Šta je novo?

Moze li se poboljsati slika na LCD TV-ima?

John Cena

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
465
Pomagajte ljudi,
Uzeh juce Samsung 32S81 i docekala me losa slika na pola kanala preko kablovske (mozda i vise).
Pa me zanima da li postoji neki nacin da malo poboljsam?
Da li postoje neka podesavanja konkretno za taj model, ili mozda nekakav pojacivac signala?

Jel ti zezas? Pa HDTV nije namenjen gledanju SD materijala. Stoji da sto je bolji signal slika jeste bolja ali ne ocekuj previse.

Idi brate na www.avforums.com pronadji svoj model i vidi za podesavanja...

I moras malo sam da eksperimentises. Slika je uvek odvratna na samom pocetku.

Ma znam da HDTV nije namenjen za gledanje SD materijala, ali sam mislio da neko moze da napise sta je uradio da bi poboljsao neke kanale...........
Toliko vlasnika LCD TV-a, a niko ne zna

Poslednja izmena:
Jedino resenje za tvoj problem se zove Total TV.

Total TV je jadan isto koliko i kablovska.
Tvoje resenje je da za sad nema resenja, niko te nije terao da kupujes wide LCD za gledanje tv programa u Srbiji. :)

Doduse, imam i sam slican problem.

Poslednja izmena:
Nema tu mnogo pomoci kad je u pitanju nasa kablovska TV ali mozes da probas sledece,odes u menu setup pa poslednja stavka energy saving i stavis recimo na MEDUIM,obavezno ukljucis Digital NR i posle se zezas sa contrastom i brightness-om ..ovo sve vazi za gledanje signala sa kablovske :)
Koji kablovski operater je u pitanju ?

Nema tu mnogo pomoci kad je u pitanju nasa kablovska TV ali mozes da probas sledece,odes u menu setup pa poslednja stavka energy saving i stavis recimo na MEDUIM,obavezno ukljucis Digital NR i posle se zezas sa contrastom i brightness-om ..ovo sve vazi za gledanje signala sa kablovske :)
Koji kablovski operater je u pitanju ?

Vektor:(
Energy saving mi je na high, uvek su ukljuceni DNR i DNIE

Poslednja izmena:
i ja sam na Vektoru:) probaj da smanjis na medium ili na low cisto da vidis koja je razlika ...pazi ja od cele ponude Vektora memorisano imam 40 kanala i koliko toliko sam zadovoljan sa njima ...moguce da su kod tebe u kraju losije odradili nesto

Evo ja sam moj lcd samsung le40f86bdx ustelovao po uputima sa ovog sajta pa mozes da probas sa ovim postavkama
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40F86BD/Settings.php
ili jednostavo par odgovora ranije imas link
www.avforums.com
pa tamo pronadjes svoj model lcd-a i podesis po tome.Trebalo bi slika da ti bude dosta korektna.
Inace vidis i sam po ovom linku sto sam ti dao da su za moj lcd postavke
Energy saving na low,digital nr je na off i dni je na off.
Najbolja varijanta ti je link avforums.com i podesavanje za tvoj model lcd-a.
Inace ja koristim sbb kablovsku i slika je solidna obzirom da nisam od kablovske ni ocekivao nesto vise jer ipak mi je lcd full hd.
Pozdrav.

@bojke1 na ovom linku su podesavanja za HD source preko HDMI ..sto i sam autor kaze vec u prvoj recenici "These are the final settings for the Samsung LE40F86BD I calibrated to a HD source over HDMI in a dimly-lit viewing environment " ma koliko imas dobar signal na SBB-u mislim da je contrast od 91 prevelik ,mada ako se tebi tako svidja :type:

Total TV je jadan isto koliko i kablovska.
Tvoje resenje je da za sad nema resenja, niko te nije terao da kupujes wide LCD za gledanje tv programa u Srbiji. :)

Doduse, imam i sam slican problem.

Kako bre isto,pa Total TV je digitalni signal dok je kablovska analogna.LCD TV jedino vredi uz digitalni signal.Jel pricas iz iskustva ili napamet?Ispadam ja lud sto placam 1330 din mesecno pretplatu za Total TV.
Jel ovo losa slika?

