Šta je novo?

Motorola ili Sony Dual sim

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Trebao bih da kupim Dual sim telefon i knjiga je spala na 2 slova.

Sony Xperia M2 Dual (8Gb) (230-260)

Motorola Moto G Dual 8 (16Gb) (200-240)

Hardverski su pa skoro identični.
Ovaj telefon bi inače bio sporedni, ali svejedno ne bih uzimađ neko đubre , a razlika u ceni ova 2 modela je oko 30e (sony je skuplji u odnosu na Moto).

Xiaomi Hongmi. Mada je gre'ota da daješ 100+ evra samo zbog dual sim. Ako ti ne treba OS, recimo, Huawei G5520 je preodličan telefon.

Poslednja izmena:

Otpao je Xiaomi. Mediatec ni pod razno, Taj čipset/procesor je inače upropastio Alcatelove modele koji bi sa Snapdragonom bili mnogo jači.. A treba mi OS i telefon koji može lepo da se koristi zato i jesu ova 2 navedena u opticaju..

Poslednja izmena:
Da li si uzimao u obzir Lenovo P780 ili Galaxy S3, koji su oba u tom cenovnom rangu, a nekoliko koplja su ispred tih Sony/Moto telefona? Lenovo je extra dobro odradjen poslovni telefon, HD ekran, i ogromna baterija. A S3 Dual (oznaka je I9300I, ili Galaxy S3 Duos) je S3 u Dual SIM varijanti, jaci u svakom pogledu (nije slabiji procesor, barem po taktu i broju jezgara, mada nigde ne kazu koji je cipset).
Mislim da P780 i S3 Duos izbacuju sve ostalo iz konkurencije u tom cenovnom rangu (sem mozda Grand 2 Duos, ali mi je licno preveliki).

Inace, Sony, zadnji put kad sam isprobavao, nema nesto privlacan Dual SIM management. Fali su nekoliko sitnica, koje su prilicno zgodne za Dual SIM.
Sem toga - isao bih na Moto G i jer ima vise storage-a i jeftiniji je :)

EDIT: Zasto ne MediaTek ni pod razno?

Poslednja izmena:
Samsunga bi zaobišao jer sam koristio i S3 i S4 i sada i S5 u single varijanti. Na volim da se zezam sa Romovima iz principijelnih razloga, a Touchwiz mi je dosadio pa bi da malo promenim firmu. Mediatec ne jer se na forumuma ljudi žale kako brojke u taktu nisu ni blizu istini kao i da ima drugih stvari koje mu ne idu u prilog, pa ne bih da eksperimentišem na tom polju.

To zavisi od telefona do telefona, i za P780 konkretno, nemas razloga da ga izbacujes iz igre, na osnovu MTK cipseta. Telefon je nesto van konkurencije, kao zasebna kategorija. (ne znam za druge MTK telefone, cak i ostale Lenovo telefone, ali ovaj je nesto posebno)
Anyway... ako vec ides samo na dva koja si pomenuo, mislim da je Moto u svemu bolji izbor.

Lenovo nudi samo 4gb interne memorije šro mi je baš malo. Moto nudi 16 a Sony 8. Jedina dobra stvar je što ga winwin prodaje na čekove i kod njih mu je vena oko 250e

MG, po meni, ima smisla samo po ceni koju je Gugl odredio, a ne pošto ga prodaju naši (i ne samo naši).
Sonijevi 2SIM + Qualcomm modeli imaju katastrofalno trajanje baterije (XE dual, Tipo Dual,...), ili im stave akumulator od 3000 mAh kao u T2 Ultra Dual i zacene ih. Sa druge strane, Meditek se tu bolje pokazao, ali sa aspekta snage, Snapdragon/Krait ga jede, to stoji.

LG L90 Dual je tu negde po ceni. Nov model, poslednji android "iz kutije", isti čip kao i MG. Da je Motorola ostala pod Guglom, moglo bi da se računa na apdejte, ali sad su kod Lenova...

Poslednja izmena:
Ima i 8GB verzija P780, i samo nju i uzimaj u obzir, ista cena. Cak i primerci iz WinWina su verovatno svi 8GB, nego ne menjaju sajt :)
A imas na oglasima, ne uvek, ali vrlo cesto, bas iz WinWina/Handy-a primerke, koji su uzimani preko firmi, kompenzacija i slicno, neotvarane sa garancijom. M2 Dual Sony kod nas ne verujem da je legalno uvezen uopste, iako se prodaje po radnjama (ne daju fiskalne). Tako je bilo za Xperia C recimo i za nekoliko jos dual SIM telefona.

video sam u winwinu i ctradu imaju samo sa 4gb i kako kažu više neće dobijati sa 8gb, mada u tehnomaiji ima na stanju 8gb, mada njih nisam zvao.

Ima i 8GB verzija P780, i samo nju i uzimaj u obzir, ista cena. Cak i primerci iz WinWina su verovatno svi 8GB, nego ne menjaju sajt :)

Na žalost, nema više verzije sa 8GB memorije. Prva serija P780 koja je stigla je bila sa 4GB, pa je bila serija sa 8GB, pa ponovo sa 4GB interne memorije. Koliko znam, neće više stizati verzija sa 8GB memorije.

Da se nadovezem na temu, dvoumim se izmedju Lenovo p760 i alcatel ot6040d.

Sto se Lenova tice, jedina prednost baterija po onome sto pise na papiru. Sve drugo je na strani Alcatel-a. Ono sto me kod njega kopka je OS. Kako radi stock os,koji su problemi....?
Takodje, Lenovo radi kao sat sto se toga tice iako ima daleko manje memorije i duplo manje ram-a od 6040d.

Vrh Dno