Šta je novo?

Mozhda sam sentimentalan ali bih kupio gramofon!

velson

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2003
Poena
609
Samo Novi Sad - potreban gramofon do 50 eura. Ponude na PP (ako ih uopshte bude bilo :d )

Joj ja mislim da imam jedan novi gramofon, verovali ili ne, stoji mi negde u nekom kršu, al nemam pojma koje je marke, iz BGa sam, niti znam koliko bi ga prodavao, niti koliko vredi :)...

septimus je napisao(la):
...

Mislio si da plavushe padaju na te stvari... (D)
Znam, trebao sam da napišem "nov" a ne "novi" (ili je možda i jedno i drugo ispravno), nebitno, nisam do pre par meseci ni znao da ga imam, a onda sam slučajno naleteo na njega, skroz upakovanog(do duše bez kutije :))...

zaboravio sam da kažem, "niti znam da li bi ga prodavao..." :)

velson je napisao(la):
Samo Novi Sad - potreban gramofon do 50 eura. Ponude na PP (ako ih uopshte bude bilo :d )

jel znash ti koliko koshtaju gramofoni u krugovima ovih danashnjih "di-dzejeva" shto kao shatro vrte neki tehno-trens-haus-qrac-pitchka... ?

ako ga nadjesh za 50 EUR, svaka ti dala...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
...

jel znash ti koliko koshtaju gramofoni u krugovima ovih danashnjih "di-dzejeva" shto kao shatro vrte neki tehno-trens-haus-qrac-pitchka... ?

ako ga nadjesh za 50 EUR, svaka ti dala...

Mislim da si promasio namenu, u stvari suguran sam, coveku ne treba takav gramofon, vec najobicniji a takvih ima vec od 20€.

Misko je napisao(la):
...

Mislim da si promasio namenu, u stvari suguran sam, coveku ne treba takav gramofon, vec najobicniji a takvih ima vec od 20€.
Daj neku ponudu, kubio bih neki solidan gramofon.

stex je napisao(la):
...

Daj neku ponudu, kubio bih neki solidan gramofon.

Ja ne prodajem gramofone, imate nesto sto se zove www.halooglasi.co.yu pa tamo pod muzicki uredjaji i komponente vidite.

OK, i ja mislim da su ploce cool, ali kako i gde mislis da nabavljas ploce? Pitam cisto onako.

Dobro, ne samo to, vec imam gomilu plocha kod kuce koje hocu da prebacim u mp3. Zato i kazem do 50 eura jer mi nije potreban pro kvalitet a posle ga i ne bih koristio. Mozda samo tu i tamo.

velson je napisao(la):
Dobro, ne samo to, vec imam gomilu plocha kod kuce koje hocu da prebacim u mp3..

Razocaraces se koja je razlika izmedju ploce i mp3-a. Sto se tice kvaliteta zvuka.

velson je napisao(la):
Mislim da imam nesto za tebe. Pogledaj moj oglas: http://www.benchmark.co.yu/forum/vi...0&postdays=0&postorder=asc&highlight=gramofon
Samo da napomenem kad sam vec ovde, i ja sam takav napad imao svojevremeno pa sam tako i kupio ovaj gramofon.
I to nije ni malo bez veze, zvuk koji sam cuo, a koji sam u medjuvremenu zaboravio, je bio pravo osvezenje za usi u odnosu na MP3.
Jedini problem je sto to ne mozes kupiti za 50 €.
Samo dobar gramofon je dobar gramofon.
ZMM

zzmm je napisao(la):
...
I to nije ni malo bez veze, zvuk koji sam cuo, a koji sam u medjuvremenu zaboravio, je bio pravo osvezenje za usi u odnosu na MP3.

Imam kvalitetan sistem - i svaki put kada pustim plocu (1-2 puta godisnje), zapanjim se kako to bolje zvuci od cd-a. Otkrovenje. Naravno ploca je po performansama inferiorna, ali ima tu neka dodatna prostorna dimenzija.

vlasta je napisao(la):
...
Ispravka - samo mrtav gramofon je dobar gramofon!!
Ne, nego bas kako sam i rekao.
Ako imas gramofon koji je nekad isao uz mini liniju to je, naravno, uzas. Ali ako imas pravi, kvalitetan, gramofon i uz njega kvalitetnu (i novu) glavu, kao i ocuvane ploce (po mogucnosti originalne, a ne PGP RTS), onda je to zvuk koji je superiorniji, po subjektivnom utisku, od bilo kojeg CD izvora.
Kada neiskusnim slusaocima pustim simultano istu stvar sa CD-a (ili MP3) i sa gramofona, onda je to za njih kao da prisustvuju madjionicarskoj predstavi, gledaju da nije neka podvala i pitaju se kako je to moguce.
Razlika je samo u izvoru zvuka jer je gramofon spojen samo na zvucnu karticu u kompu.
Da ne bi bilo nesporazuma, gramofon ima i nedostatke, vezane uglavnom za komfor, ali to nije tema...
ZMM

zzmm je napisao(la):
...

