Šta je novo?

Moze li "kineski" Lightning to USB Cable da zezne iPhone 5 na bilo koji nacin???

testthenext

Čuven
Učlanjen(a)
02.05.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Moze li "kineski" Lightning to USB Cable da zezne iPhone 5 na bilo koji nacin???

Dakle, neko je izbubio originalni Lightning to USB Cable kabl i ja bih uzeo za prvu pomoc neki "kineski" kabl preko oglasa, da se telefon puni preko USB-a.

Moze li taj "fake" kabl na bilo koji nacin da osteti iPhone 5??? (ako parce zice moze da bude "fake")

Znam da je glupo pitanje, ali me ubedjuju da moze nesto sa iTunesom da se desi??!?!?!?

Hvala!

hm... izgleda da i nije tako glupo pitanje... originalni kabl ima neki chip, koji speracava "kineze" da naprave isti takav, a jeftiniji kabl...

Kakva bizarna glupost. Ako neko izgubi kabl recimo u egiptu ili tunisu, ne moze u lokalnoj radnji da kupi klasican mikro usb i da ko covek napuni svoj telefon, nego, ako ne nadje kabl, moze da se slika?!!?
Ustvari, ne moze ni to, jer je mobilni bez baterije mrtav?!?1?? :mad:

Sto ne kupis nov ima ga na oglasimo dosta.
Moj ti je savet da se neigras sa tim kineskim...

Imas li neki link da potkrepis svoj savet???

Khm... mislio sam da pokrepis tvrdnju da se ne igram kineskim kablom???

Nemam ja tu neku tvrdnju na pomenutom sajtu sam par puta citao da su ljudi imali kod starijih uredjaja probleme sa kineskim kablovima, naravno ima i onih koji su kupili Kineski i nikada nisu imali problem.
Ja kad platim 500/600e telefon smatram da netreba stedeti jos 10/20 za novi kabal

ja sam cuo pricu sto se tice tih kablova,da je varijanta sledeca: ako radi,radi odma i trajace koliko traje,sugurno dokle ljudi ne izgustiraju IP5 i ne predju na IP6,al ako ne radi iz prve,feler...

@drdekzar
a i ti sa oglasa su "sigurno" orginali sa rasponom cena od 800-1500din,dokle je na apple store-u u US 19$....

Poslednja izmena:
E ovako, jednom recju, uglavnom radi :)
Zasto uglavnom:

Sa punjaca, puni normalno.
Sa desktop prednjeg ulaza na kucistu, ne detektuje da je prikljucen. E sad, probao sam samo jedno kuciste, konkretno Asus P5Q i Chieftec kombinacija, dakle nista kinesko! Instaliran i onaj Asus "programcic" koji daje punu struju prednjim portovima ili sta vec i preko originalnog kabla se normalno punilo na tom mestu. Samo, originalni kabl je bio toliko dugacak da je i tu jedva dosezao, dok ovaj ladno doseze od zadnje strane ploce pa do stola!

Kada se prikljuci pozadi, direktno na samu plocu, puni normalno i omogucava pristup fajlovima u DCIM folderu, kao i sa originalnim kablom. Za oko 40-ak minuta se od mrtvog telefona napunio do nekih 60%, tako da... mislim da je to to.

Za te pare, meni OK.

Inace, 20 eura ne bih dao za konfekcijski kabl, ni u ludilu, a mozda ni tada. Mozes bre telefon osnovni da kupis za te pare, a oni za obican kabl traze toliko!

Poslednja izmena:
Drago mi je da radi i da nemas nikakvih problema.Sutra cu da vidim koliko je u Istylu kabal originalni ( bar se nadam da jeste) treba mi jos jedan za Ipad mini.Smatram da ako sam dao 300 i kusur evra za Ipad da mogu da dam i 20e za originalni kabal.

Bogat si cim imas Iphon 5 koji kosta 500/600e :)
Ali nema veze svako ima svoje misljenje i ja tako postujem tvoje:)

Nazad
Vrh Dno