Šta je novo?

mouse test-mod

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
Ovaj mod sam izveo kao probu, pripremajuci se za zavrsne radove na mom chieftec-u.
Sam mouse je neispravan, ali je to potpuno nevazno...Bitno mi je bilo da vidim kako ce se ponasati farbe koje treba da koristim za kutjiste.
Posto je ovde u pitanju farbanje plastike, upotrebio sam i prajmer.
Iskusniji ce uociti da su u pitanju 'perla' boje.

Komentari?

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    60.8 KB · Pregleda: 206
  • Image00002.webp
    Image00002.webp
    67.4 KB · Pregleda: 242
Čime si farbao? Airbrush? Izgleda dobro ispolirano...

Farbe u spreju. Nisam nista polirao, samo je priprema bila temeljna.

"perla", jel to kameleon boje ... koje pod odredjenim uglovima gledanja drugacije daju boju !
super, inace, izgleda 🙂

Nije 'kameleon', te boje su, cini mi se, jako skupe i nema ih u spreju.
Upotrebio sam samo dve boje i prskao sam sve sa zelenom i odmah potom malo i plavom,
na tri mesta.
'Perla' je, kao sto se vidi sa slika, jako slicna 'metalic' boji, ali nije isto.
Hteo sam da nabavim 'metalic', ali nigde u gradu nema da se nadje u spreju u bojama koje sam zeleo.
Zanima me ako neko od iskusnijih ima neki savet oko farbanja metala i plastike...

nije loshe 😉
Nego kad ce tvoje qcishte?
Oce li biti ove godine? 😀

:d zacrt'o sam !
bitje, bitje...ove godine :eyebrows:

Ovo je ekstra, svidja mi se. Ja sam bas u velikoj (i jos malo vecoj) frci bio ovih dana pa ti nisam javio nista za prajmer, al vidim da si se snasao.
Ako se ne varam moj savet vec znas za fabanje plastcnih i metalnih delova kucista...
Nemoj samo da izostavis zastitni lak, ni slucajno, jer ce ti se boja u suprotnom veoma brzo ostetiti i matirati.
Samo napred, pa da uskoro vidimo i kuciste...

Poz

Poslednja izmena:
uff uff, zastitni lak?
zar je bas neophodan?
i ne zelim da mi se na kraju, sve sto sam farbao, bude presijavalo.
ovaj finish sa slika iz prvog posta je ono sto sam trazio, ne zelim da to menjam ako bas bas nije neophodno...
ako zaista mora, poslusacu te...
hvala svima na + komentarima...

ps. @plastic : dokle si stigao sa detaljima oko tvog case-a?

Poslednja izmena:
Obavezan...nadam se da si koristio osnovnu boju za plastiku, ali opet ti je lak neizbezan. Kao sto reche Plastic, vrlo brzo ce da se oshteti, mish je non stop u dodiru sa rukom, vrlo brzo ce sloj farbe "progledati"...farbao i ja monitor pre dve godine, nisam stavio lak zato sto volim mat, ali mi dugme za paljenje "progledalo" od dodira prstom...

Imas dve vrste (za toliko bar ja znam) bezbojnog laka. Jedan je sjaj a drugi mat. Ako imas prilike isprobaj oba, kombinacijom sa mat lakom bi mogao da dobijes cudan, zanimljiv izgled ali mozda i ne 🙂. Heppy color sam ja koristio i nije los (a mozda i jeste jer sa drugim nisam imao kontakt).
I savetujem ti da prvo isprobas lakiranje na necemu kao test, jer nije isto kao farbanje. Veoma lako se matira ako radis sa sjajnim lakom, desava se i sa mat lakom, moras da vodis racuna da nigde ne zaprasis povrsinu i da nadjes najbolju razdaljinu sa koje ces da prskas. Ako ne budes vodio racuna o ovome povrsine se ti biti sarene (malo sjajne malo matirane).
Bilo bi dobro i da koristis neku drugu kapicu za rasprsivanje jer je originalna, bar od Heppy-ja, veoma losa.

ok, zvuci interesantno.
a gde mogu da ga nadjem za kupiti ?
frka mi je s vremenom, blizi se Nova, vreme je sve losije, a ja imam tendenciju ka
zimskom snu, k'o medvedi...

Sto se kapica tice ima ih u CHAN-DOO na Zelenom Vencu.... Oni prodaju razne stvari za hopere i grafitere.... Ima ja mislim i prodavnica kobaz negde na Dorcolu....

Najbolja kapica za takve stvari je "BANANICA". Radi se o kapici za crtanje prelaza i tanjih linija na grafitima te je jako pogodna za sve precizne radove.... Treba kupiti vise komada jer se doticna jako lako zapusava 🙂

hvala vam na informacijama, dobri ljudi !
rastrcacu se malo po gradu...vredece

Bananica jeste za tanke linije ali ne i za farbanje.
Kobaz je sada u TC sremska na prvom spratu.
Najpogodnija kapica bi bila GOLDEN ( bela kapica sa zlatnom tackom). Nju neces naci u kobazu ali mozda je nadjes u chan-doo-u.

GOLDEN je FAT i dobar je za grafove, ali ne i za ovo jer ne siri boju ravnomerno..... Znam iz iskustva sta valja 🙂
Siva BANANICA je konza za sve....

Sto se tice mat boja... na nekom autoforumu sam, cini mi se, procitao da ima fora da se od obicne "sjajne" boje napravi mat. Doda se sto finiji puder ili talk za bebe u maloj kolicini i dobro se izmesa...

Moze da vam koristi...

Poslednja izmena:
danas sam kupio neki sjajni bezbojni lak, italijanski, u najblizoj farbari i u 3 sloja, prateci uputstvo, lakirao sam misa.
ovako, na slikama nisam siguran da li se primecuje razlika, ali uzivo...bruka dobro !
uz to, susi se neverovatno brzo, na ~20C u prostoriji, bilo je suvo posle 15-ak minuta.
mislio sam da ce izgledati seljacki sljastece, ali ovo je ispalo neocekivano dobro :smoke:
AnimaN je malopre video uzivo, odusevio se...
sad ne mogu nikako da napravim brazdu noktom, sto je bilo moguce pre lakiranja.
trljanje rukom i o farmerke takodje nema uticaja na boju i sloj laka.

jos jednom se zahvaljujem svima na savetima :wave:

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    56.5 KB · Pregleda: 145
  • Image00002.webp
    Image00002.webp
    76.9 KB · Pregleda: 156
Poslednja izmena:
Dobro si ga izlakirao.... Samo vidi zameni taj kabl nekim kulturnijim... Ovi preko stavljaju one sa platnenom oblogom kao na nekim peglama i izgledaju brooka....

ma, joe, mouse je neispravan i sluzi mi za vezbu...
inace, kad, ako, budem farbao mog a4tech-a, gledacu da poslusam tvoj savet iako je njegov kablic vec crne boje.

GOLDEN je FAT i dobar je za grafove, ali ne i za ovo jer ne siri boju ravnomerno..... Znam iz iskustva sta valja 🙂
Siva BANANICA je konza za sve....
Golden jeste FAT ali SOFT FAT sto je veoma bitno jer ne nanosi puno bole a lepo siri. Posebno je pogodan za lakiranje vecih povrsina.
Znam tacno o cemu pricam jer vec godinama crtam grafite a farbao sam i lakirao od kola do kucista...

Golden jeste FAT ali SOFT FAT sto je veoma bitno jer ne nanosi puno bole a lepo siri. Posebno je pogodan za lakiranje vecih povrsina.
Znam tacno o cemu pricam jer vec godinama crtam grafite a farbao sam i lakirao od kola do kucista...

Kako se TAGIRAS??? malo je off al ajde....

Ja sam GOLDEN probao na jednom kucistu i ispostavilo se da je banana bolje resenje...ravnomernije nanosi boju.... Doduse zavisi i od boje koja se koristi... Ja sam sljako MONTANA-om koja ima jak pritisak i na njoj je bananica za ovakve stvari keva... Mislim nije BOMBING u pitanju vec casemod 🙂

@emaniac
U farbari MATEX na Vracaru inace imas doticnu MONTANA-u koja je jedna od najboljih firmi za sprejeve (mada ih jako skupo naplacuju), mozda naleti i neki AEROSOL (isto vrh).... I naravno BELTON MOLOTOW koji je vrh, ali ga kod nas nema...

Nikako montana (osim za zid 🙂 ). Masna je boja i tesko se susi (nedeljama). I veoma bitno da obratis paznju da ako farbas sa nitro bojom, sa nitro lakom i da lakiras. Kada bi uzeo montanu tesko bi nasao lak koji bi odgovarao za nju.
Ponovo naglasavam da je velika razlika izmedju farbanja i lakiranja. Sve ovo sto pisem odnosi se na vece povrsine (kucista), tako da savetujem da istestiras lakiranje jos negde osim na misu.

@Big joe
Tagiram isto kako sam i logova PLASTIC......... inace ponosan clan MDC-a🙂

Sve ovo sto pisem odnosi se na vece povrsine (kucista), tako da savetujem da istestiras lakiranje jos negde osim na misu

ok. primljeno k znanju...

Nazad
Vrh Dno