Šta je novo?

Mozda ima nade i za druge gradove po pitanju ADSL

nikola1984

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2004
Poena
309
Danas sam bio u Arandjelovcu i jedna devojka je dobila ADSL to jest pre 2-3 dana su dosli iz sezam-pro i instalirali modem a od juce joj je pusten ADSL.Koliko ja znam nije imala vezu a i jedna firma iz Arandjelovca dobija za koji dan ADSL?tako da ljudi u manjim gradovima ili neki veci raspitajte se za ADSL u vasem gradu

Ja sam u Vrbasu koji nije baš tako mali, ali čisto sumnjam da će biti nešto od toga u skorije vreme...Nemam ni gde da se raspitam, popunio sam Sezamovu anketu odmah čim se pojavila ali naravno nisam dobio nikakve informacije. Popunio sam pre neki dan i Eunetovu anketu, jedino što su mi do sada javili jeste da sam evidentiran na spisak.

Jedini razlog zašto sam je uopšte popunio je bila stavka da se upiše mesto u kome živim, što bi valjda trebalo da znači da uskoro planiraju da pokriju i područje van Beograda.

Voleo bih da me moji sugradjani isprave, ali ja sam u nekoliko navrata smarao ljude iz poste u Obrenovcu, sto one na salteru, sto tehnicare i oni uopste nisu culi za ADSL. Kad sam ih pitao ima li sanse da tako nesto proradi i kod nas, gledali su me belo kao da sa pokusao da ih ubijem. Strasno!!!

Opet kazem voleo bih da me neko ispravi ako nisam u pravu.

Nisi u pravu. Telekom bi trebalo od Marta da krene na manje gradove, potrebno je ljudstvo koje ce to da uvodi (malo ih je i za BG sto se i vidi). Mali broj tehnicara zna sta je to ADSL (Drasko Petrovic sigurno ne zna!). Samo se raspitajte za vasu centralu, kakva je i imate li dvojnika. Konkretno za moj grad Svilajnac, sve digitalne, NEMA dvojnika, ceo grad se prostire na oko 2km u KABLU do centrale! Jednom recju, IDEALNE za ADSL!

Djalf, kod kog provajdera si na wirelessu u Svilajncu, na kojoj bryini i koliko placas?

Marko_S, a sta se desava sa ovim novim centralama koje su tu dovukli pre nedelju-dve? Bas sam citao u novinama, bilo je i na tv-u. Cini mi se da bi one na keca omogucavale adsl, tako da ne brini Obrenovac ce vrlo brzo imati adsl, posebno sto on i nije bas tako mali ;)
Sto se mene tice, ja zivim u Ostruznici, dobio sam odgovore od yubc-a i euneta, nemam mogucnosti, dkts digitalna centrala, bez dvojnika, pcm-a i tih gluposti, ali nema tog famoznog dslam-a. Eunet mi rece da je za brojeve koji pocinju na 8 ugradnja planirana za kraj godine. Bice dobro ako je to tacno.
Isto zanimljiva informacija, malopre citam na b92 wap-u, da ce od aprila meseca ADSL konacno dobiti Novi sad i Nis, kao i da ce u aprilu SVI beogradjani imati uvedene adsl-ove samo ako nisu dvojnici bez obzira da li je analogna ili digitalna centrala.
Zivi bili pa videli.

Moso je napisao(la):
Djalf, kod kog provajdera si na wirelessu u Svilajncu, na kojoj bryini i koliko placas?
Provajder se zove DRiM, pristup je 1000 dinara, ja sam na 64k koji je 1250 dinara a ima i 128k za 1650, sve sa PDV-om. Za sada nema vecih brzina jer su tek krenuli, pre nedelju dana. Ako ti treba broj, javi se na PM.
:wave:

Nazad
Vrh Dno