Šta je novo?

Mozilla Firefox 9

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Iako Mozilla Firefox 9 nije zvanično dostupna za download, može se skinuti preko FTP servera.
Direktni linkovi

FTP download (Američka verzija)
FTP download (Srpska verzija)

Nema tog Speed Diala što su pominjali.

Je l' provoz'o neko devetku, kakvi su utisci?

Uzgred, hoće li FF ikada dobiti multi-process support?

Ja sam probao, nije to to jos, tamo na leto 2012 se ocekuje pravi Firefox :)

neke velike stvari treba da legnu u firefox 11 i 12, sto se tice multi process supporta, mislis na Electrolysis? pitaj boga kad ce to da se zavrsi...

ali Snappy bi trebao da bude u ff 12, videcemo...poprilicno odugovlace sa nekim stvarima, najave za jednu verziju, a pojavi se 2-3 verzije posle....

Ja sam probao, nije to to jos, tamo na leto 2012 se ocekuje pravi Firefox :)

Ovim tempom biće to verzija #52. :)

neke velike stvari treba da legnu u firefox 11 i 12, sto se tice multi process supporta, mislis na Electrolysis? pitaj boga kad ce to da se zavrsi...

Da, na to sam mislio. Evo, nađoh loše vesti: Firefox Multi Process Feature On Hold :(

ali Snappy bi trebao da bude u ff 12, videcemo...poprilicno odugovlace sa nekim stvarima, najave za jednu verziju, a pojavi se 2-3 verzije posle....

Pa da, sećam se da su, kada je FF bila u verziji 5 ili 6, najavljivali neke kapitalne stvari za 8 i 9 pa je na kraju odloženo. I tako, od danas do sutra, a Chrome im kida sve veći deo kolača...

realno ovo preterivanje sa prvom cifrom je jedino sto imamo... svaki programer zna da se prva cifra menja kada se napise 80% novog koda... a oni promene max 7-9 :p

Firefox 9

Firefix 9.0 vidno brza od 8ice i stabilna.

Meni sve slicno kao i 8.01, mozda za nijansu brzi, videcemo jos....

meni se cini da napokon radi ok... al.. videcemo jos kad se malo napuni cache :)

Memorija prilicno manje zauzeta, posto sam na avg on u systrayu izbacuje poruku ako neka app zgazi dosta memorije pa mi je tako za 8micu stalno izbacivao da uzima oko 350-390MB, za ovaj rucno merim i ide oko 200MB prilikom mog istog i vec naviknutog otvaranja broja tabova.

TT by galaxy S

Ne znam, koristio sam par meseci Firefox, ali vratio sam se na Chrome i sad vidim razliku...Mnogo je sporija FF...

U cemu je fazon izmedju FF-a i Aurore, posto sam skinuo ovo drugo pre par dana. Moram reci da sam osetio razliku u brzinni ucitavanja stranica. U about Aurora mi stoji v10.0a2

Aurora je nešto najsličnije beta verziji mad aje više između početne test verzije i bete.
Naravno dobijaš neke novine po cenu nestabilnosti

Aurora je nešto najsličnije beta verziji mad aje više između početne test verzije i bete.
Naravno dobijaš neke novine po cenu nestabilnosti

Pa, bar za sada nisam imao problema... cak ni u private browsingu.

^ hvala za link , waterfox je odlican :)

pokupio je sve pluginove i bookmarkove od firefoxa i radi odlicno nakon instalacije.

e sad neizbezno pitanje - da li se nesto remeti ako uninstaliram firefox? Posto ne znam da li su na neki nacin zavisni jedan od drugoga :d

Jos uvek nema klizanja tabova pri pomeranju levo-desno. Kasne jedno 2,5 godine...

Imam i ja par pitanja..
Ko zna koliko vremena sam na ff 3.6.kojavecverzija i opremio sam je sa addonima i Nasa Night Launch temom [volim black teme gde sto vise tabova bez naziva mogu da stavim na statusni bar]. Ali ova verzija ima lag u pm, posle pola h npr laguje toliko da hocu da poludim a Chrome mi se ne svidja iako je brz.

Skinuh Waterfox 9x64 i nisam ocekivao da ce da preuzme ulogu ff 3.6 sa sve addonima [bez tema] i radi ok, nervira me sto je homepage skroz levo pored ABP ikonice, nisam navikao. I tema je previse svetla za moj ukus.

Jel moze neko da mi objasni koja je razlika izmedju ff i wf?? I da li postoje teme za ff9/wf9, ne podnosim ove default.
Zadrzao bih se malo na ff/wf9 jer me ubi lag na ff 3.6.. nadam se da su konacno sredili to.. ??

Poslednja izmena:
Probajte Nightly, takodje 64bitna verzija Firefoxa, koristim je već dva meseca i oduševljen sam. Radi brže, nisam imao nikakvih problema, a ima i tamna tema za one koji hoće.

Evo posle skoro 24h koriscenja mogu da kazem da je Waterfox 9 do 00. Koje je uzivanje kada nema onog smarackog laga.. Lepo izgleda, ima i tema, dosta addona radi.. :)

Imam i ja par pitanja..
Ko zna koliko vremena sam na ff 3.6.kojavecverzija i opremio sam je sa addonima i Nasa Night Launch temom [volim black teme gde sto vise tabova bez naziva mogu da stavim na statusni bar]. Ali ova verzija ima lag u pm, posle pola h npr laguje toliko da hocu da poludim a Chrome mi se ne svidja iako je brz.

Skinuh Waterfox 9x64 i nisam ocekivao da ce da preuzme ulogu ff 3.6 sa sve addonima [bez tema] i radi ok, nervira me sto je homepage skroz levo pored ABP ikonice, nisam navikao. I tema je previse svetla za moj ukus.

Jel moze neko da mi objasni koja je razlika izmedju ff i wf?? I da li postoje teme za ff9/wf9, ne podnosim ove default.
Zadrzao bih se malo na ff/wf9 jer me ubi lag na ff 3.6.. nadam se da su konacno sredili to.. ??

Can I recommend this? https://chrome.google.com/webstore/detail/bkeidgmehkdjmpjodpjkepolokanalkm?hl=sr ,)

Dalje Chrome od mene :d Koristim i Chrome ponekad, napisao sam i zasto. Jeste brz ali mi se ne svidja UI.

Ostajem definitivno na Waterfox 9 ,)

ps brate potpis je urnebesan :d nesto najjace sto sam cuo u poslednje vreme, jace i od umotvorine iz mog potpisa :d

po cemu je Waterfox brzi of Firefoxa? ne primecujem, doduse tek sam instalirao..

Nazad
Vrh Dno