RazbojNick
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2004
- Poena
- 845
Hoću da napravim interaktivnu skriptu za pristup deljenim folderima na mreži sa portabl linuks distribucije. SMBFS je instaliran (Samba nije), stavljeno je da se tokom boot procedure učita cifs. Kada ručno otkucam ili napravim skriptu koja sadrži
i pokrenem, radi iz prve za bilo kog korisnika (root i non-root), ali kada hoću da napravim univerzalnu skriptu-pitalicu pomoću read -p komande, prijavi mi:
Probao sam i sa mount.cifs ... ... -o user=... , password=..., domain=... i sve i svašta i uvek mi daje istu gornju grešku. Dakle, skripta kao skripta je dobra, ali iz meni nepoznatog razloga cifs ne prihvata ovakav način mauntovanja.
Kod:
mount //ip-adresa-udaljenog-računara/deljeni-folder /maunt-folder
i pokrenem, radi iz prve za bilo kog korisnika (root i non-root), ali kada hoću da napravim univerzalnu skriptu-pitalicu pomoću read -p komande, prijavi mi:
Kod:
mount: can't find //ip-adresa-udaljenog/računara-deljeni-folder in /etc/fstab
Probao sam i sa mount.cifs ... ... -o user=... , password=..., domain=... i sve i svašta i uvek mi daje istu gornju grešku. Dakle, skripta kao skripta je dobra, ali iz meni nepoznatog razloga cifs ne prihvata ovakav način mauntovanja.
Poslednja izmena: