Šta je novo?

mozilla

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
da li postoji mozilla browser za moblini i gde mogu da skinem?
hvala...

Koliko ja znam nema ali zato imas Java Operu za mobilne telefone (postoji i Symbian verzija).

Idi na wap.opera.com preko svog mobilnog i skini je.

Ovo je za WinMobile, jel. Ipak mislim da nije toliko veliki procenat ljudi koji ga koristi kod nas.

Da, slazem se ali je verovatno pitanje vremena kada ce biti razvijen i za druge platforme zato sto ima bas dosta ljudi koji to traze.

A ostali browseri za mobilni,svejedno samo da nije Opera mini..

FireFox za mobilni tek u aprilu naredne godine. A problem je u tome sto Opera mini koristi, mislim neku vrstu servera koji shrinkuje stranicu, pa je tek onda otvara browser, jer bi zaista bilo opterecenje ubogom mobilnom telefonu da otvara celu stranicu.

a sta fali Operi mini?ja koristim Operu na Win XP Pro,a od juce sam vlasnik Nokia N73 pa sam nov u svetu symbiana pa zato pitam sta fali Operi mini jer sam jos noob?

E pa Opera mini je Java... A Opera za Symbian ima native suport i osim sto ima mnogo vise "funkcija" brze radi itd. itd. idi na Operin sajt pa vidi razlike.
P.S. Opera za Symbian se placa...

FireFox za mobilni tek u aprilu naredne godine. A problem je u tome sto Opera mini koristi, mislim neku vrstu servera koji shrinkuje stranicu, pa je tek onda otvara browser, jer bi zaista bilo opterecenje ubogom mobilnom telefonu da otvara celu stranicu.

Brate, da li si ti svestan šta si sada lupio? Svi savremeni telefoni (bar win mobile i symbian :D) mogu da otvaraju šta ti je volja. Poenta mini opere je da kompresuje podatke na serveru (smanjuje slike i optimizuje stranice), pa ti ode manje GPRS trafika (jedno 3-5 puta manje nego preko standardnog browsera u mobilnom). Dok sam bio u Rusiji prestao sam i da koristim mini operu jer je GPRS tamo nekoliko puta jeftiniji. Naravno kada sam preko wifi da ne koristim mini operu nego ful operu 8.62 za symbian ili browser integrale.

Brate, da li si ti svestan šta si sada lupio? Svi savremeni telefoni (bar win mobile i symbian :D) mogu da otvaraju šta ti je volja. Poenta mini opere je da kompresuje podatke na serveru (smanjuje slike i optimizuje stranice), pa ti ode manje GPRS trafika (jedno 3-5 puta manje nego preko standardnog browsera u mobilnom). Dok sam bio u Rusiji prestao sam i da koristim mini operu jer je GPRS tamo nekoliko puta jeftiniji. Naravno kada sam preko wifi da ne koristim mini operu nego ful operu 8.62 za symbian ili browser integrale.

Pa iz mog aspekta gledista bas i nisam lupio :p . Sta da rade ljudi koji i dalje koriste neke starije telefone (starije nokije iz serije 40, neki stari SE iz T serije i sl.) oni moraju da koriste Operu mini. Znas li ti koliko takvih ljudi ima?

Razumem sta hoces da kazes, i u pravu si, ali nemaju svi bas toliko moderne telefone.

Vrh Dno