Šta je novo?

Motorola v3 ... punjenje baterije...HELP!!!

mristicm

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
319
Pre neki dan sam kupio polovan (ali potpuno nov-nema garanciju) V3 i uz njega sam dobio punjac koji na kraju ima neki dodatak pod G i ne znam cemu sluzi, kad mogu da mob povezem na punjac i bez njega. Poslednja 2 dana mi mob stoji na punjacu i nema sanse da se baterija napuni. Pocne da trepce baterija na displeju kao prazna, cim povezem punjac. A i od kad sam ga uzeo, nesto je to punjenje zezalo.Npr. puni se 12 sati i jos uvek trepce. Sve to ne treba da bude tako, niti da mi baterija traje samo dan i po, posto sam nedavno imao isti takav telefon i sve je radilo kako treba. + softwer je na ovom V3 mnogo sporiji nego na prethodnom (konkretno mislim na kucanje poruka i phonebook sa SIM kartice).

Da li je baterija riknula, softwer zeza ili je punjac???

Očigledno si dobio neispravan telefon, koji je neka radnja ili servis prosledio dalje pošto nisu mogli da ga poprave. E, sad, možda to nije tako crno, ako softver zeza lako ćeš to srediti, ovaj aparat se može preflešovati. Punjenje možeš da testiraš tako što ćeš napuniti aparat preko USB kabla. A bateriju kako ćeš da proveriš, pojma nemam. Li-Ion i Li-poly baterije obično ne crkavaju tako, ali ništa nije nemoguće - baterija ima sopstvenu elektroniku kojom signalizira aparatu svoje stanje na osnovu koga aparat dozira punjenje da ne bi riknula posle par punjenja.

Nadam se jedino da telefon nisi platio ni blizu koliko inače košta nov sa garancijom, pošto i ovakva zezanja imaju svoju cenu, makar na kraju aparat i proradio kako treba.

Ja mislim da je fon sa "XY" mreze ko zna koje zemlje i da je donesen ovde i udesen prilikom dekodiranja iz iskustva znam da likovi koji to rade neznaju ama bas nista (ili bar neki od njih).Primer:Drugar je pre nekog vremena iz UK doneo 6630 i odneo drugom drugaru na dekodiranje misleci da ovaj zna sta radi medjutim desi se ista stvar kao tebi naime tel je skroz poblesavio ,kad ga stavi na punjac on pokazuje da je "memory full" ili ne pokazuje nista kad ga skine sa punjaca on radi normalno kao da je bat puna,dok se posle nekoliko dana nije jednostavno ugasio i ni dan danas ga niko nije upalio.

Nadam se da ti neces imati ovakvu nesrecu ali bilo kako bilo ako imas bilo kakvu vezu sa prodavcem bolje vrati tel. pre bilo kakvog flesha ili bilo cega.

Sve u svemu SRECNO

Ma ljudi covek je kupio pa sta je tu je i nije ni bitno koliko je platio nego da mu pomognemo.
1. Punjenje - moguce je da je punjac neogovarajuci, postoje neki kineski punjaci koji izgledaju kao da su za V3 tj imaju konektor koji odgovara i pokazuju da pune a u stvari ne pune nego te samo zamlacuju tako da je to mozda slucaj kod tebe.
Probaj prvo da li se puni preko komp-a mada ni to kazu da nece kod svake V3 a probaj i da joj drajver ubacis pa kazu onda oce da puni, tako sam negde citao a ne znam kakve bi to veze moglo da ima - u svakom slucaju probaj na vise kompova.
Druga varijanta sto bi ja probao to je da nadjes nekoga kome znas da punjac radi i probas da punis verujem da ce ti puniti...
2. Softver - moguce je da je neko to prethodno koristio pa da je natrpao razne gluposti, u svakom slucaju ti mozes sam da je isflashujes uz pomoc usb kabla.
na sledecoj adresi imas sve sto ti treba:

http://www.motox.us/motox101/howto_flash_flex.htm

Samo polako sve iscitaj i natenane to odradi.
Pozdrav

Ja sam imao taj slucaj, odnosno drug je dobio telefon iz USA i nije hteo da se puni sa njegovog ispravljaca ali moze sa USB kablom samo predhodno instaliraj njegov driver jer ga windows nece videti bez drivera. Neznam u cemu je problem jer se time nismo bavili posto je ovo proradilo.

Vrh Dno