Ne, nego bas kako sam i rekao.
Ako imas gramofon koji je nekad isao uz mini liniju to je, naravno, uzas. Ali ako imas pravi, kvalitetan, gramofon i uz njega kvalitetnu (i novu) glavu, kao i ocuvane ploce (po mogucnosti originalne, a ne PGP RTS), onda je to zvuk koji je superiorniji, po subjektivnom utisku, od bilo kojeg CD izvora.
Kada neiskusnim slusaocima pustim simultano istu stvar sa CD-a (ili MP3) i sa gramofona, onda je to za njih kao da prisustvuju madjionicarskoj predstavi, gledaju da nije neka podvala i pitaju se kako je to moguce.
Razlika je samo u izvoru zvuka jer je gramofon spojen samo na zvucnu karticu u kompu.
Da ne bi bilo nesporazuma, gramofon ima i nedostatke, vezane uglavnom za komfor, ali to nije tema...
ZMM

Sve je tachno, osim da je Thorens TD 115 Mk II neki mnogo dobar gramofon.
To je bio najnizi model, a tri modela iznad njega TD 166 Mk II moze da se pazari na Halo Oglasima za 100 Evra, sa glavom Stenton 680EE.

notax je napisao(la):
...

Sve je tachno, osim da je Thorens TD 115 Mk II neki mnogo dobar gramofon.
To je bio najnizi model, a tri modela iznad njega TD 166 Mk II moze da se pazari na Halo Oglasima za 100 Evra, sa glavom Stenton 680EE.
Ja i ne tvrdim da je "mnogo dobar", ali je cinjenica Thorens nema losih gramofona. Sve je relativno i sve je stvar novca. Pogledaj moj oglas pa ces videti sta nudim za 120€. Samo da ovde kazem, ukoliko te mrzi da pogledas tamo, da uz taj Thorens ide nova Ortofonova glava koja je kostala 110 DEM. Ta glava je svirala svega nekoliko sati na apsolutno ocuvanim plocama, tek da prebacim na komp ono sto nemam na CD-u.
Inace, ja i hocu da kupim jos bolji gramofon, pa ako je neko zainteresovan za razmenu, uz moju doplatu, evo tu sam (model koji pominjes me ne interesuje, jer nije bitno bolji od ovog koji posedujem).
ZMM

zzmm je napisao(la):
...

Ja i ne tvrdim da je "mnogo dobar", ali je cinjenica Thorens nema losih gramofona. Sve je relativno i sve je stvar novca. Pogledaj moj oglas pa ces videti sta nudim za 120€. Samo da ovde kazem, ukoliko te mrzi da pogledas tamo, da uz taj Thorens ide nova Ortofonova glava koja je kostala 110 DEM. Ta glava je svirala svega nekoliko sati na apsolutno ocuvanim plocama, tek da prebacim na komp ono sto nemam na CD-u.
Inace, ja i hocu da kupim jos bolji gramofon, pa ako je neko zainteresovan za razmenu, uz moju doplatu, evo tu sam (model koji pominjes me ne interesuje, jer nije bitno bolji od ovog koji posedujem).
ZMM

Pa, kada si vec zapeo, da nastavimo raspravu o cenama. OMB-10 glava kod Tome (SKC - Berza) nova kosta 39 Evra.
Koji novi gramofon preferiras? Kuzma Stabi-Stogi, ili mozda Pink Triangle?

P.S. Problem u prodaji je i sto vecina ljudi koja bi bila zainteresovana nema potrebu za tim pravljenim gramofonskim predpojacalom, jer imaju integralno pojacalo sa RIAA pre. Recimo kod mene na Pioneer A-717 MkII ima i MM i MC, pa onda jos biras za oba da li ces sa subsonic filterom ili bez.

notax je napisao(la):
...
Pa, kada si vec zapeo, da nastavimo raspravu o cenama. OMB-10 glava kod Tome (SKC - Berza) nova kosta 39 Evra.
Koji novi gramofon preferiras? Kuzma Stabi-Stogi, ili mozda Pink Triangle?

P.S. Problem u prodaji je i sto vecina ljudi koja bi bila zainteresovana nema potrebu za tim pravljenim gramofonskim predpojacalom, jer imaju integralno pojacalo sa RIAA pre. Recimo kod mene na Pioneer A-717 MkII ima i MM i MC, pa onda jos biras za oba da li ces sa subsonic filterom ili bez.
Mislim da rasprava o cenama ima smisla pa je i treba nastavljati.
Ja sam naveo cenu koju sam platio, i to je to otprilike. Moguce je da on ima nesto povoljniju cenu, ne idem u SKC, ali to je sve +/- 10€. Nadam se da nije ono sto cesto vidjam - glava na koju je stavljena reparirana igla (u domacoj radinosti).
Adapter, odnosno, gramofonsko pretpojacalo, je potrebno onima koji nemaju nameru da kupuju pojacalo, i koji zele da prebace nesto omiljenih ploca na komp. Inace, retko koje pojacalo novijeg datuma ima gramofonsku sekciju, pa nije zgoreg i zbog ovoga imati doticni uredjaj.
Sto se tice zamene gramofona, ne bih ulazio u hi-end kategoriju, hteo bih samo nesto malo bolje, uz doplatu do 50€, mozda neki Dual.
Pozdrav
ZMM

zzmm je napisao(la):
...

to je sve +/- 10€. Nadam se da nije ono sto cesto vidjam - glava na koju je stavljena reparirana igla (u domacoj radinosti).
ZMM

Drago mi je sto smo se upoznali. Cao!

Nazad
Vrh Dno