ideju kako ovo da resim?

Unapred zahvalan...

omnik je napisao(la):
Ne uspeva mi da nateram mp3 pesme uradjene u join stereo da prebacim na kasetu a da pritom ostane stereo !? Sve se cuju samo na jednom zvucniku, a to je ubistvo za kola a jos gore za vokmen... da li je neko ima ideju kako ovo da resim?
Jesi ti siguran da ti je dobar kabl? Ili još gluplje, da li je kabl uopšte stereo?
Pošto ne bi smelo da bude ikakvih problema...

Da, samo da potvrdim da ne bi trebao da imas nikakvih problema.
Ono sto ti cujes kao stereo, je nesto sto kao takvo izlazi iz kartice. Tacnije, ne rade zvucnici dekoding signala, nego kartica.
Na izlazu imas stereo zvuk, i takav treba da preneses do mesta gde ga snimas.

Ja sam imao problema sa kablom, pa mi je gospodni od 2 posta iznad odradio to snimanje:)

Zamenio sam kabal i sve je OK....

Kabl je sa jedne strane ima ulaz za muzicku a sa druge su dva chincha za stub... tj. za pojacalo. Da niste Vi prebacivali pesme u AudioCD formatu koji je pravi Stereo? Takodje i mp3 moze da se radi u pravom stereo-u ali su tada fajlovi navodno veci pa se za manji bitrate stavlja join stereo. Ma nije mi jasno uopste :(

omnik je napisao(la):
Kabl je sa jedne strane ima ulaz za muzicku a sa druge su dva chincha za stub... tj. za pojacalo. Da niste Vi prebacivali pesme u AudioCD formatu koji je pravi Stereo? Takodje i mp3 moze da se radi u pravom stereo-u ali su tada fajlovi navodno veci pa se za manji bitrate stavlja join stereo. Ma nije mi jasno uopste :(
Dal je pravi stereo ili joint nije bitno jer player u svakom slučaju regeneriše oba kanala (koji se manje razlikuju kada je joint nego kada je običan stereo ali se ipak razlikuju). Čak i ako je snimak mono, ako ga puštaš preko stereo kabla trebalo bi da ide na dva zvučnika, stim što bi na oba zvučnika išao isti kanal. Ako ti uopšte nemaz zvuk na jednom zvučniku to ili znači da ti je otišao stereo izlaz na zvučnoj (teško) ili jedan od činč ulaza na stubu/pojačaju (opet teško) ili kabl (vrlo verovatno).

I dalje mi nije jasno :)

Kad slusam muziku preko kompa na stubu, dakle sa tim kablom sa cincevima zvuk se cuje na oba zvucnika!!! Ali kad isti zvuk snimim na kasetu i pustim zvuk sa iste, cuje se samo na jednom zvucniku...

pa onda ti nije dobar kabel izmedzu pojacala i kasetofona ili mozda kasetofon ti je defektan. Probaj da snimis nesto sa radija pa vidi kako ce da bude. :)

Ja sam do skoro koristio rucno pravljeni kabal i problem je bio na chinchevima. Ukljucim da se snima: mono! Cimnem chincheve stereo, pa opet mono.

Proveri koji ti kanal snima, a koji ne. Ako ti radi samo desni znaci da je definitivno problem u kablu, jer kao se ne varam mono uvek ide preko levog.....

Pa iz sve ove price vidim da ces imati stereo samo pod uslovom da imas i mnogo maste:D

omnik je napisao(la):

Unapred zahvalan...

Naravno da moze stereo. Ja sam bas sinoc napravio jedan "originalni" Djoletom zadnji album ctp; + neke bonus pesmice. Izgleda "ki pravi" :D Najverovatnije imas problema sa kablovima (ko ti ih je pravio FX ).

Pozdrav! :smokin

Nazad
Vrh Dno