Šta je novo?

Moze li pomoc pri izboru ploce ?

NeNci

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2002
Poena
609
Imam malo skromniji budzet ,pa sam resio da uzmem maticnu plocu baziranu na KT400 chipsetu ,razmisljao sam da uzmem jednu od ovih

1.Epox 8K9A7I (KT400A, SATA, lan, sb, usb 2.0)

2.Microstar KT4AV-LB (KT400 AGP 8X ATA133)

3.Asus A7V8X-X (KT400, lan, sb 6ch, agp8x, usb 2.0)

Sta bi mi vi preporucili od ovoga ili mozda nesto skroz trece,bitna mi je stabilnost a ne perfomanse ...

NeNci je napisao(la):
Imam malo skromniji budzet ,pa sam resio da uzmem maticnu plocu baziranu na KT400 chipsetu ,razmisljao sam da uzmem jednu od ovih

1.Epox 8K9A7I (KT400A, SATA, lan, sb, usb 2.0)

2.Microstar KT4AV-LB (KT400 AGP 8X ATA133)

3.Asus A7V8X-X (KT400, lan, sb 6ch, agp8x, usb 2.0)

Sta bi mi vi preporucili od ovoga ili mozda nesto skroz trece,bitna mi je stabilnost a ne perfomanse ...
Neces pogresiti ni sa jednom od te tri ploce.Vrlo su slicne sa cenama, a nekako mi se kao najbolji izbor namece EPOX koji ima i odlicne OC potencijale.

Moj glas ide za MSI KT4AV(xxx Asuse bih generalno izbegavao)...Evo je u mojoj masini i radi ko sat...A sto se tice o/c mogucnosti...FSB ide do citavih 280MHz :mrgreen:

npetar je napisao(la):
Moj glas ide za MSI KT4AV(xxx Asuse bih generalno izbegavao)...Evo je u mojoj masini i radi ko sat...A sto se tice o/c mogucnosti...FSB ide do citavih 280MHz :mrgreen:

Ide ide al u BIOS-u a u stvarnom zivotu i 200Mhz je lucky bastard.

P.S. Sto se ploce tice, bolje uzmi Soltek NV400-64. To je Nforce2 ploca sa cenom u rangu ovih koje navodis. Po performansama i mogucnostima za OC ih jede za dorucak.

Jos jedan glas za Epox 8K9A7I . (za sad radi super cheers )

Paradigma je napisao(la):
...

Ide ide al u BIOS-u a u stvarnom zivotu i 200Mhz je lucky bastard.

P.S. Sto se ploce tice, bolje uzmi Soltek NV400-64. To je Nforce2 ploca sa cenom u rangu ovih koje navodis. Po performansama i mogucnostima za OC ih jede za dorucak.

Jel' si ti siguran da je taj Soltek 50e??

simpson H je napisao(la):
...
Jel' si ti siguran da je taj Soltek 50e??

Pa ne bas u maloprodaji ali u svakom slucaju < 60€.

Uzmi EPOX da te bog vidi

Posle cesh da otvarash novi thread: ne valja ovo, ne valja ono.... :rtfm:

Sve zavisi kakav ces CPU da stavljas unutra, ako si razmisljao o nekom Bartonu definitivno uzmi Epox-a.

A baci pogled i na ovu plocu mozda se predomislis:
http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4V8X-X&langs=01

Digao sam P4 od 2.8GHz na 3.8GHz. U bios-u imas cak i neka podesavanja sa south i north bridge, a da ne pricam o svim mogucim overklokerskim mogucnostima!

frogman je napisao(la):
Sve zavisi kakav ces CPU da stavljas unutra, ako si razmisljao o nekom Bartonu definitivno uzmi Epox-a.

A baci pogled i na ovu plocu mozda se predomislis:
http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4V8X-X&langs=01

Digao sam P4 od 2.8GHz na 3.8GHz. U bios-u imas cak i neka podesavanja sa south i north bridge, a da ne pricam o svim mogucim overklokerskim mogucnostima!

Izgleda da nisi dobro procitao ili nisi razumeo, covek je ogranicen sa parama i trazi neku jeftinu AMD plocu, Intel nije ni spomenuo.

Da definitivno mi je budzet oko 50 eur (+,- )5 eur ,mislim da cu uzeti tog Epoxa ,mada svi navode u oglasima da EPOX 8K9A7I ima SATA kontroler ,negde sam nasao da samo model EPOX 8K9A7I+ ,ima tu mogusnost ,pa sada neznam da li je to marketinski trik ili sta nasih trgovaca ?

mislim da je ovo dobra cena
EPOX 8K9A7I, VIA KT400A, 5.1 Sound + LAN, SATA, ATX 49,00 !!! !!!
navode 3 g. garancije za Epox proizvode

septimus je napisao(la):
Uzmi EPOX da te bog vidi

Posle cesh da otvarash novi thread: ne valja ovo, ne valja ono.... :rtfm:

Sklopio sam do sada 3 masine sa tom Epox plocom, ni 1 problem nisam imao.

