Šta je novo?

Mp3 Encoding/Decoding...

• Začetnik teme Začetnik teme Igvan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Imam jedno pitanje...
Imam wav fajl sa grebovanaog diska. Prebacim ga u Mp3 192kbps. Dekodiram ga ponovo u wav, jasno je da taj drugi wav fajl nije istog kvaliteta kao prvi.
Ako sada taj drugi wav fajl prebacim u Mp3 192kbps da li je taj mp3 fajl identicnog kvaliteta kao i prvi Mp3, ili je dodatno osakacen?

Ovo pitam zato sto skidam mp3 mixove sa neta ali mi se ne svidjaju bas sve stvari u njima .Da bi iseko stvari koje mi se ne svidjaju prebacujem ih u wav i obradjujem u Sound Forge-u. Kasnije ih vracam ponovo u mp3 format.

Igvan je napisao(la):
Imam jedno pitanje...
Imam wav fajl sa grebovanaog diska. Prebacim ga u Mp3 192kbps. Dekodiram ga ponovo u wav, jasno je da taj drugi wav fajl nije istog kvaliteta kao prvi.
Ako sada taj drugi wav fajl prebacim u Mp3 192kbps da li je taj mp3 fajl identicnog kvaliteta kao i prvi Mp3, ili je dodatno osakacen?
Dodatno je osakaćen.

Igvan je napisao(la):
Ovo pitam zato sto skidam mp3 mixove sa neta ali mi se ne svidjaju bas sve stvari u njima .Da bi iseko stvari koje mi se ne svidjaju prebacujem ih u wav i obradjujem u Sound Forge-u. Kasnije ih vracam ponovo u mp3 format.
Ukoliko ti je potrebno samo da isečeš nešto sa početka ili sa kraja, to možeš da uradiš i bez rekompresije, recimo pomoću mp3trim-a

Transcoding odnosno ponovno kodiranje dekodiranog mp3-a dodatno pogorsava kvalitet zvuka, i nije nikako preporucljivo.

Kvalitet ce biti losiji, jer od osakacenog pravis josh sakatije...kad bi tako isao u beskonacnost 🙂 dobio bi samo sum...

Igvan je napisao(la):
Imam jedno pitanje...

A zasto to radis kad u Sound Forge (ver. 5, 6) mozes lepo da ucitas mp3 fajl i odmah na njemu editujes sta Ti treba.

Re: Re: Mp3 Encoding/Decoding...

Matthias je napisao(la):
A zasto to radis kad u Sound Forge (ver. 5, 6) mozes lepo da ucitas mp3 fajl i odmah na njemu editujes sta Ti treba.
Možeš da učitaš, ali kad hoćeš da ga snimiš SF opet radi rekompresiju...

Matthias je napisao(la):

Hoces da kazes da mozes da editujes direktno mp3 format? Ja imam SF 5.0 i on prvo prebacuje u wav a kad snimam opet u mp3.

jddipqd je napisao(la):
Ukoliko ti je potrebno samo da isečeš nešto sa početka ili sa kraja, to možeš da uradiš i bez rekompresije, recimo pomoću mp3trim-a

Probao sam Mp3trim i stvarno je Ok(hvala na savetu) a narocito u kombinaciji sa Joiner-om ver 1.04.

Re: Re: Re: Mp3 Encoding/Decoding...

jddipqd je napisao(la):
Možeš da učitaš, ali kad hoćeš da ga snimiš SF opet radi rekompresiju...

Jeste ja sam i rekao samo za ucitavanje, nazalost kod savevovanja i on radi kompresiju 🙁
Inace moze i u ver. 5 i 6 ucitati mp3 direktno u SF, mada je ipak najbolje resenje mp3trim kao sto je vec receno.

Nazad
Vrh Dno