Šta je novo?

moze li se daljinski ukljuciti webcam na necijem racunaru?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
u kontekstu, ne da ga uhakujes uvaljujuci mu nekog trojanca i/ili program za daljinsku kontrolu (ko se jos seca cuvenog back orifice-a?)

nego tipa postavis sajt, na koji kad se neko zakaci, da mozes da mu otvoris webcam, ali tako da on toga nije svestan, i da gledas u njega i njegovu sobu bez da on ima pojma o tome... preko weba znaci.. koristeci flash/javu...

gledao sam neki film juce, gle liku otvore webcam na laptopu bez njegovog znanja i snime ko je i kako izgleda, samim tim sto je on otvorio sajt koji je i postavljen kao mamac...?

malo je konfuzno, cisto me interesuje.. da li je ovo realnost, ili jos jedna holivudska bajka?

znaci, bez da si pre toga uhakovan, osim ako film ne podrazumeva da doticni u istom trenutku zrtvu i uhakuje, uvali joj zlonamerni kod, pa onda upravlja njegovim racunarom...???

generalno, ko ima webcam mozda bi trebalo da se zabrine, ali je sa laptopovima jos gore jer gotovo svi novi imaju webcam iznad ekrana.. pa ono :)))

ne pitam zbog mene... a klinci i neozbiljni... RAZLAZ (ja cak i nemam webcam)

pitam zato sto me interesuje, citao sam nesto na netu, ali da ne gubim vreme citajuci gluposti.. zanima me misljenje upucenijih

a kome je do sprdnje i zahebancije, potrazite je na drugom mestu, ok?

pa fora je sto webcam na laptopu ti bukvalno stoji pred nosom... i zamisli scenario.. ti tako surfujes netom, i pogodis neki ruski/kineski sajt koji drze hakeri, i dok ti skidas crackove, oni te gledaju kroz tvoj webcam na laptopu.. a ti nemas pojma o tome...??

meni to bas i nije smesno... a nesto sam malo i citao.. postoje hakerske alatke koje sluze da ti prvo upadnu na kompjuter koristeci neki od poznatih exploit-ova ( a vecina ljudi ne azurira redovno windows/browser/javu/flash/itd....)... jedna od njih je tzv. 'metasploit' . ali to zahteva da te prethodno neko uhakuje... ovde se radi o mogucnosti da ti neko upali kameru koristeci posebno napisano java/flash aplikacije ugradjene u html neke stranice na koju ces odlutati u potrazi za XXX/crackovima.. itd itd itd

Pa pazi slazem se da bi bilo vrlo 'ebeno da je moguce tako nesto. Mada isto kazem nebih se uzrujavao ako je prikazano samo na filmu.
Mada ako se javi nko strucan i potvrdi bilo kakvu mogucnost toga:). Eee onda je to druga prica. Isto tako bi prstale tuzbe po nekom:)

Iskreno mislim da je to tesko ostvarivo i da se niko ne bi zamajavao sa tim, jer koliko sam ja shvatio hakersku filozofiju oni gledaju da profitiraju od toga sto rade.

Sve i da ti uključe kameru,što sumnjam,to lako možeš da provališ.Većina kamera na laptopu a i neke eksterne imaju lampicu koja se upali kada kamera radi.

Postoji sajt na kojem možeš da namestiš da je tvoja kamera uključena, i sa linkom koji dobiješ možeš svojoj kameri da pristupiš preko neta, naravno ako je računar/laptopo uključen. Da li se to može i zloupotrebiti ne znam.

Jokeru ajde okaci taj link od tog sajta da probam to, zvuci zanimljivo.

Hvala za link jokeru, imam 2 kandidata kod kojih ovo ne bilo lose aktivirati :D , cisto da imam nadzor povremeno :d.

Šta se dešava kad se promeni IP

perverznjaci..
treba jedan lock pre neg sto iskopate nesto sto zapravo radi :/

Ovo me potsetilo kada sam isao na ekskurziju u IV razredu O.S.
Odemo do prodavnice da kupimo kurt.ne. Prodavacica pita , sta ce mi.
A ja kao iz topa, da nije za mene, vec ortaka.

:)

TRebao s ida joj kažeš pa jeftinije je od balona:d:d:d

perverznjaci..
treba jedan lock pre neg sto iskopate nesto sto zapravo radi :/

Zašto? Veoma bih voleo znati da li je ovo zaista moguće. Jer ako jeste onda bih verovatno mogao i naći način da se to predupredi. Želim da imam svoju privatnost barem u svojoj sobi, a ne da me iko posmatra bez mog znanja i moje dozvole. Rešenje tipa isključi kameru iz kompa kada je ne koristiš nije prihvatljivo, osim u krajnjem slučaju...

Ja sam siguran da je moguce i realno izvedivo.

Zašto? Veoma bih voleo znati da li je ovo zaista moguće. Jer ako jeste onda bih verovatno mogao i naći način da se to predupredi. Želim da imam svoju privatnost barem u svojoj sobi, a ne da me iko posmatra bez mog znanja i moje dozvole. Rešenje tipa isključi kameru iz kompa kada je ne koristiš nije prihvatljivo, osim u krajnjem slučaju...

Zato sto mislim da je mnogo veci broj ljudi koji ce da iskoriste to da gledaju nedostiznu kom`sicu nego u preventivne svrhe ;)

Imao sam priliku jednom da vidim kod drugara kako je kod sebe u domu mogao da vidi kameru koja mu je prikljucena na komp kuci.. E sad on je imao svoje razloge da to uradi , ali inace mislim da nije tesko izvodljivo kada imate pristup i jednom i drugom racunaru.. A verovatno moze i kad nemate .. Mislim zasto ne bi moglo danas u svetu racunara skoro sve sto vidite na filmu je vrlo verovatno moguce .. Jedino sto ja licno mislim da mozete da stavite kaspersky cisto radi zastite od postenih ljudi .. Znaci posteni ljudi ce da vide pa ce mozda tu da stanu ... a za nepostene nema odbrane..

Nazad
Vrh Dno