Šta je novo?

Moze li ovo bolje ?

tea990

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2008
Poena
301
Imam sledece komponente: am2 4800+, 3gb ddr2 memorije na 667, ploca je msi K9A2 Platinum V2 i graficku karticu ASUS 3870x2 TOP sa 1GB. Probala sam malo da se igram u biosu, pa sam stavila fsb na 260 a mnozilac na 11, za memoriju mi pise da radi na 800, cini mi se da sam je stavila na odnos 1:66, ili 1:33, nisam sigurna. Sad mi pise da procesor radi na 2860 mhz. Malo sam klokovala i karticu programom asus doktor sa 850/1990 na 880/2000. Sve mi radi kako treba ali nikako ne mogu dobiti veci rezultat od 10800 poena u 3dmarku 2006. U novom testu 3d mark vantage dobila sam oko 7600 za gpu. Cini mi se gledajuci ove rezultate na forumima da je to malo, ili ovaj moj procesor vise od ovoga ne moze, vidim da i nema am2 pocesora na ovim listama? Ako mislite da mogu jos nesto podesiti bolje od ovoga objasnite mi kako? Nemojte mi samo reci da treba da kupim drugi procesor jer je to neizvodljivo sada.

Dobrodosla na forum.
Pravo osvezenje je videti devojku kako overklokuje i zanima se za racunare. :)
Svaka cast.
Moje skromno misljenje je da btebe definitivno pricesor koci, bar sto se tice tih bench programa. Imala bi par hiljada vise to je sigurno. Ali mislim da to ne treba da te brine, u visim rezolucijama, kada se igras, procesor dolazi do izrazaja bas malo. Neko od kolega forumasa ce ti napisati, nesto vise o samom dobijenom rezultatu, ali generalno, to je pravilo, core2 razvaljuju x2 u 3dmarku i sl.
Poz

Dobrodosla na forum.
Pravo osvezenje je videti devojku kako overklokuje i zanima se za racunare. :)
Svaka cast.
Moje skromno misljenje je da btebe definitivno pricesor koci, bar sto se tice tih bench programa. Imala bi par hiljada vise to je sigurno. Ali mislim da to ne treba da te brine, u visim rezolucijama, kada se igras, procesor dolazi do izrazaja bas malo. Neko od kolega forumasa ce ti napisati, nesto vise o samom dobijenom rezultatu, ali generalno, to je pravilo, core2 razvaljuju x2 u 3dmarku i sl.
Poz

Hvala na brzom odgovoru, otprilike sam i sama tako mislila. Iako sam se nadala da se tu moze jos po nesto doterati. Probala sam sa podizanjem fsb ali izgleda da je ovde negde granica. Verovatno me koci i memorija. Mozda bi mogla da zamenim memoriju za neku brzu, mozda neki hyperx i slicno jer sam na pakomu videla da je sada veoma mala razlika u ceni izmedju 667 i nekih brzih varijanti. Ali ako am2 ne moze dalje od ovoga da li cu ista dobiti sa brzom memorijom ili da probam da podesavam samo memoriju. Nisu mi bas jasna ta podesavanja memorije. Ako neko ima neko lepo i jednostavno objasnjenje neka zakaci ovde da pogledam. Posto kuci imam problema sa internetom koristim iz firme ali necu moci pre ponedeljka da pogledam, sem ako ne iskoristim kod drugarice neki minut. Ono objasnjenje koje ima gore u temi za overklok memorije i procesora mi je malo komplikovano. Hvala.

Poslednja izmena:
Ovako, sto se tice memorije, mozes da je zamenis, dobici ce biti verovatno par procenata. Memoriju od 1066 mozes da iskoristis ako koristis visok FSB. A opet, tvoja ploca izgleda da ne moze preko 260, mada takva je bar trenutna situacija sa tvojom memorijom.
Evo ti tabelica gde imas spisak delioca za memoriju i brzine fsb-a i procesora.
Bilo bi idealno ako bi mogla da namestis fsb 300x10 ili 250x12, tada procesor radi na 3ghz, memorija na 1000. Ne znam koji ti je steping procesora, ako je g2, taj procesor ide na 3ghz, sa malo podignutog napona, ili jos cesce, bez dizanja napona.

Ma sta radila, podigni malo napon memorije ~2v ili 2,1v. Takodje podigni malko napon na chipsetu i procesoru. Nemoj da ti procesor predje preko 1,375 na box kuleru, previse ce se grejati.
I onda, mhz po mhz.

Prilozi

• DDR2_2.jpg
    DDR2_2.jpg
    300.6 KB · Pregleda: 53
Znaci stvarno...Citam ovaj post i ne mogu da verujem sta pise...Mozda cu zvucati cudno ali devojka koja overclockuje...:smash: To se retko vidja...;)Inace..Kod 3D Mark-a obrati paznju na CPU score koji dobijes pa uporedi sa nekim drugim slicnim konfiguracijama ...Za tu kartu CPU je usko grlo...Memorija ( DDR2 ) brzina,ne igra nikakvu ulogu u 3D Mark-u dokazano...Videces da ce krajnji rezultat biti isti dal bila na 800 Mhz ili na 667 Mhz...Inace 3D Mark Score se ganja sa Intel platformom tako da bi trebala da budes relativno zadovoljna...Evo pogledaj momka sa tvojom kartom :
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=108174&page=15

Ako ista zelis da promenis ubaci neki jaci X2 ili pak predji na Phenom,jedino resenje sorry !
Hint: U overclocku moras da imas svaku komponentu dobru da ne kazem vrhunsku da bi se postizali dobri rezultati...Ovo je skup sport i treba se zadovoljiti sa onim sa cime raspolazes u datom trenutku...Inace ako bas zelis promenu i bolji rezultat menjaj CPU..

Poslednja izmena:
Hvala svima na brzim odogovorima, skupljam pare za novi procesor i memoriju. Pozdrav svima

Nazad
Vrh Dno