Šta je novo?

Mozda trenutno best-buy?

sreta-steta

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
619
Dakle, kolega je kupio laptop pa mi se cini da bi bilo zgodno napisati par reci jer vidim da se dosta ljudi interesuje za laptopove slicnih performansi i cene.
Elem model je Acer Aspire 1692wlmi, konfiguracija je
Pentium M Sonoma 1.73, 512mb DDR II, Ati x700, 15.4wide, super bright ekran, 80gb, dvd-rw.....
Nikako nisam ljubitelj Acera, ali ovaj model stvarno vredi makar pogledati. Izrada je solidna, mada nije vrhunska, ali za razliku od recimo Gericoma nista ne skripi, deluje prilicno utegnuto... Tastatura je malko plica nego sto je meni po ukusu i imaa kratak enter, ali ovo je licno misljenje. Ekran je ekstra dobar. Iako ovaj super bright ima i svojih mana (odsjaj, mada po meni to i nije toliko koliko se o tome prica), slika je toliko dobra da je to neverovatno. Boje su izuzetno zasicene, slika je ostra.... Laptop nije preterano lagan ni tanak, nesto je laksi od 3kg, a debljina cini mi se u ovom slucaju je pozitivna, jer imao sma prilike da vidim Asus V6 npr, maltene iste konfiguracije koji se nenormalno mnogo greje! Ovde je to u granicama normale. E sad best part, Ati x700. 17000 3d mark 2001! Ako nekome znaci, predhodno pomenuti Asus V6 sa x600 ima oko 10000! Nisam ga testirao u igricama, ali ovo definitivno obecava. PCMark sam takodje pokrenuo, medjutim spor disk je malko degradirao rezultate, ali ne preterano. Baterija je odlicna, oko 4h rada u super saver modu.
Dakle, ko je spremio oko 1150e bez pdv za masinu, a ne gadi se imena Acer evo odlicnog value-for-money laptopa.

Pro: fenomenalan ekran, grafika, baterija, celokupan utisak je jako dobar

Contra: 80gb disk na 4200, plitka tastatura

sreta-steta je napisao(la):
Nikako nisam ljubitelj Acera

a ne gadi se imena Acer evo odlicnog value-for-money laptopa.

Sreto, nazad na chasove... :d

Pod 1, hteo bih da te pohvalim zbog zelje da prenesesh utiske sa posetiocima foruma. Kada bi svi tako radili, svakako bi se nivo upucenosti drastichno povecao.

Pod 2, jedna kritika, a mislim da sam kompetentan da je dam. Svako ko ima iskustva sa notebook rachunarima nikada ne bi izgovorio onakve stvari za Acer. Acer je jedan pre svega ozbiljan proizvodjach chiji notebook rachunari odaaaavno predstavljaju klasu za sebe. Ne vidim ni jedan jedini razlog zashto bi neko trebao da bude gadljiv na Acer, naprotiv, njihovi notebook rachunari zasluzuju samo rechi hvale.

Dakle, kolega je kupio laptop pa mi se cini da bi bilo zgodno napisati par reci jer vidim da se dosta ljudi interesuje za laptopove slicnih performansi i cene.
Elem model je Acer Aspire 1692wlmi, konfiguracija je
Pentium M Sonoma 1.73, 512mb DDR II, Ati x700, 15.4wide, super bright ekran, 80gb, dvd-rw.....
Nikako nisam ljubitelj Acera, ali ovaj model stvarno vredi makar pogledati. Izrada je solidna, mada nije vrhunska, ali za razliku od recimo Gericoma nista ne skripi, deluje prilicno utegnuto... Tastatura je malko plica nego sto je meni po ukusu i imaa kratak enter, ali ovo je licno misljenje. Ekran je ekstra dobar. Iako ovaj super bright ima i svojih mana (odsjaj, mada po meni to i nije toliko koliko se o tome prica), slika je toliko dobra da je to neverovatno. Boje su izuzetno zasicene, slika je ostra.... Laptop nije preterano lagan ni tanak, nesto je laksi od 3kg, a debljina cini mi se u ovom slucaju je pozitivna, jer imao sma prilike da vidim Asus V6 npr, maltene iste konfiguracije koji se nenormalno mnogo greje! Ovde je to u granicama normale. E sad best part, Ati x700. 17000 3d mark 2001! Ako nekome znaci, predhodno pomenuti Asus V6 sa x600 ima oko 10000! Nisam ga testirao u igricama, ali ovo definitivno obecava. PCMark sam takodje pokrenuo, medjutim spor disk je malko degradirao rezultate, ali ne preterano. Baterija je odlicna, oko 4h rada u super saver modu.
Dakle, ko je spremio oko 1150e bez pdv za masinu, a ne gadi se imena Acer evo odlicnog value-for-money laptopa.

