Šta je novo?

Motorola FireXT 530

nesha_70

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako niko do danas nije napravio temu posvećenu ovom telefonu koji spada u klasu sa Alcatel OT-990, reših da probijem led. Molim vlasnike dotičnog da napišu po nešto o njemu, ukoliko takvih ima na ovom forumu.

Evo i prve informacije vezane za ovaj telefon. Nije MTS brendiran i nije zaključan. :)
Za sada ga nije moguće root-ovati jer je u MTS izdanju Android 2.3.5, dok je u postojećim root alatima zadnja podržana verzija 2.3.4. Čekamo noviju verziju SuperOneClick.
Ukoliko ima zainteresovanih za neku informaciju više, napisaću još po nešto na zahtev.

Ja nesto razmisljam da ga uzmem preko MTS-a, cinimi se da nije losa cena na nekim ugovorima. Kako drzi baterija, ima li lagova? Vidim da na netu picaju da im curenje batrije kada je u stand by-u, da i je to ispravjeno? Ima li jos neke mane?

Nabavio telefon, jasta ali trenutno nemam komp kod kuce pa ne mogu da cukaram text...

Prvi utisci:
1. Dobar displej sa finijom matricom od OTa
2. Dobar odziv mada malo kasni (zaista malo)
3. Dobar kontrast
4. Dobro i glasno se cuju i zvono i slusalica
5. Kvalitet izrade je dobar
5. Lose: SIM i mSD su nedostupne bez vadjenja baterije
6. Kamerica ima "crvenu mrlju" oko centra fotke
7. Jos uvek nema SuperOneClick za GB 2.3.5 :(
...

Ma telefonce ercera besprekorno.

GB 2.3.5 Radi RAM Clear besprekorno i oslobadja memoriju telefona extra tako da nikakva Link2SD apk nije potrebna.
Samo apk od sistemske vaznosti prilikom instaliranj se sibaju na mem mobitela a inače ih instalira na mSD.

Kao što sam i obećao evo linka ka XDA forumu sa objašnjenjem kao se root-uje Motorola Fire/Sense XT sa 2.3.5 androidom.
Jako je bitno da se odradi patch sa SUT LR 1.8.2 programom i .xml fajlovima priloženim na linku, jer je to preduslov da bi SoC 2.3.3 mogao da obavi proceduru.
Ako treba još neko objašnjenje pištite.

Prilozi

• shot_000002.png
    shot_000002.png
    51.5 KB · Pregleda: 75
  • shot_000009.png
    shot_000009.png
    63.2 KB · Pregleda: 70
  • shot_000008.png
    shot_000008.png
    74.4 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Mozes li da okacis neki LINK za drajvere za XP i WIN7_32/64?
Ja to moram da oprobam na poslu. Kod kuce nema sanse :(
Ne radi mi WIN pa dok ja to sredim proci ce vikend...
thx

Kad zakačiš motorolu na pc on ti sam ponudi instalaciju drajvera. Imaš u samom virtualnom CD-u (image je u samom romu telefona) drajvere i za 32 i za 64 bita.
Ja sam greskom preformatirao mSD koja dolazi uz fon a XP na poslu mi nije prepoznao fon tako da se pitam da nisam nesto zeznuo???
:(

Nisam formatirao karticu, već sam sa kartice koja je stigla, prosto kopirao sve fajlove na karticu od 8GB. Svaki put kad zakačim fon na komp, auto run mi prijavi aplikaciju za instaliranje drajvera. Ako se ne snađeš javni mi koji ti je mail da ti pošaljem.

Nisam formatirao karticu, već sam sa kartice koja je stigla, prosto kopirao sve fajlove na karticu od 8GB. Svaki put kad zakačim fon na komp, auto run mi prijavi aplikaciju za instaliranje drajvera. Ako se ne snađeš javni mi koji ti je mail da ti pošaljem.

Snasho se cica samo tako :D
Rutovan je foncic iz 1ve :).
Nije to na mSDu vec u RAMu fona pa se preslika, kao sto si rekao, u virtual CD...
Preradicu link koji si okacio s potrebnim fajlovima i uputstvom na Srpskom zarad lakseg snalazenja pa cu da okacim.

Negooo, ima li za XTa neki Recovery mode da se instalira??? da bih iz njega preparticionisao mSD tako sto cu da joj doddelim 1GB EXT2 particiju + 1GB SWAP i ostatak u FAT

Ne treba ti recovery. Iz bilo kog partition tool-a uradi resize i posle napravi primarnu particiju kao ext2 ili ext3. Sve se završi za 5 minuta. Alate imaš na Hirens boot CD, jedini problem je što ti treba SD card reader.

