Šta je novo?

Motorola MPX200 - missed call and sms reminder

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Ne mogu da verujem...! Da ovakav telefon nema opciju da beep-uje na propušteni poziv ili na nepročitani sms.

Čak nema ništa ni na WM2002 OS nivou. Googlam po Internetu, ali ništa. Čak ni WM2003 nema tu opciju. Kako se niko nije setio da napravi takav utility, kada već postoji ikonica na desktopu o propuštenom pozivu ili sms-u. Ne bi trebalo da bude teško...

Je'l neko to rešio?

Kako bre da bipuje na propušteni poziv? Zvonio je, ti ga nisi čuo, so? Propustio si poziv, stoji ti sličica na spoljnom ekranu, isto važi i za primljeni SMS.

Misliš da pišti u beskonačnost dok ne pogledaš? Meni to deluje potpuno suvišno, pogotovo što tel ima više nego dobru vibraciju, a i glasno zvono. Ako to sve propustiš znači da tel nije uz tebe, prema tome nema ni razloga da pišti.

Možda grešim, ali vrlo dugo se zračim mobilnim telefonima, a nijednom mi tako nešto nije trebalo... Ni na Symbianu tako nešto nije bilo na nivou OS-a, niti sam to video na bilo kom drugom telefonu (a i koji će im đavo?)... :)

Slazem se sa nidzom totalno bespotrebno, a jedini telefon za koji znam da je beskonacno zvonio na neprocitanu, poruku (ali ne i propusten poziv) je samsung a100 (doduse ne znam mozda je tako i na drugim samsungovim telefonima, ali ja sigurno necu proveravati posto nikada necu vise kupiti njihove ,,fensi" telefone).

dobro je, nisam jedini, već sam pomislio da sam prs'o ko zvečka kad sam vid'o šta čovek zamera telefonu... Pretpostavio sam da to može samo samsung da ima. Verovatno neki od onih modela što imaju radioaktivni plavi backlight za koji ti trebaju tamne naočare i led koji dok blinka nepovratno ti uništava očne ćelije...

BTW, mislim da bi thread trebalo zaključati, ovde se više sigurno neće pojaviti nijedan pametan post... ;)

Kako bre bespotrebno...?
Stoji mi telefon na stolu, izadjem na trenutak iz kancelarije bez njega, vraćam se a u međuvremenu mi zvonio telefon. I ako ne pogledam u njega, ne primetim propušten poziv sve dok mi ne zatreba da ja nekoga zovnem.

Pa Motorola C350 je to imala u meniju: Missed call reminder interval (uneseš sekunde ili never) !

dkrstic je napisao(la):
Kako bre bespotrebno...?
Stoji mi telefon na stolu, izadjem na trenutak iz kancelarije bez njega, vraćam se a u međuvremenu mi zvonio telefon. I ako ne pogledam u njega, ne primetim propušten poziv sve dok mi ne zatreba da ja nekoga zovnem.

Pa Motorola C350 je to imala u meniju: Missed call reminder interval (uneseš sekunde ili never) !
Meni motorola V3 daje kratku zvucnu signalizaciju na otprilike svakih 30 sekundi, kad god imam propusten poziv ili sms poruku. Inace jako korisno.

u krajnjem slučaju sigurno postoji softver za to... MPx je skroz otvoren sa softverske strane, pa ako je trebalo dovoljnom broju ljudi, sigurno je neko i napisao par linija koda.

Meni i dalje tako nešto ne treba, jer mi je u telefonu organajzer, imenik i sve i svašta, čak i sat čekiram na aparatu, tako da relativno često bacam pogled na displej. So, ako je bilo propuštenih poziva ili SMS-ova, videće se. :)

Ovo iznad što rekoste stoji, nije loše da pipne (priznajem da sam bio malo prestrog) ako se već tel retko koristi, a stižu važni pozivi povremeno. No, opet, kapiram, ako nekome stvarno trebam, pozvaće me i za 5 minuta, zar ne? ;)

EVO RESENJJJAAA :D
zove se Omega.One.Battery.Pack.Pro :smash:

Poslednja izmena:
au, ala ti podiže thread iz mrtvih. :)
probao sam program... ne mogu da verujem koliko je grozan, pretrpan opcijama, spor, nepregledan. x-bar mi dovoljno detaljno pokaže u procentima napon u bateriji, i to je sve što bi mi trebalo.

BPP je prešaren, glomazan, sa zadovoljstvom sam ga eliminisao iz aparata. :D

I pored toga nema ono što meni treba.
Pa rabim ga već dugo, nigde to ne videh...

my mistake...
moze da se podesi da ponavlja sve alarme osim za sms i missed calls... :smash:
nazalost, lazna uzbuna :wall:

nidza je napisao(la):
au, ala ti podiže thread iz mrtvih. :)
probao sam program... ne mogu da verujem koliko je grozan, pretrpan opcijama, spor, nepregledan. x-bar mi dovoljno detaljno pokaže u procentima napon u bateriji, i to je sve što bi mi trebalo.