Prilozi

• LCDTV1r.jpg
    LCDTV1r.jpg
    484.3 KB · Pregleda: 742
Kako bre isto,pa Total TV je digitalni signal dok je kablovska analogna.LCD TV jedino vredi uz digitalni signal.Jel pricas iz iskustva ili napamet?Ispadam ja lud sto placam 1330 din mesecno pretplatu za Total TV.
Jel ovo losa slika?

total tv je 99% identican sky star 2 prijemu sa dobro podesenim kodecima ;)
nemam pojma koje sve kanale "pustaju" ali kao dugorocnije resenje mi se ipak "javlja" neki ss hd ;)
sto se tice slike sa sbb, ikom i ostalog...mrka kapa (satro za sada) na lcd-u :smash:

Gde da nadjem podesavanja na avforums.com?
U search sam ukucao 32s81 i izbaci mi par tema sa par postova neko pita koji tv da kupi.

Poslednja izmena:
nemam pojma koje sve kanale "pustaju".

Pa kad nemas pojma ne javljaj se i ne komentarisi,kad nesto ne znas pitaj lepo i naci cemo resenje.

?
sta sam pogresno napisao objasni o vrhunski poznavaoce a/v hardware-a :Klanjanje

tesko da mozes gledati sve sto mozes sa sat karticom zar ne ;) i to sa 0 din. mesecno :D jos ako dodas 20-30e za cs total tv postaje "isplativ" kao i forum konfa :smash:
p.s.priznajem da imam "pretenzije" na sve sto se "valja" na pinku ali ako su poceli da prodaju superiorne uredjaje po povoljnoj ceni/pretplati prosvetli nas mozda jos nekog zanima

Imam i sky star 2 u kompu,imam i LCD TV ,imam i kablovsku,imam i Total TV,imam i 5-6 obicnih TV,imam i LCD monitor 22 wide i obican CRT i dve tv kartice u dva kompjutera,DVD recorder,DVD player i kablove svih vrsta HDMI,cincevi,scartovi, komponentni itd. i mam iskustvo u svemu tome.Iz iskustva kazem da je dobitna kombinacija LCD TV i Total TV.Sve sam probao i to je trenutno najbolje resenje ako neko zeli dobru sliku na LCD-u.To je moje misnjenje jer sam sve zivo probao i to pricam iz iskustva,ako neko ima drugacije misljenje neka kaze,bas me interesuje.

Imao skystar2, povezao sa tv-om, mnogo bolja slika i drugi dozivljaj u odnosu na monitor.
Uzeo dreambox, satelit dobio skroz drugu dimenziju, u svakom pogledu...

Skystar2+ubacivanje kljuceva je varijanta da se nesto dobije za malo para...Slika na monitoru je blja (na crt je prihvatljivija nego na lcd), na tv ok, ali se ne moze porediti sa risiverima. Jos kad se u prichu sa risiverom ukljuci i card sharing, lele lele lele....Ko zna za kanale sexview, i gledao ih je na skystar, zna koliko je slika jadna, kao najcrnji moguci divx. na tv, skroz ok....Inace, i ortak i ja smo izmenjali kodeka i kodeka...Ivketova skystar2 i dalje sljaka kod ortaka, ali ce izgleda na dobosh (uz`o i on dreambox, od tada je nije pokrenuo...Iako je imao povezan tv preko tvout) :) Inace, priznajem, iznenadio sam se kako izgleda skystar preko tv out :)

I da, skystar2 sa card sharingom ne moze da otvori sve sto moze dreambox sa tim istim card sharingom...I josh ako se uzme da mi je sa card sharingom bilo potrebno 5 sekundi za otvaranje kodiranog kanala, a na dreambox u sekundi....

Za malo ulaganja, moze se reci da je skystar2 + zezanje sa emulatorima najbolja kombinacija. Medjutim, dreambox...aaaah...Povezan sa ruterom, ako nesto ne moze da mi otvori card sharing, ludjem u meni, direktno se konektujem na server i skinem plugin. Takodje, dva klika na daljincu, i preko mreze snima u true stream formatu na hdd, preko file browsera se pristupa snimljenom sadrzaju. Kao da ima hdd integrisan u sebi :)

Inace, imam totaltv preko card sharinga, i prestao sam da gledam kanale koje hvatam antenom tek kad sam uz`o risiver...Nije to to, ako imate tv u sobi....

Inace, nikad u zivotu nisam video ovoliko cisto sliku na svom relativno matorom tv-u, nego sa dbox...Iako je povezan najjeftinijim chinch kablom.

