Šta je novo?

Moze li 5C umesto 4C?

Koko Bil

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
619
Umesto da lepo uzmem bateriju kakva treba da ide u moj telefon, sa oznakom BL-4C, pazario sam jednu na kojoj pise BL-5C. Dimenzije su iste, voltaza je ista i trebalo bi da ima veci kapacitet (nigde ne mogu da nadjem podatke) sto sve zajedno ne moze da skodi - samo da koristi.

No, sad kad je doslo da je stavim u telefon, malo sam ucvikao i cela stvar mi se vise ne cini tako sigurnom kao dok me je trgovac muvao :trust: - kao ova je novija, lepsija, boljija, duze ce trajati, i sta ti ja znam.

Ima li nekoga ko je uradio nesto slicno? Kako vam je telefon? Jel ziv?

Hvala unapred.

predpostavljam da je za nokia telefon, samo koji?

Inace ne bi trebalo da bude problema, ako su voltaze iste....

Koko Bil je napisao(la):
Umesto da lepo uzmem bateriju kakva treba da ide u moj telefon, sa oznakom BL-4C, pazario sam jednu na kojoj pise BL-5C. Dimenzije su iste, voltaza je ista i trebalo bi da ima veci kapacitet (nigde ne mogu da nadjem podatke) sto sve zajedno ne moze da skodi - samo da koristi.

No, sad kad je doslo da je stavim u telefon, malo sam ucvikao i cela stvar mi se vise ne cini tako sigurnom kao dok me je trgovac muvao :trust: - kao ova je novija, lepsija, boljija, duze ce trajati, i sta ti ja znam.

Ima li nekoga ko je uradio nesto slicno? Kako vam je telefon? Jel ziv?

Hvala unapred.
Malo googlas i sve pise :)
http://www.westsidecellular.com/store/nokiabl4c.html
http://www.westsidecellular.com/store/nokiabl5c.html

Meni je ova 5C u N3650 a procitao sam po forumima da postoji i 4C koja ima manji kapacitet (ako se ne varam 650mAh kod 4C i 8xxmAh kod 5C) a ostalo je isto, tako da mozes slobodno da je stavis!

Joker je napisao(la):
Malo googlas i sve pise :)

Istina je, sve se moze naci na netu, ali ja nisam uspeo. Hvala ti za ove linkove :cigar: - ispada da je razlika u kapacitetu: 720mAh za 4C i 850mAh za 5C. Voltaze su iste - 3.7V. Inace, treba mi za nokiju 5100. Placena je 750 dinara. 4C je kostala 650. Pa sam mislio, za 100 dinara...

Baterija naravno nije originalna, mada je stampa na njoj kvalitetna, u kutiji je i ima hologram. Za originalnu 4C mi covek koji donosi stvari iz madjarske kaze da tamo kosta 60e, sto je suluda suma. Na googleu je 32$, sto bih jos recimo i zrtvovao za "original", ali u ovoj zemlji originalne baterije jednostavno nema. Pokusacu sa ovom. Ako je stara trajala 2 - 3 dana ova ce valjda dobacivati do 5.

Hvala vam svima!
:wave:

Vrh Dno