BPP je prešaren, glomazan, sa zadovoljstvom sam ga eliminisao iz aparata. :D

uz malo podesavanja (izbacivanja nepotrebnih ikona i sl), meni savrseno vrsi posao... :D
mozda jeste spor, ali sam telefon nije neki sampion u brzini, tako da mi ne smeta ...

mislim da sam ipak nasao rimajnder, ali samo za poruke ...
sms notify
sms.notify.2004.arm.smartphone2003.vv2.full.exe, e sad odakle sam skinuo doticni fajl, nemogu da se setim, pa ako treba obesicu ga negde samo recite...

poigrao sam se malo sa programcetom, i koliko sam video, za svakoga iz imenika moze da se namesti vibracija, melodija za poruku, itd... i najbitnije, moze da ponavlja missed sms u odredjenim vremenskim periodima...
eto, nadam se da sam uradio domaci :D

što se propuštenih poziva tiče, postoji programčić sa kojim to može da se podesi ;)
zove se RJV RegTweaks UI (ima za 2002 i 2003)

besplatan je :)

Sta je ovo? Jel ovo neki screensaver ili ....
pantallampx.jpg

home screen za Mpx200
imaš ih skoro mali milion na netu

a što omaši temu?

mozda nije pravi thread, ali reko da pitam, da li je neko uspeo da potera alarm na mpx200 da zvoni kad je telefon ugasen, ili trazim previse, ali ko velim smart je...
ako ne moze njegov maticni, dajte neki koji moze, ne trosi mi se baterija uzalud preko noci, a budio bi se u razumno vreme.
P.S. imam WM2003

ne moze ni jedan alarm da zvoni kad je iskljucen posto nije dignut OS, iliti windows...
to bi bilo kao kad bi hteo da nateras komp da ti izigrava budilnik...:D

Uzmi pa ga stavi lepo u Flight mode, cuva bateriju i budi bez problema... I meni to prilicno treba, ali ovo je jedino resenje koje sam pronasao

momsab je napisao(la):
što se propuštenih poziva tiče, postoji programčić sa kojim to može da se podesi ;)
zove se RJV RegTweaks UI (ima za 2002 i 2003)

besplatan je :)

Kako, gde je ta opcija. Nisam našao. Jel možeš malo detaljnije ?

trajkovic je napisao(la):
Sta je ovo? Jel ovo neki screensaver ili ....

Strava je ovaj homescreen. Jel ima neko da ga pošalje ili makar samo jpg?

Spirit je napisao(la):
Uzmi pa ga stavi lepo u Flight mode, cuva bateriju i budi bez problema... I meni to prilicno treba, ali ovo je jedino resenje koje sam pronasao

Hm, ovo sam probao na mpxland 2003-ci. Nisam nešto primetio štednju...

dkrstic je napisao(la):
Kako, gde je ta opcija. Nisam našao. Jel možeš malo detaljnije ?

Imas opciju LOOP Ringtone, ja je jos nisam testirao, pa ne znam kako radi!

Loop ringtone samo izbacuje pauzu izmedju uzastopnih zvonjava melodije...

zar loop ringtone ne omogućava zvonjavu sve dok sam ne prekineš?
ja sam tako skapirao

mada, nešto sam *****ao sa registrijima i zvucima :( takoda ne mogu proveriti

Loop ringtone kao sto ime kaze sluzi za samu zvonjavu, i izbacuje glupu pauzu koja smeta ako si sam pravio looping waw ili sta vec...

A ima i ta fora za alarm, ali zaboravih sta i kako...

Kad smo kod pobrkanog regystry-ja, ja sam skoro pribegao jednom lepom flashovanju sa sve hard resetom... Vratih se na Mpx-ov ROM, samo ne mogu da verujem da su promenili Supermoto foru da duze drzanje tastera kod SMS-a kuca broj, ovaj MPXland-ov samo prolece kroz vrednosti sto me uzasno iritira...

što se registrija tiče, morao sam da odradim hard reset jer sam posle ukapirao da na mpxland verziji nema ni slike ni loga operator osim kad se prvi put pali :)
ali sam se iznervirao dobrano kad sam saznao da treba baš Outlook za sihornizaciju kontakata o poruka. 2 puta je CD sa Office 2003 bio kod mene i oba puta kažem da mi to ne treba (mislim na outlook).. :wall:
sad pazim šta radim sa registriima..što se zvukova tiče, vratio sam podešavanje registrija u prethodno stanje da bih otkrio da je problem do podešavanja profila

što se držanja tastera da bi se dobio broj tiče, meni više odgovara kako je podešeno u mpxland verziji :) sve je stvar ukusa i navike

Zbog tih brojeva koji su me jako nervirali vratio sam se na Powermoto..
p.s. Kod Powermoto-a ne mora da se instalira GSM-Fix...?! Naravno jezici moraju da se dodaju posebno posto je u njemu samo nemacki

05 sam sjebao registrije... :wall: taj Windows ne prepoznaje animirani gif za screen prilikom paljenja telefona pa se telefon leeeeeeeepo zaglupeo... opet odradih hard reset al' ovaj put ne sredjujem kontakte dok ne nabavim Outlook :crash:

Siroce, kakva je to powermoto verzija? ja znam sa supermoto i supermoto2, za powermoto prvi put cujem :zgran:

a jel ima neko language fix ili kako vec da ga nazovem za powermoto? cuo sam da postoji, ali ga nikad nisam nasao...

Koliko na kraju vama svima drzi baterija uz normalno cimanje, meni negde oko dva dana, ali jedva?

Nazad
Vrh Dno