Šta je novo?

Motorola G41

Beletroz

Poznat
Učlanjen(a)
15.03.2022
Poena
30
Ja se upisujem u forum i odmah sa temom. 🙂
Izvinjavam se ako postoji, ja je nisam našao a čudno mi da ovaj telefon nema temu.

Elem, želeo bih da ga kupim, moja voljena Nokia 7.1 je odslužila svoje pa bih da pređem na nešto novo.

A novo za imperativ ima jednu stavku da je prioritet - stock Android. Ništa što liči na stock, šta je bazirano na stock, nego baš klot iliti skoro pa klot kao što ima Motorola, tj. Nokia.

Nego, kao što primetih, kako to da ovaj telefon nije zavredio pažnju, meni deluje ok za nezahtevnog korisnika...

Znam da za cenu od 32k može da se nađe bolji hardver, mada meni ni ovo ne izgleda toliko loše... Oled, kamera sa OIS, 30W punjenje, znam da ovaj G85 nije nikakva zver, ali računam telefonu sa najlaganijim OS ni ne treba više za osnovne zadatke...

Nego, ima li ko sa telefonom uopšte? 🙂

Da odgovorim sam sebi... Naručih G41 sav srećan taman a onda naletih na priču oko softverske podrške...

Motorola obećava jedan Android update, a naredni može a i ne mora da se desi, jer je politika kompanije da za svaki uređaj zasebno pravi procenu o tome da li će dobiti još jedan Android...

Dakle, ja u 2022. da kupim G41 koja dolazi sa Android 11, dobijem 12 i to je verovatno to?!

Ovo me je baš razočaralo... Sa Nokijom sam imao 2 OS update-a i 3 godine bezbednosnih zakrpa. Pošao od Androida 8 i stigao do 10 + još jedna godina.

Vidim danas mnogi proširuju softversku podršku za 2-3 Androida i za budžet telefone tipa Samsung...

I sad ja da ovo nisam pročitao slučajno, da sam kupio telefon, i u narednim mesecima dobio Android 12, pa kakav bi to korisnički dojam na mene kao kupca ostavilo saznanje da sam u prvoj godini korišćenja telefona dobio prvi i poslednji update?

Izvinjavam se na rantu, ali ovo stvarno nisam očekivao.
Znao sam da je Motorola jedno vreme bila deo Android One programa kao i Nokia, i pomislio sam da su makar zadržali istu filozofiju podrške.

Nadam se da ovo nije off, baš sam želeo da kupim telefon i ovde rado podelim utiske, ali ovo je ogromni dealbreaker.
Koliko god da sam pomislio da je telefon solidan i vredan klot Android iskustva, toliko sam pomislio da je potrošna roba, sa tako labavo definisanim i potencijalno kratkim softverskim vekom.

Nazad
Vrh Dno