Poslednja izmena:
Dobitna kombinacija je neki HD risiver za satelitsku i LCD, sve ostalo je priblizno dobrom ali ne i najbolje. Slika koju sam ja video sa SkyStarHD karticom je ludilo! Sada vas vec ne kapiram, kupujete LCD a onda i dalje jurcate sa SD signalom bez obzira da li je digitalan ili ne, kao da kupis 5.1 sistem pa i dalje pustas divx koji je stereo samo koristis neku emulaciju. A to sto se neko hvali sta sve ima ne znaci da se u to i razume, koliko se secam neko je tvrdio da ako uredjaj ima HDMI mora da pusta i HD materijal obavezno. DreamBox za HD ne znam da li je izasao a bilo je prica o njemu na forumu.

Dreambox d800 je izgleda izasao, al` cena 800e ...shto je mnogo, mnogo je. Ima i hd risivera koji podrzavaju card sharing za 350-400e....Mozda je najbolja kombinacija imati neki obican digitalni risiver za normalno gledanje kanala (najmanje cimanje), a skystarHD karticu za povremeno gledanje hd kanala...Ne bih ja menjao svoj dreambox za skystarHD i da imam lcd, preveliki je cim drndanje sa kodecima, sporim menjanjem kanala i slicno...

Dobitna kombinacija je neki HD risiver za satelitsku i LCD, sve ostalo je priblizno dobrom ali ne i najbolje. Slika koju sam ja video sa SkyStarHD karticom je ludilo! Sada vas vec ne kapiram, kupujete LCD a onda i dalje jurcate sa SD signalom bez obzira da li je digitalan ili ne, kao da kupis 5.1 sistem pa i dalje pustas divx koji je stereo samo koristis neku emulaciju. A to sto se neko hvali sta sve ima ne znaci da se u to i razume, koliko se secam neko je tvrdio da ako uredjaj ima HDMI mora da pusta i HD materijal obavezno. DreamBox za HD ne znam da li je izasao a bilo je prica o njemu na forumu.

A sta bi gledao tim HD risiverom,nabroj neke programe koji su titlovani?SkyStarHD je za komp nemojte da mesamo babe i zabe,mi ovde pricamo o LCD Televizorima a ne kompjuterskim monitorima.Ako mislis da spojis DVI-HDMI i tako gledas preko SkyStarHD opet nije to.Slika ne moze da bude ista a i komp ti je zauzet za to vreme.Ja pricam o trenutnoj situaciji znaci sta je najbolje danas za kvalitetno pracenje TV programa.

Pa ako insistiras na titlovanim programima Total TV (SBB satelitski) i D3 (SBB kablovski) su najbolja resenja.

Ali, slika iz te varijante ne moze ni da prismrdi slici HD satelitskog risivera. To ti govorim iz iskustva jer imam engleski Sky HD risiver i full HD LCD.

To je naprosto drugi svemir.

Inace, nisam siguran, ali mislim da se uz pomoc dreambox-a mogu ubacivati titlovi na filmove i serije. To ce ti reci vec neko ko zna, mada ne shvatam sta ce ti uopste titlovi za engleski? Posebno za sportske i dokumentarne programe...

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze gde da nadjem ta podesavaja za moj TV na avforums?
Jer kad u search ukucam moj model izbaci 2 posta u kojima neko pita koi tv da kupi

Dreambox podrzava ubacivanje titlova...Sa racunara se (npr preko total commander ftp-a) prebace titlovi u folder na dreamboxu, nisam pustao, ali ortak koji isto ima dm500 stalno ubacuje titlove, posto jelte, saban ne zna engleski. I kaze da nije problem :)

I da, skystar2 sa card sharingom ne moze da otvori sve sto moze dreambox sa tim istim card sharingom...

ovo apsolutno nije tačno, CS je CS, i otvara sve isto na svim uređajima koji ga podržavaju, kako na ss2 tako i na dreamu, samsungu, humaxu, dboxu

btw. dream 800 još nije izašao, a i cena mu neće biti 800e nego oko 450e

renne...

Dva razlicita racunara...
Dve razlicite satelitske antene...
Dva identicna modela, ali razlicite satelitske kartice...
Isti card sharing...
Dva dream500s, sa istim softwareom...

Ni dvbdream, progdvb, altdvb nisu mogli da otvore neke kanale pod card sharingom koji su pokriveni tim cs-om. Dreambox 500s ih otvara. To mi je isto rekao i covek kod kojeg sam uplatio cs. Plus chekanje na skystar...

koji su to kanali, navedi mi ih, baš me interesuje.

CS imam od kada postoji i na SS2 (sada HD) i na dreamboxu, tako da odgovorno tvrdim da sve MORA da radi

Npr, grcka nova i skyitalia, koliko se secam sad ovako :)

To radi bez ikakvih problema :)

skyitalia radi? kod mene nece ni da lizne

Nazad
Vrh Dno