Šta je novo?

moze li nekako domen bez firme?

majka

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
prema onom pravilniku na www.nic.yu nemoguce je registrovati domen bez firme cak iako nije komercijalnog karaktera...

napravio sam neki sajt uopsteno govoreci o flori i fauni, domacim zivotinjama...i sada ne znam sta da radim...

postoji li mogucnost da se u inostranstvu registruje adresa bez firme?
postoji li neka fora za domaci domen?

Pronadji nekog prijatelja, rodjaka koji ima firmu. To je ionako papir vise forme radi. Pogledaj koji provajder daje najbolje uslove i postavi sajt.
Znaci nemoras ti da posedujes firmu da bi postavio sajt.

HAL je napisao(la):
Pronadji nekog prijatelja, rodjaka koji ima firmu. To je ionako papir vise forme radi. Pogledaj koji provajder daje najbolje uslove i postavi sajt.

da li ce vlasnik te firme tj. sama firma i njena delatnost uticati na recimo povecanje poreza samoj firmi ili slicno?
da li sajt ima ikakvog uticaja na poslovanje firme u slucaju da je potpuno drugacije sadrzine nego ono za sta je firma registrovana?

izvinjavam se zbog broja pitanja ali meni tu nista nije jasno...

Nema nikakvih poreza i dodatnih usluga. Jedino sto ce registraciju domena i troskove zakupa istog, firma placati preko racuna. A ti se posle dogovori sa njima. Mada se raspitaj mozda je kod nekih provajdera moguce izvrsiti placanje u gotovini (onda ti je jednostavnije).

HAL je napisao(la):
Nema nikakvih poreza i dodatnih usluga. Jedino sto ce registraciju domena i troskove zakupa istog, firma placati preko racuna. A ti se posle dogovori sa njima. Mada se raspitaj mozda je kod nekih provajdera moguce izvrsiti placanje u gotovini (onda ti je jednostavnije).

hvala puno na informacijama...cim sajt postane funkcionalan bice u signature-u...

Pa mozes da registrujesh com, org, net itd. domain za nekih 8 dolara preko sajtova koji se bave sa time. Treba ti samo virtualna kartica za to, ili neko ko je ima.

ako te interesuje: www.b-one.nu
cena mesecno: 12 kr
prostor na serveru: 100MB
saobracaj: neogranicen
POP3 akaunti: neograniceno
ftp-login: 1 komad
asp: podrzano
php4: podrzano
MySQL: podrzano
statistika: podrzano
webmail: podrzano
besplatna podrska preko maila 24h
otvaranje naloga 120 kr
kupovina .dk domena: 80kr
kupovina com net org domena: 130 kr
cene su bez poreza, dakle +25%

9.2 kr(SEK) = 1 euro :d

Gde si nasao ovaj sajt?? :) Imas li iskustva sa njima, da li si otvorio sajt kod njih?

Danas sam bio kod jednog domaceg provider-a i prilicno su nepovoljni. 30e godisnje za .com, pare za registraciju, pare za hosting, pare za otvaranje pravnog naloga, pare za vreme. I sve daju na kasicicu...

U kom roku se dobija .com/.org/.net domen, ako si probao?

Ostrica je napisao(la):
Gde si nasao ovaj sajt?? :) Imas li iskustva sa njima, da li si otvorio sajt kod njih?

Danas sam bio kod jednog domaceg provider-a i prilicno su nepovoljni. 30e godisnje za .com, pare za registraciju, pare za hosting, pare za otvaranje pravnog naloga, pare za vreme. I sve daju na kasicicu...

Nisam jos uvek probao, ali planiram cim dodjem do kinte (eh, taj racun za tel.. usao sam u minus :( )
Sto se tice pouzdanosti i usluge, uopste ne sumnjam u njih jer ako ne rade poso kako valja, ne bi potrajali mnogo dugo. Uostalom, tako nesto se i krecu cene ovde.

petri je napisao(la):
ako te interesuje: www.b-one.nu
cena mesecno: 12 kr
prostor na serveru: 100MB
saobracaj: neogranicen
POP3 akaunti: neograniceno
ftp-login: 1 komad
asp: podrzano
php4: podrzano
MySQL: podrzano
statistika: podrzano
webmail: podrzano
besplatna podrska preko maila 24h
otvaranje naloga 120 kr
kupovina .dk domena: 80kr
kupovina com net org domena: 130 kr
cene su bez poreza, dakle +25%

9.2 kr(SEK) = 1 euro :d
Ovo je vise nego povoljno, ajd dajte neka iskustva, a shit sto im jos nije gotov ENG sajt.. :cuss:

www.hostdepartment.com
placas mesecno 5 dolara imas sve zivo podrzano i to je to..

ja sam se ubio trazeci po netu i oni su ti u 5%najboljih za te stvari..

mozes da platis visa virtuon cc nasom...

i najludja stvar :

podrska je 24h u vidu chat-a !!!

proveri!

TEP3A je napisao(la):
mozes da platis visa virtuon cc nasom...
Kakva je to kartica? :confused:

Zanima me onaj paket od 200MB (6.95$ mesecno ili 5000 dindzi godisnje)

Mada ostaje pitanje koliko je to sigurno... ima milion nacina da te za*ebu. ctp;
A bandwidh im je :beat:

majka je napisao(la):
prema onom pravilniku na www.nic.yu nemoguce je registrovati domen bez firme cak iako nije komercijalnog karaktera...

napravio sam neki sajt uopsteno govoreci o flori i fauni, domacim zivotinjama...i sada ne znam sta da radim...

postoji li mogucnost da se u inostranstvu registruje adresa bez firme?
postoji li neka fora za domaci domen?

U izradi je novi pravilik za dodelu domena, koji bi trebao da omoguci i fizickim licima zakup domena (za pare naranvo :beat: )

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Kakva je to kartica? :confused:

Zanima me onaj paket od 200MB (6.95$ mesecno ili 5000 dindzi godisnje)

Mada ostaje pitanje koliko je to sigurno... ima milion nacina da te za*ebu. ctp;
A bandwidh im je :beat:

mislim visa virtuon reiffeisen banke!!! radi bez problema!
to je oko 4.57e = 5$ toliko su skinuli mom drugu za tu uslugu..

control panel im je veoma lak za koriscenje ali ipak isticem to sto je support u obliku chata tako da odmah sve razjasnis..

TEP3A je napisao(la):
mislim visa virtuon reiffeisen banke!!! radi bez problema!
to je oko 4.57e = 5$ toliko su skinuli mom drugu za tu uslugu..

control panel im je veoma lak za koriscenje ali ipak isticem to sto je support u obliku chata tako da odmah sve razjasnis..

Ma ja sam talenat za tu birokratiju.. :D

Sta sve treba da se to cudo izvadi u rajfesen banke?
I jel posle moze da se koristi za kupovinu drugih stvari preko neta?

Ma control panel... c c c cc :beat: To je cisto sminka, da bi se pocetnici lakse navukli...

Ostrica je napisao(la):

Pa moraju i nashi neshto valjda da zarade :) Te cene domena su oduvek takve, nego ljudi nisu navikli da kupuju takve stvari, jer kako da plate ? :) Sada se to promenilo, i kao shto rekoshe par njih u ovom threadu moze se platiti ovim nashim Visama...

U najgorem sluchaju se dobija u roku od 24h...

Shto se tiche tehnichke podrshke, pa recimo da imate daleko bolju komunikaciju sa onima koji su desetinama hiljada kilometara daleko, u odnosu na ove nashe koji mogu biti u sledecoj ulici :)

evo jedan primer....pre 2 godine sam koristio jedan od najskupljih hostinga na svetu (2GB prostora neogranicheno/7500$ godishnje), naravno radila je kreditna :)...imao sam probleme oko logovanja na ftp (mojom greshkom) i ja kao ajde da im poshaljem mail da pitam shta da radim (ochekivao sam mail najmanje za 24h)....to je bilo negde 5 ujutru (znachi u americi negde izmedju 21 i 23h)...posle 15 minuta sluchajno kliknem send and recieve, i ladno novi mail od njih sa objashnjenima shta da radim i to ceo ekran teksta :) U to vreme kakva nam je zemlja bila nisam mogao da verujem...poshaljem ja opet mail ono iz zezanja, da vidim da nije sluchajno, opet u roku od 20 min stize sledeci....posle toga mi doshlo da izvadim pare iz dzepa i stvarno platim to :D

HAL je napisao(la):

Postoji samo jedan problem...shta kada taj prijatelj odluchi da postavi svoj sajt ? Hoce da otima njemu domen (mozda bash hoce co.yu) ?:)
Problem je u tome shto svaka firma ima jedan "kredit" i na jednu firmu se ne moze otvoriti vishe domena, a ne moze se platiti...
Reshenje je naravno .com, .net ...., ali neko voli bash co.yu :)

driver je napisao(la):
Postoji samo jedan problem...shta kada taj prijatelj odluchi da postavi svoj sajt ? Hoce da otima njemu domen (mozda bash hoce co.yu) ?:)
Problem je u tome shto svaka firma ima jedan "kredit" i na jednu firmu se ne moze otvoriti vishe domena, a ne moze se platiti...
Reshenje je naravno .com, .net ...., ali neko voli bash co.yu :)

Da, ali zato se uzme papir cisto pro forme od neke firme za koju si 100% siguran da nece da pravi sajt u buducnosti. :)

driver je napisao(la):
....posle toga mi doshlo da izvadim pare iz dzepa i stvarno platim to :D

Samo ti je doslo? :d
za tu lovu treba i dorucak u krevet da ti donesu ;)

Nazad
Vrh Dno