Pro: fenomenalan ekran, grafika, baterija, celokupan utisak je jako dobar

Contra: 80gb disk na 4200, plitka tastatura
Hmmm, best buy, za 1300 eura. Ja sam pazario Acer 3002 za $499. U stvari posao dakupim monitor, jer mi je stari riknuo. Kad ono 15 -estica na Aceru sa Sempronkom 2800 za 499. Mada nisam ljubitelj tih papirnih zmajeva, cena je ta koju ne mozes odbiti. Kuciste isto za sve, ekrani gotovo isti, nisu 100% ali boze moj, ubacim jos 256 MB rAM-a za $25 i imas masinu za sve sto ti je potrebno na poslu. Upravo sada je sezona kadastudenti pazaruju nove masinice, pa za $499 ovo bi bilo best buy.

Athlon je napisao(la):
Hmmm, best buy, za 1300 eura. Ja sam pazario Acer 3002 za $499. U stvari posao dakupim monitor, jer mi je stari riknuo. Kad ono 15 -estica na Aceru sa Sempronkom 2800 za 499. Mada nisam ljubitelj tih papirnih zmajeva, cena je ta koju ne mozes odbiti. Kuciste isto za sve, ekrani gotovo isti, nisu 100% ali boze moj, ubacim jos 256 MB rAM-a za $25 i imas masinu za sve sto ti je potrebno na poslu. Upravo sada je sezona kadastudenti pazaruju nove masinice, pa za $499 ovo bi bilo best buy.
Svaka cast, ali takve cene iz SCG se samo ceznjivo mogu gledati na nekom mega discount (americkom) sajtu :crash: Druga stvar je i da razlike nisu toliko male, makar ne u meri u kojoj si ih doziveo.

mitnick je napisao(la):
Sreto, nazad na chasove... :d

Upravu si. Danas sam bas nesto gledao i nisam mogao da verujem koji procenat trzista imaju u zapadnoj evropi. Verovatno sam se ja do sada precesto sretao sa njihovim modelima koji i nisu bili preterano kvalitetni, pa je to uticalo na moj stav. Ali svakako prihvatam da zasluzuju paznju i da se ne treba iznenaditi kad se sretnete sa ovakvim modelom. Ko zna, mozda cu jednog dana isto pricati i za Gericoma :)

Samo da napomenem da su Acer notebookovi veoma cenjeni u Evropi, ovde takodje imaju odlican trzisni udeo a da li bi jedan ferrari sebi dozvolio da ga masinama snabdeva neki krshmaster ili krsware proizvodjac. Mislite o tome (ne o michelinu) :)

Fantastichni, u USA sam non-stop radio na njima. Klasa za sebe, bez ikakvog preterivanja. Uvek tehnologijom korak ispred svih ostalih. (Sad ce da se javi Broz i da kaze da IBM ima bolju tastaturu - Broz, nemoj, ima bolju, slazem se :d )

Odlichnan izbor u svakom pogledu.

Cool, samo mi nije jasno sta imas protiv Acer-a, ja licno imam odlicna iskustva sa svim njihovim modelima koje sam probao, jedan i imam i sumnjam da bih ga menjao.

Sretene, dobro je da si otkrio ko je i šta je ACER. Bolje ikad nego nikad. I da, prošle godine, u zemljama zapadne evrope, ACER je prodao najviše laptopova.

Evo i zvaničnih podataka IDC-a

Vendor 2003, Q3 % Share 2004, Q3 % Share Growth
Acer 445,877 15.9% 636,247 18.2% 42.7%
New HP 510,080 18.2% 564,807 16.1% 10.7%
Toshiba 330,390 11.8% 396,635 11.3% 20.1%
Dell 276,732 9.9% 357,670 10.2% 29.2%
F.Siemens 210,493 7.5% 287,328 8.2% 36.5%
IBM 183,329 6.5% 229,824 6.6% 25.4%

636247 laptopova, učešće na tržištu od 18.2%, nije loša cifra.

(A Sreto, znam da voliš IBM-a, a kako onda sad imaš Apple, i kako se on uklapa u gornju tabelu ? :p )

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno