Šta je novo?

Mozda nebulozno pitanje, ali...

SickMF

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
745
...na stranom forumu sam procitao da lik ima na poslu 4 puta brzu ADSL konekciju nego kod kuce, pa se onda sa gajbe uloguje na nalog sa posla, ali pomocu neke fore oko umrezavanja, pa mu kod kuce pichi ta brzina. E sad, sto je babi milo, to joj se i snilo, pa rekoh da priupitam sledece, znalci ce sigurno odmah da provale da li moze ovako:
Na poslu imam 100Mbt mrezu, jer je u pitanju akademska, kod kuce adsl 256/64. Na poslu je staticka IP, sve ide preko proxy-ja itd. Jel postoji varijanta da se nekako (ne preko dial up-a, to inace moze i dozvoljeno je, ali brzina, modem, uzas) povezem mojom ADSL konekcijom sa kombinacijom na poslu i da imam vecu brzinu. Ako je nebuloza zaboravite, ako nije, kako bi se to izvelo? Kapiram mozda preko VPN, ali sta, kako? Hvala unapred.
P.S. Pade mi na pamet i druga varijanta. Da li adsl router moze da simulira, ili sta vec, dial up konekciju, pa da umesto preko modema, koristim router za onu gore navedenu "dozvoljenu" konekciju sa serverom na poslu i koja bi tada brzina bila. Jos nebuloznije, a?

Poslednja izmena:
Bez dubljeg ulaženja u nebuloze, brzina protoka podataka je ograničena uskim grlom. Ako uspeš da povežeš računare na poslu i kod kuće preko ADSL-a, pristup netu će biti ograničen kapacitetom ADSL-a (256/64 kbit) tako da ništa ne dobijaš.

Osim ako nekako ne stavis kompresiju izmedju, pa bi onda malo i dobio :)

ili se povezes LANom :D

Da ako ti je firma u komsiluku pa odvuces parce kabala... :d

Inace cela prica zvuci vanzemaljska.

Taj gari sto je to postovao (na starom forumu il gde vec rece) il je popio malo vise pa su mu se pomutile brojke il je nije objasnio sta je tacno radi. :bottle:

Ono sto je mozda moguce je da se nakacis na comp na poslu (preko remote desktopa) pa da onda radis download il sta si vec mislio al na remote racunaru. Znaci svi podaci koje skidas bi morao da snimas na HDD na poslu... tako da prakticno samo koristis svoj komp kao daljinac.
E to je jedino sto moze da mi padne napamet kao resenje price o ubrzavanju interneta. Al kao sto rekoh svi fajlovi bi morali da ostanu u okviru mreze na poslu... Cim krenes bilo sta da vuces u kucni comp brzina ce biti onolika koliko tvoj ADSL, il sta vec imas, ogranicava.

kolko kontam, taj lik ima i kod kuce i na poslu adsl tako da je mozda poneo modem s posla i povezao ga kuci ... ili se samo ulogovao kod kuce sa username/password kombinacijom s posla :)

...ili uplatis 256Kb/s ADSL, USB kablom se nakacis na PC, a onda iz ethernet porta sa rutera ubodes kabl u svoju mreznu karticu na PC-ju i dobijes ultra brzi Internet... :D

Ono sto je mozda moguce je da se nakacis na comp na poslu (preko remote desktopa) pa da onda radis download il sta si vec mislio al na remote racunaru. Znaci svi podaci koje skidas bi morao da snimas na HDD na poslu... tako da prakticno samo koristis svoj komp kao daljinac.
E to je jedino sto moze da mi padne napamet kao resenje price o ubrzavanju interneta. Al kao sto rekoh svi fajlovi bi morali da ostanu u okviru mreze na poslu... Cim krenes bilo sta da vuces u kucni comp brzina ce biti onolika koliko tvoj ADSL, il sta vec imas, ogranicava.

Ovo je pametan predlog, ostala lupetanja možeš da zanemariš.
U poslednje vreme na ovom forumu ima više kukolja nego žita.:(

Nazad
Vrh Dno