Šta je novo?

Motorola v525 vs c975

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Znaci ovako. Odlucio sam da uzmem novi tel i posle nekog vremena sam se odlucio da uzmem Motorolu v525. Jedinu vecu manu sam video u nemogucstvu prosirenja memorije. Onda juce odem na mobilnisvet i vidim za slicnu cenu Motorolu c975 kojoj moze da se prosiruje memorija. Slucajno odem na GSM arenu i provalim da c975 nema Bluetooth.Sad ne znam sta da uzmem. Razmisljam koliko mi je potreban bluetooth pa bih voleo da napisete za sta ga najvise koristite. Takodje me interesuje kakve su to trans flesh kartice za prosirenje memorije na c975,kao i da su ekran i kamerica istog kvaliteta kao kod v525? E da c975 je 3G telefon mada ne znam kakve cu vajde imati od toga u skorije vreme. Da li neko ima iskustva sa doticnim telefonima?

To ti je uglavnom stvar odluke
Sa v525 cesh moci da trpash fotke na rachunar zbog bluetootha koji je korisniji od infra red konekcije ali zbog svega male interne memorije moracesh da radish to uchestalo, dok kod ove druge za memoriju necesh morati da brinesh imash mp3 ali zato cesh morati da trazish data kabl. U svakom sluchaju ja bi potrazio neki drugi telefon. Ja sam reshio tako shto sam kupio nokiu 6230 [ima i kameru, bluetooth i mmc, mp3, 65k boja], a jedini nedostatak je nema toliko veliki ekran.

Poslednja izmena:
Ma kupio bi ja 6230 ali on je skuplji 50 evra. Ja bi da se ispruzim max 200evra.

Pa pazi ako bluetooth koristis samo za prebacivanje fajlova na kucni komp to mozes i infraredom, nije toliki problem. Ali ako imas palm i/ili laptop i hoces da koristis GPRS onda je pravo resenje bluetooth (zamisli stojis na ulici i u jednoj ruci palm, u drugoj telefon i "nisanis" ifracrvene zrake a nosem kucas password da proveris mail :wall: :D )

Poslednja izmena:
Pa Bluetooth sam hteo zbog veze sa PDA-om(u buducnosti) ali izgleda da necu moci da ga uzmem u neko skorije vreme. E sad sto se tice ovih kartica, da li ih ima negde da se kupe i kolika je cena? Da li je neko u opste video c975?

E da, da li je neko video ove transflash kartice u prodaji. Gledao sam ima ih na netu ali kod nas nisam video nigde u cenovnicima. Proizvodi ih samo sandisk kako sam provalio, isao sam na domaci sajt njihov ali tu ih nema. Mozda sajt nije up to date.

Da sam na tvom mestu ja ne bih uzimao Motorolu v525 jer sam cuo razne price o tome kako se cesto kvare.Juce je mom drugaru crkao ekran,jednostavno se ugasio sam od sebe.Inace on je super zadovoljan sa telefonom ali od juce j... sve po spisku Motoroli.Inace ekran mu je "crkao" i pre nekih 7 dana ali se povratio sam od sebe posle 2 dana mirovanja(nije ga nosio u servis jer je radio pa nije mogao da stigne).Mozda je on naleteo na los primerak ali ja bi se jos malo raspitao.
Poz

einstein je napisao(la):
E da, da li je neko video ove transflash kartice u prodaji. Gledao sam ima ih na netu ali kod nas nisam video nigde u cenovnicima. Proizvodi ih samo sandisk kako sam provalio, isao sam na domaci sajt njihov ali tu ih nema. Mozda sajt nije up to date.
Malo je bajata tema, i inace ne volim da dizem thread-ove iz mrtvih... ali cisto da kazem da T-Flash kartice mogu da se nadju kod nas. SanDisk-ove, u kapacitetima od 128 i 256MB.
U Nikon-ovoj radnji u Vuka Karadžića 7a.

Poslednja izmena:
Imao sam ja v980, sto je skroz isto kao i c975, samo na preklop. Crko mi posle 5 dana. Da ne bude zabune, tel nema ni infrared ni bluetooth, ekran nije isti kao na v525, vec je dosta losiji. Najiteresantnija stvar kod telefona je izvrstan mp3.

einstein je napisao(la):
Zar niko nije probao c975?

Cuj probao,
sad sam se vratio iz Beca i probao sam fon. Burazer ga nosi i radi odlicno.
Za razliku od v525, nije na preklop (sto se meni svidja jer "kastanjete" nikad nisam mirisao:)). Pouzdan je (za razliku od LG U8120, imao i taj telefon), ne blokira se kad se brzo radi na njemu(tipa sms) i zavrsna obrada je odlicna.
Displej je vidljiv pod svim uglovima, sto je karakteristicno za rolu. Pase svaki kabl za role i odgovara mu postolje za astal A925. 3G funkcije sljakaju brzo(bar u Becu), a kad ce kod nas, na znam. Memorijska kartica je neka ekstra mala, koja ima adapter za SD karticu. Blic je jaci od samsungovih i LG aparata.

Mane: nema IR port, niti BTooth. Kaci se na komp, ali je kabl dodatna oprema. Sotware za komp ne moze da skine sa zvanicnog sajta. Za dodatne programe se nisam mnogo cimao, ali ih verovatno ima. Kvalitet "interne" kamere je malo losiji od "eksterne". Eksterna je inace dobra (ista kao na v525). Zbog veceg displeja, malo je glomazan. Ako si nizi od 180cm, malo ce delovati nezgrapno u rukama! :d
Generalno, neobican telefon za male pare, cije vreme tek dolazi. Ako si nosio A925, ovaj je kao pejdzer u odnosu na njega. V525 batali, prevazidjen je.

Poz. ;)

CAR je napisao(la):
Malo je bajata tema, i inace ne volim da dizem thread-ove iz mrtvih... ali cisto da kazem da T-Flash kartice mogu da se nadju kod nas. SanDisk-ove, u kapacitetima od 128 i 256MB.
U Nikon-ovoj radnji u Vuka Karadžića 7a.
E Care ajde baci mi na pm tel. od radnje ili jos bolje www adresu ako je imaju.

C975 je odličan telefon.. Moj utisak je da je softver puno bolji nego kod V525.. funkcije, brzina menija, 2 kamere, 3G, izgled... - sve mi se svidja.
Čini mi se da je to malo oslabljena verzija E1000 - nema bluetooth i ekran je manje rezolucije.
U svakom slučaju telefon za preporuku.

Nazad
Vrh Dno