ROOTovanje!
Kao što sam i obećao evo linka ka
XDA forumu sa objašnjenjem kao se root-uje Motorola Fire/Sense XT sa 2.3.5 androidom.
Jako je bitno da se odradi patch sa SUT LR 1.8.2 programom i .xml fajlovima priloženim na linku, jer je to preduslov da bi SoC 2.3.3 mogao da obavi proceduru.
Ako treba još neko objašnjenje pištite.
Zahvaljujući članu
nesha_70 koji se nesebično potrudio da nađe opisanu metodu za Root XTa 530sa GB 2.3.5, ja dadoh sebi zadatak da sve to, lepo, pretočim na Srpski i objedinim Root fjlove a nadam se da se Neša neće ljutiti jer je ovo njegova zasluga!
Odricanje od odgovornosti:
Nisam odgovoran nizašta što se događa na mobilnom telefonu, kompjuteru ili bilo čemu drugom, a prateći ovo uputstvo.
Nastavljate na vašu odgovornost.
Evo aplikacija/fajlova potrebnih i neophodnih za Rutovanje XT530 sa GB 2.3.5:
KLIK TO DOWNLOAD. U paketu su: SuoerOneClick_v2.3.3.0, SUT LR 1.8.2 i FXX_PR3_NV.xml i NvDefinition.xml.
Pre Rutovanja treba uraditi sledeće:
1. Settings > Applications > ŠTIKLIRATI "Unknown Sources"
2. Settings > Applications > Developer > ŠTIKLIRATI "USB Debugging" i "Stay Awake"
3. Povežite Motorolu USB kablićem za komp i ne dirajte ništa oko PopUp prozorčića sa upozorenjima (samo povećite fon i komp), [kada vas upita za povezivanje,
NEMOJTE SELEKTOVATI USB Mass Storage.
4. Raspakujte
FXX_PR3_NV iz Downloadovanog .rar fajla u 1 (jedan) folder (isti, naravno i u njmu ćete imati FXX_PR3_NV.xml i NvDefinition.xml fajlove).
5. Sada pokrenite i instalirajte SUT LR 1.8.2
6. Nakon pokretanja programa selektujte FXX_PR3_NV.xml (naravno u istom folderu gde se nalazi ovaj fajl mora se nalaziti i NvDefinition.xml fajl, inače Rootovanje propada)
7. Pokrenuće se pečovanje telefona u okviru čega će se sam telefon restartovati.
Kada se pečovanje i restart završe klinite na Finish opciju i time izlazite iz SUT LR programa.
Operacija Pečovanja ne briše ništa na telefonu ili kartici, jednostavno se pečuje ROM telefona i time omogućava Root!
ROOTovanje:
1. Nakon što se fon restartovao, posle pečovanja, pokrenite SuperOneClick aplikaciju, kliknite na Root opciju, propratite šta aplikacija ispisuje na ekranu i kada završi operaciju izaći će PopUp prozor da je Rottovanje uspešno obavljeno!!!
Proverite da li se u Meniju telefona pojavila SuperUser aplikacija i to bi def, bilo to.
Čestitam na ROOTovanju Vaše Motorole!!!