Šta je novo?

Mozda problem?

• Začetnik teme Začetnik teme numion
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

numion

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poena
305
Pre otprilike dve nedelje sam kupio graficku Power Color 4650 1Gb DDR3.
Juce sam primetio da mi se jedna komponenta na grafickoj mnogo greje.Dok ne radim nista nije strasno,ali cim startujem neku igru ( Fallout3,Crysis,Batman ) posle svega 5 minuta,kad pipnem tu komponentu,ona je poprilicno vruca,sigurno jedno 70-80C a u sobi mi je dosta hladno.GPU se ne greje mnogo,oko 36C u idle.

Evo kako ova komponenta izgleda na Sapphire 4650

Izgleda da je u pitanju neki kalem,samo ne znam da li je normalno toliko da se greje?
Inace ovi kondenzatori na kartici se ne zagrevaju uopste.
Interesuje me vase misljenje,da li je ovo normalno?
Karticu nisam overklokovao,najduze sto sam igrao je Crysis i to nekih 2 sata i nije bilo nikakvih problema,mada tad nisam znao za ovaj potencijalni problem sa temperaturom.
Ne znam da li da je nosim u servis?Pitanje je da li bi ovo uopste prihvatili kao reklamaciju.

Pre svega instaliraj furmark i testiraj pa ces da vidis kolika je temperatura...

Poslednja izmena:
Probao sam furmark,gpu nije presao 58C,sto je dobro ali se ova komponenta stvarno mnogo greje.Ne znam da li to treba tako,ili da je pustim pa koliko radi nek radi,ako crkne ona je u garatnom roku jos 23 meseca.

Pa to je obicna zavojnica ( oklopljena ), koliko ja znam ona ne bi trebala da se greje osim ako neki kondenzator pored nje nije svirno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno