Šta je novo?

Motorola MPX220 vredi li? spor boot

IRS

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2003
Poena
620
Dakle hteo sam da postavim jednostavno pitanje vlasnicima Motorola MPX220
Vidim da je cena telefona prilicno pala, pa me zanima kakva su vam iskustva, sa stabilnoscu OS-a, pozivima, bagovima itd. Da li sa te neke tehnicke strane vredi uzimati ovaj telefon?

Imao sam prilike da ga drzim u ruci i fon je stvarno super ali dok mu se sistem podigne morao sam da sacekam dobrih 5 minuta, da li je to normalno? win 2003 je bio u pitanju.

O telefonu sve najbolje...(vidi ranije teme).Sto se boota tice traje max 1 min(verovatno je neka starija verzija roma ili neka prepravljana).

Slazem se sa bunovnim... telefon je dosta dobar, koristio sam ga par dana, jedina mala zamerka je u vezi kamere, tj. slike su poprilicno mutnjikave, ali
ako ti to nije nesto bitno, telefon za preporuku :)

slike su blagim recima receno, UZAS! kao k700i sa softverskom interpolacijom na 1,3MPix

telefon i nema potrebe da pravi slike ne znam kakvog kvaliteta,za to sluze digitalci koji danas mozes da nabais za smesne pare...

voodoons je napisao(la):
kao k700i sa softverskom interpolacijom na 1,3MPix

E bas toliko lose nisu ,narocito ne na dnevom svetlu.Negde u rangu simensa s65.Jedini pravi propust je zavrsna obrada(boja se ljusti posle nekoliko meseci koriscenja,na staklu koje pokriva displej ostaju obrisi tastature).Sto se bagova tice -nema ih!

Bezi od tog telefona.... Krs najgori. Jedina pozitivna strana je win i nista drugo.
Ortak je imao taj telefon.. Iz prve deluje do jaja, ali za jedno mesec dana mu je pukla (bukvalno se polomila) stampana ploca u telefonu (nije padao, fizickih ostecenja na maski telefona nije bilo). Tel je bio na servisu onih predvidjenih 45 dana nakon cega su mu vratili kes.

Kasnije smo pricali sa nekim ortacima koji su serviseri i rekli su tacno ovo sto sam gore napisao. Tako da nikako ne preporucujem...

Rekao sam prilicno, a 190e jeste prilicno. Tacno je za bootovanje da je krace od modela do modela, danas sam gledao bas u drugoj radnji i OS mu se mnogo brze podigao. Mozda i manje od minuta, skoro neverovatno. Jedino sto ga ima samo u srebrnoj boji, u toj radnji, da sada ne favorizujem nikoga.
;)

Sto se tice skidanja farbe, to je mana sa svim telefonima cije je kuciste plasticno, zar ne?

mmgoran je napisao(la):
Bezi od tog telefona.... Krs najgori. Jedina pozitivna strana je win i nista drugo.
Ortak je imao taj telefon.. Iz prve deluje do jaja, ali za jedno mesec dana mu je pukla (bukvalno se polomila) stampana ploca u telefonu.

Kasnije smo pricali sa nekim ortacima koji su serviseri i rekli su tacno ovo sto sam gore napisao. Tako da nikako ne preporucujem...

Neverovatno!Znaci ako se tvom ortaku, iz ko zna kog razloga ,polomila stampana ploca telefon je za izbegavanje jer ce se to verovatno desiti i ostalima :wall: :wall: :wall: .Voleo bih da vidim te "servisere" :crash: :
Jedina poz strana je win?Kad ga budes imao bar nekoliko dana onda pljuj po njemu.Sem tvog ortaka ,nisam cuo da se bilo ko drugi zalio na fon,naprotiv ,svi su ga hvalili(Maxa narocito :D )Neki ljudi su se zalili (kao i lik od koga sam ja kupio telefon)da im je previse komplikovan win2003se,ali ja to nikako ne svrstavam u mane.Nije im telefon kriv kad ne znaju :D

Poslednja izmena:
mmgoran je napisao(la):
Ortak je imao taj telefon.. Iz prve deluje do jaja, ali za jedno mesec dana mu je pukla (bukvalno se polomila) stampana ploca u telefonu (nije padao, fizickih ostecenja na maski telefona nije bilo). Tel je bio na servisu onih predvidjenih 45 dana nakon cega su mu vratili kes.

Da se ne družiš sa optimus crimeom, pardon baltazarom 13, čim tako lupetaš. Nešto mi je tu sumnjivo. Da nisu u servisu otvarali pivo :bottle: :crash: štampanom pločom od fona pa su onda rešili da malo "provozaju" tvog ortaka?
Razmisli malo, pukla štampana ploča. Pa to se nije dešavalo na legendarnom Ericsson-u R310 - za neupućene -
kada ga baciš sa krova, ili kada se :bottle: :bottle: :guitar: :banana: urokaš u kafani pa kreneš da lomiš tanjire telefonom.
Bal, :banana: hej Baltazar :banana: , bal hej Baltazar, Baltazar :banana:

Ako ne znaš o kome se radi :rtfm:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=44392
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=44540
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=66694

i naravno:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=95677&page=1&pp=25

ja sam ga imao nekih 6 meseci i telefon je odlican. kvalitet motorolinih telefona novije generacije je impresivan. pored svih ocekivanja (koja je ispunio) iznenadio me je kvalitetom prijema i duzinom trajanja baterije.

Ima ga koleginica i zadovoljna je istim. Sem kamere i procesora na 180Mhz, nema nista bitnije u odnosu na izvikani Mpx200.

Poslednja izmena:
Ok, vidim da i ovde imamo dva specijalca za telfone (Bunovan i Rus)... Ajde pre nego sto krenete tako da serete i vredjate, raspitajte se malo. Ako ste ikada radili sa stampanim plocama (pravili, ne samo gledali u njih) onda znate o cemu pricam (mada sumnjam)...

Ako vas bas interesuje, to je bio servis Intercoma (valjda se tako zove) preko puta McDonaldsa na Terazijama...

Sve u svemu, nemam zivaca da se raspravljam sa nestrucnim ljudima. Poenta moje poruke, IRS, je bila da je telefon veoma "slab" i ako nisi bas najpazljivi prema telfonu veoma lako moze fizicki da se osteti.

E znas sta, da ne postanemo previse licni, cela ta prica o cepanju, kidanju, lomnjenju stampane ploce zvuci vrlo bajkovito, bez mehanickog nekog uzroka sama od sebe, smesno je tako nesto i komentarisati..

Postavio sam pitanje o stabilnosti OS-a, na telefonu, primanju poziva, cuo sam da na tu temu ima nekih bagova, restartovanja telefona i slicno, to je ono sto me zanima, a o tome kako je telefon slab, glupo je i pricati jer telefon po tom pitanju ni najmanje ne izgleda tako slab, za razliku od trecerazrednih plastika na nekim telefonima...Imam Nokiu 6800, odlican telefon, ali plastika nije ni za q.., a nema mogucnost menjanja maske

Imam ga mesec dana i o njemu sve najbolje.Koristim ga kao : Telefon, MP3 Player (ima izuzetno dobre slusalice), DivX Player (pusta svaki DivX) i u kombinaciji sa karticom 512MB kao USB Disk (jedino sto nosim sa sobom citac kartica).Vrhunski prijem signala, baterija traje od 2-4 dana u zavisnosti koliko se koristi (prvih 7 dana ga nisam ispustao iz ruke).Win mob. je super zato sto moze da mu se svasta instalira i ima hiljadu nacina prilagodjavanja telefona licnim potrebama.Sto se tice boot-a sve je brzo (relativno 30-45sec) i zavisi sta se pali prolikom boot-a posto je to ipak Win. :) .Cak ima i emulatore raznih konzola na netu pa pusta njihove igrice (ja koristim onaj za Segu).Telefon je za one koji vole da se pozabave njime i onda skoro moze biti koristan kao neki PDA.Instalacijom raznih stvari sam uspeo da ga zabudalim pa se boot-ovao 1-2min, ali brisanjem tih programa sam resio stvar.Kvalitet je na zadovoljavajucem nivou, mada losiji od MPX 200.Kamera mu je losa (losija od K700) ali vrsi posao.Ko ga nema, trebalo bi da izbegne komentare rekla-kazala, pogotovu ono LUPETANJE sa stampanom plocom.Kupi neces se pokajati.Pozdrav

Jos samo da neko uspe da nabaci wm5 kao na mpx200, pa cu i ja da razmislim o kupovini ovog telefona... :D

mmgoran je napisao(la):
Ok, vidim da i ovde imamo dva specijalca za telfone (Bunovan i Rus)... Ajde pre nego sto krenete tako da serete i vredjate, raspitajte se malo. Ako ste ikada radili sa stampanim plocama (pravili, ne samo gledali u njih) onda znate o cemu pricam (mada sumnjam)...

Ako vas bas interesuje, to je bio servis Intercoma (valjda se tako zove) preko puta McDonaldsa na Terazijama...

Sve u svemu, nemam zivaca da se raspravljam sa nestrucnim ljudima. Poenta moje poruke, IRS, je bila da je telefon veoma "slab" i ako nisi bas najpazljivi prema telfonu veoma lako moze fizicki da se osteti.
Sr*o možda jesam, ali vređao nisam. Ponekada se zapitam da li se družiš sa Optijem??
Da, priznajem, štampane ploče nisam pravio. Ali bre to je koještarija. To je isto kao kada bi izjavio da je krš neka ploča za komp, neka bude neka DFI LAN PARTY NF4 SLI ili sl, pa mi je prilikom montaže pukla :crash: , samo neću da priznam da sam je stisnuo svom svojom težinom, pa se još podupro nogom o sto, jerbo šraf nije hteo da se uvrne u odstojnik, pa je bila potrebna "brute force". I sada ću ja da tvrdim da je ta ploča krš, iako većina korisnika smatra da dobra ili odlična. Naravno ima onih koji tvrde da je đubre (argument: brzo crkne cooler na chip setu :wall: :wall: i slične budalaštine).
Da li me razumeš? I šta podrazumevaš pod najpažljivijim odnosom prema telefonu?

@IRS:
hvala za odgovor u vezi nokia 6800 :wave: Po meni je plastika na njoj OK kvaliteta. Imam ga pola godine, par puta je :crash: :wall: tresnuo na beton sa 1m visine, i hvala bogu ništa mu ne fali. Malo se izgrebao i to je to. Ne menjam ga ni za živu glavu. MPX220 sigurica uzimam kao drugi fon, naravno ako ga bude bilo :S:
Kao član bencha smatram obavezom da overklokujem mobilni, a MPX220 to može!

Dodao bih jos par stvari cisto kao poredjenje u odnosu na Mpx200.
Poz:
ROM-ova (citaj raznoraznih verzija Win-a) ima na pretek. Dovoljno je pogledati OVDE pa da se stekne slika. Sam odziv fona na komande je vidno brzi sto prija. Razmestaj funkcijskih tastera (kurzori, soft tasteri, home, back, call, reject) je logicniji i prijatniji za rad. Podrska za bluetooth je naravno plus.
Ladno podrzava MP3 za zvono ili alarm.

Neg:
Spoljni zvucnik daje nesto losiji (citaj slabiji) zvuk. Nije LOS ali je na Mpx200 bio bolji. Posledica ovoga je da neke melodije moraju da pretrpe doradu (softversko pojacavanje) da bi se dovoljno glasno cule.
Plasticni stitnik mini SD kartice je stvarno bruka koliko je jadno odradjen. Prosto se plasim da ga savijem jer imam osecaj da cu ga odlomiti. Ne menja se kartica svaki dan ali ... zasto tako slab materijal?
Glavni ekran ima istu rezoluciju ali je fizicki manji ... vidno manji.

Sve u svemu, nisam se pokajao sto sam ga kupio i da ponovo treba da biram da li da ga kupim, uzeo bih ga bez premisljanja.

Poslednja izmena:
malo offtopica: dali ROM za mpx220 moze da se koristi i za mpx200 ili ne?

Poslednja izmena:
Ok, ne mogu vise o toj stampanoj ploci... Ukratko, sama plocica je znatno tanja nego obicno (ako ne verujete otvorite tu Nokiu sto imate i mpx220 pa uocite razliku), a vi zakljucite sta god zelite iz toga...

IRS, win na telefonu je mrak. Od Symbiana je bolji, definitivno (mozda samo malo sporiji, ali ******). Kada ti se nesto desi imas master reset i sve se vraca u normalu. Bagova ima, ali su podnosljivi (Microsoft je to : ))

Stampoana ploca NE MOZE da pukne ukoliko nije bilo fizickih ostecenja(tipa pao mi sa 5m)! :)
I tada je verovatnoca veoooooooma mala...
Ako mi ne verujes probaj ;)

programmer je napisao(la):
ROM-ova (citaj raznoraznih verzija Win-a) ima na pretek. Dovoljno je pogledati OVDE pa da se stekne slika.

Koji od prilozenih ROM-ova predstavalja WM5?!

saka je napisao(la):
Stampoana ploca NE MOZE da pukne ukoliko nije bilo fizickih ostecenja(tipa pao mi sa 5m)! :)
I tada je verovatnoca veoooooooma mala...
Ako mi ne verujes probaj ;)
Znam coveka o kome mmgoran govori. Kada ga je preklopio, kaziprstom ga je pritisnuo sa gornje strane, upotrebivsi malo jacu silu. Kolika je sila u pitanju mislim da ni on sam ne zna ali covek nije siledzija i ceni tehniku i siguran sam da se nije izivljavao, jer da jeste, videla bi se fizicka ostecenja na telefonu i nebi mu uvazili garanciju i vratili pare.

Nazad
Vrh Dno