Šta je novo?

.MOV u Adobe Premier CS5

justyce4ever

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2008
Poena
319
Moram hitno da napravim kraću klip-prezentaciju u Premieru, radio sam to ranije ali uvek sam snimao kamerom pa prebacio i nikad nije bilo problema.
Sada imam samo .mov klipove koje kada prebacim u program bivaju registrovani samo kao audio. Posle konverzije u, recimo AVI prepoznaje mi video i audio ali pri prebacivanju u timeline prebaci ili samo video, ili video i audio ali ne odvojeno (imam samo u video sekciji dodati, vidi se na slici).

premierj.jpg

Takodje ne mogu ništa posebno kao zvuk u audio sekciju da ubacim, da nije moguće da mi je audio sekcija zaključana ili nešto slično?

Koliko čitam po netu vidim da ima Premier problema sa .mov formatom, tako da vas molim, kažite ima li mi spasa ili ne?

Unapred hvala svima!

Probao kod mene sa mpeg4 i H264 fajlovima i radi najnormalnije. Imas instaliran QuickTime? A zvuk, da nije mono a pokusavas da ga ubacis u stereo traku?

Probaj Sony Vegas ... Pozdrav !

Premiere najnormalnije vidi mov fajlove, imaš sigurno problem sa video kodecima. Instaliraj ili reinstaliraj quick time.

Vrlo moguće da je problem sa kodecima, nemam quicktime, instaliraću ga pa da vidim rezultate :) Hvala.

Instalirao sam Quicktime, nije nestao problem, neko je spomenuo da sam pokušao da mono ubacim u stereo i izgleda da je u pravi, u details klipova sam video da je zvuk mono, tako da nema problema sa stereo zvukom, ali mono nikako ne mogu da ubacim u stereo traku koliko shvatam i to izgleda ovako:

2sllt.jpg

Sad mi samo kažite šta treba da uradim kako bih imao neku traku i za mono zvuk, pa da mogu da sredjujem i mono a ne samo stereo, ako je moguće. Nadam se da nisam previše konfuzan.

Hvala!:)

Sistem si resetovao posle instalacije QT?
A mono traku dodajes desnim klikom (ima opciju mono, stereo, surround)

Ne bi trebao da imas problem sa mono zvukom. Moj premier otvara sve fajlove,a od kodeka imam instaliran K codec pack i Quicktime player. Moze da bude problem do toga da li je zvuk 44,1 kHz ili 48 kHz,e sad bih ti proporucio da instaliras neki od konvertora,i da provucesh ceo video kroz njega,da ne menjash parametre izlaznog video materijala,samo da promenish parametre zvuka sa AC3 ili vec u kom formatu se nalazi u neki drugi.
Znas i sam kad kreiras novi projekat da ti se pojavljuje ovaj prozor.

Problem jednog kanal nije tesko resiti,tj ja obicno dupliram zvuk u jos jedan audio kanal i na stavim efekte fill left i fill right.

Prilozi

• Endemol.jpg
    Endemol.jpg
    121.2 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Vrh Dno