Halo i šta da ubode u tu ploču? P4 od 150€? To se sigurno uklapa u "malo skromniji budžet".

imam vec XP-a 1700+ fabricki otkljucanog vrlo raspolozenog za OC :D obicno "A" jezgro ,probao do 2100+ i tu stao ,nisam imao bas adekvatan kuler i obican SDRAM ,jeste Kingston ali netreba preterivati ;)
nego nasao u neko cenovniku VIA KT400 EP-8K9A ,sta je bre sad to :?: a i skuplja je od one prve

VIA KT400 EP-8K9A -> EP znaci EPOX, a to je vrlo verovatno Epox EP-8K9A7I

Definitivno EPOX, ploca je klasa za ove druge dve

Vojkan je napisao(la):
Halo i šta da ubode u tu ploču? P4 od 150€? To se sigurno uklapa u "malo skromniji budžet".

nisi cuo za modovanje athlona da moze da radi na p4 plocama ?
cekaj stvarno ne znas ili se samo pravis ?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EP-8K9A je starija ploca sa KT400 cip-setom, nije isto sto i ova nova koja stvarno ima SATA i to sa mogucnoscu RAID-a.

Epox, best buy.

Pozdrav!

jaksa je napisao(la):
...

Sklopio sam do sada 3 masine sa tom Epox plocom, ni 1 problem nisam imao.

Nisam bio precizan, taj EPOX je odlichan izbor.... :)

Jao, koliko EPOX-a. A ja kazem samo Sony TV. :mrgreen:

U radu (bez OC) sam video i Epox 8K9A7I i Asus A7V8X-X.Obe ploce rade O.K.

Svu nahvalise Epox-a a niko konkretno zasto?Nemojte da mislite da imam nesto protiv...ali kad nesto hvalite,lepo je videti i neki argument.
Ja sam "cuo" da se Asus xxx mnogo kvare pa sam ga zato eliminisao a KT4AV u mojoj masini radi super,nema nikakvih problema pocev od instalacije celog sistema,pregrevanju,setovanjima memorije...pa cak i o/c nije tako los,premda nisam imao mnogo mogucnosti za ispitivanje...Takodje,KT4AV nije KT400 vec KT400A chip-set...Nema ni aktivni cooler na north bridge-u vec pasivni a mene uzasno nerviraju aktivni jer se brzo kvare...
Generalno,sta god uzeo izmedju ovog MSI-a ili Epox-a...izgleda da neces pogresiti

Epox ima SATA, bolje o/c mogucnosti i konacno kutiju :)
Zato je bolji.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Epox ima SATA, bolje o/c mogucnosti i konacno kutiju :)
Zato je bolji.

Pozdrav!

U redu,ima SATA...A za o/c...Napisi koliko si uspeo sa jednom a koliko sa drugom plocom...Mene bas interesuje,posto kao sto napisah,nemam mogucnosti za ispitivanje ali bih voleo da znam za ubuduce

Jako je lako utvriditi koja ploca ima bolje o/c mogucnosti, prostim pogledom na istu.
Koja ima bolje uradjenu naponsku za jedinicu za CPU (uz sve sto to pretpostavlja) i uredniji layout, bolje se o/c. Nikad nisam video izuzetak od tog pravila.

Jaksa,kakve su o/c mogucnosti za ovu plocu(MSI KT4AV):

Kao sto sam ti rekao ranije, ploca jeste ok ali nije ni za sigurnih 200 a kamoli preko. Soltek koji sam pomenuo ide i na 250Mhz, a na 245Mhz sam prosao 3DMark2001SE.

Paradigma je napisao(la):
Kao sto sam ti rekao ranije, ploca jeste ok ali nije ni za sigurnih 200 a kamoli preko. Soltek koji sam pomenuo ide i na 250Mhz, a na 245Mhz sam prosao 3DMark2001SE.

Koliko vidim(nema ljutis ;) ) ti nisi oprobao ovu plocu konkretno,vec nagadjas...Ipak,hvala ti na misljenju(znam da se dobro razumes u o/c)
Je li neko konkretno oprobao?
ctp;

Milsim da me nisi najbolje razumeo. Uzeti 2 ploce, videti komponente i layput i onda se moze doneti prilicno precizan, mada ne i sasvim siguran, zakljucak koja moze vise da pokaze u radu.

MSI KT4AV plocu nisam drzao u rukama, a na slici ne vidim tip i kapacitet kondenzatora. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da li je napajanje 2-fazno ili 3-fazno a pre bih rekao da je 2-fazno, s tim da su i neke ranije MSI ploce su imale 2-fazno napajanje CPU, sto je naravno losije nego da je 3-fazno.
Npr. IT7-MAX2 za P4 ima cak 4-fazno.

Vrh Dno