Mozda uz pomoc 3rd party programa, i to ne znam kako radi, jer ovaj prvi pise da je "Linux reader", ali ovako inicijalno jok. Drugi link je samo za ext file sisteme i to izgleda opet samo read.
Pre par godina sam pokusavao sa nekim plugin-om za Total commander, ali nije uspelo, a i plugin je jedno 20god. star, nije bio drugi, nema ni sad.
@Smartphone, moze, samo na drugi nacin, a to je malo vise posla i to niko ziv ne radi na taj nacin.
Te varijante se rade samo u nekim velikim ustanovama sa puno racunara, uz pomoc servera koji sluzi da se preko mreze sa njega uzimaju podaci za instalaciju OS-ova (deploy sa PXE servera).
Zamisljeno je da mozes na jednom disku imati vise razlicitih particija i sistema, ali za instalaciju koristis USB/CD/DVD, eksterni hdd, moze i interni hdd, ali ako npr. imas 1 particiju gde si napravio boot sa Windows-om, pa onda butujes sa diska, pokrene instalaciju, zatim instaliras na drugu particiju na istom disku (naravno ne formatirajuci drugu particiju gde su source fajlovi).
Ali ta varijanta moze ako ti je prazan disk, a za varijantu sa vec postojecim sistemom na disku to mislim da je nemoguce.
Potrudi se da odradis samo kako treba ovo sa linkova koje smo ti poslali i radice.