Pobesnelo_pile
Slavan
- Učlanjen(a)
- 17.11.2007
- Poena
- 320
Nesto mi pade na pamet..svaki drugi dan citam tu i tamo kako je firefox zastupljeniji od IE i Chrome-a, pa kako je izbacio novu verziju, kako se kolje sa ovim ili onim..a nikad se nisam zapitao na koju foru oni zaradjuju novce. Mislim kako se njima isplati da izbacuju nove verzije firefoxa svakih 15 dana, a da pritom nikakav prihod od toga nemaju. IE s druge strane, verujem da se ugradjuje u cenu office-a, windowsa il cega li vec. Google moze da iskesira sve zbog prihoda koji ima od reklama i iz kojekavih drugih izvora.
Kada sam pokusao da izguglam nesto vise o finansiranju Mozille, jedino na sta sam naisao je da su oni neprofitna fondacija u kojoj retko ko radi puno radno vreme. Interesantno je da su oni ipak inkasirali oko 70 miliona jedinica odredjene devizne valute prosle godine..niko ne zna ili nece da kaze odakle
Mozda mi je samo promaklo nesto? Prosvetlite me
Kada sam pokusao da izguglam nesto vise o finansiranju Mozille, jedino na sta sam naisao je da su oni neprofitna fondacija u kojoj retko ko radi puno radno vreme. Interesantno je da su oni ipak inkasirali oko 70 miliona jedinica odredjene devizne valute prosle godine..niko ne zna ili nece da kaze odakle
Mozda mi je samo promaklo nesto? Prosvetlite me