Kao što sam i obećao evo linka ka XDA forumu sa objašnjenjem kao se root-uje Motorola Fire/Sense XT sa 2.3.5 androidom.
Jako je bitno da se odradi patch sa SUT LR 1.8.2 programom i .xml fajlovima priloženim na linku, jer je to preduslov da bi SoC 2.3.3 mogao da obavi proceduru.

U originalnoj poruci treba da stoji Spice umesto Sense. Spice XT je ime za Fire XT na Latino Amerčkom tržištu.

Evo jednog malog podatka kako ući u RECOVERY mode:
1. Isključite telefon
2. Stitnite Volume UP+Volume Down+Power taster i držite sve dok se ne pojavi Trougao sa znakom uzvika
3. Nakon toga pustite sve tastere i pritisnite senzor Home i ulazite pravo u Recovery Mode ;)
Kretanje kroz Recovery vršite tasterima Vol Up i Vol Down a odabir funkcija iz menija vršite tasterom Power. Povratak u nazad pritiskom senzora Back...

Srećno.

Poslednja izmena:
Ne treba ti recovery. Iz bilo kog partition tool-a uradi resize i posle napravi primarnu particiju kao ext2 ili ext3. Sve se završi za 5 minuta. Alate imaš na Hirens boot CD, jedini problem je što ti treba SD card reader.

Hmmm. Imam Interni Card Reader na kompu ali to što ti predlažeš probao sam sa Galaxy Fitom i njegovom karticom i nije htelo da funkcioniše...
Da li sam negde pogrešio?

Nešo, ajd skini Root Uninstaler (Pro) i ako je moguće da mi iz njega pošalješ bekapovanu Light OT aplikaciju.
THX

ROOTovanje!

Zahvaljujući članu nesha_70 koji se nesebično potrudio da nađe opisanu metodu za Root XTa 530sa GB 2.3.5, ja dadoh sebi zadatak da sve to, lepo, pretočim na Srpski i objedinim Root fjlove a nadam se da se Neša neće ljutiti jer je ovo njegova zasluga!

Odricanje od odgovornosti:
Nisam odgovoran nizašta što se događa na mobilnom telefonu, kompjuteru ili bilo čemu drugom, a prateći ovo uputstvo.
Nastavljate na vašu odgovornost.

Evo aplikacija/fajlova potrebnih i neophodnih za Rutovanje XT530 sa GB 2.3.5:
KLIK TO DOWNLOAD. U paketu su: SuoerOneClick_v2.3.3.0, SUT LR 1.8.2 i FXX_PR3_NV.xml i NvDefinition.xml.

Pre Rutovanja treba uraditi sledeće:
1. Settings > Applications > ŠTIKLIRATI "Unknown Sources"
2. Settings > Applications > Developer > ŠTIKLIRATI "USB Debugging" i "Stay Awake"
3. Povežite Motorolu USB kablićem za komp i ne dirajte ništa oko PopUp prozorčića sa upozorenjima (samo povećite fon i komp), [kada vas upita za povezivanje, NEMOJTE SELEKTOVATI USB Mass Storage.
4. Raspakujte FXX_PR3_NV iz Downloadovanog .rar fajla u 1 (jedan) folder (isti, naravno i u njmu ćete imati FXX_PR3_NV.xml i NvDefinition.xml fajlove).
5. Sada pokrenite i instalirajte SUT LR 1.8.2
6. Nakon pokretanja programa selektujte FXX_PR3_NV.xml (naravno u istom folderu gde se nalazi ovaj fajl mora se nalaziti i NvDefinition.xml fajl, inače Rootovanje propada)
7. Pokrenuće se pečovanje telefona u okviru čega će se sam telefon restartovati.
Kada se pečovanje i restart završe klinite na Finish opciju i time izlazite iz SUT LR programa.

Operacija Pečovanja ne briše ništa na telefonu ili kartici, jednostavno se pečuje ROM telefona i time omogućava Root!

ROOTovanje:
1. Nakon što se fon restartovao, posle pečovanja, pokrenite SuperOneClick aplikaciju, kliknite na Root opciju, propratite šta aplikacija ispisuje na ekranu i kada završi operaciju izaći će PopUp prozor da je Rottovanje uspešno obavljeno!!!

Proverite da li se u Meniju telefona pojavila SuperUser aplikacija i to bi def, bilo to.

Čestitam na ROOTovanju Vaše Motorole!!!

Poslednja izmena:
Moze li neko da kaze koliko je memorije dostupno korisniku (internal storage i RAM)?

Meni stize LG Optimus Hub (E510) ako je neko zainteresovan da otkupi Fire XT neka se javi na PrivPor... :D

Vrh Dno