Pa ni Edge ni Honor nisu šampioni baterije. Po GSM areni S21 FE 92h baterija, Honor 90 95h a Edge 40 98h. Znači tu su negde sva tri modela. Snapdragon od SD888 serije ne zna da napravi štedljiv čipset. Mediatek nikad nisu ni bili. Tako da Vam je to to. Ako hoće i dobru bateriju, onda samo Samsung A34. A54 je njesra, i ne bih nikom preporučio, ali zato A34 ima i potentan čipset, dobru kameru (sa OIS što recimo Honor 90 nema) i bateriju koja je po GSM Areni rejting 133h. Znam sigurno jer sam se naprodavao A34 i A24 modela. A24 je zakon što se tiče trajanja baterije, ali nije klasa predhodno navedenih telefona.
Suma sumarum - Kome treba baterija, bolje opcija je A34 nego Honor/Motorola. I pri tom bi se uštedelo preko 100eu. Sa druge strane, S21 FE je za nijansu lošiji (sat/dva manje dnevno) od pomenutog dvojca, ali ih šiša u svemu ostalom.
Nedostatk OIS je i jedan on najvećih problema Honor 90 modela. Isto kao i sa Honor 70. Pa Vi niste svesni koliko lošije fotke daju pomenuta dva telefona u odnosu na P30 Pro - 4 godine star model. Po dnevnom svetlu neće biti neke razlike. Ali već sa sumarkom (noć ne smem ni da poredim) dolazi do izražaja manjak OIS. Isto važi i za fotkanje unutar zgrada, stanova gde je prigušeno odnosno veštačko svetlo. Sramota za Honor. Drugi proizvođači barem na svojim low flagship modelima stave kameru sa OIS (optički zoom svi do jednog izbacili).
Ja sam huawei/honor fanboy. Po meni je i dan danas jedan od neprevaziđenih modela Honor 20 Pro - 4 godine star model. Tu su mi još i Huawei P20 Pro, Mate 20 Pro i P30 Pro. Tim redom. Svi nabrojani modeli su klasa za Honor 70/90. A možete ih naći za stotinak eu. Ja sam do prošle godine imao P20 Pro, u junu ga zamenim za Mate 20 Pro lkoji pazarih za 100eu. Sa battery healthom 89%. Prošlog meseca naletim na P30 pro za 180eu. Kao da je izašao iz fabrike. Battery 82%. I da mu promenim bateriju (30eu pro moby) to je bolja investicija od gore navedenih modela.
2021 godina je bile najbolja godine što se tiče kupovine telefona. Imali ste mid range telefone sa karakteristkama flagship modela za male pare. Samsung A52/A72/A52s, Xiaomi Mi 11 Lite 5G, Redmi Note 10 Pro, low flagship tipa S20 Fe, S21 Fe... I onda su proizvođači shvatili da su se zaigrali, jer mala je zarada na mid range fonovima. Sad imate situaciju su cene skočile a d aje kvalitet telefona opao. ne u smislu izrade, već onoga što nude. Pa Vama sad flagship modeli dolaze bez OIS na kamerama. Telefoto i Periscope kamere ne postoje sem kod Ultra modela. Jedino je Realme realan, pa je na kraju ostavio samo jednu kameru koja vredi. Šta će meni micro, wide i sl. kamere. Treba mi glavna i eventualno telefoto. Sve ostalo je glupost. Ali na toj glavnoj ne staviti OIS, to je smešno.
Ako jedan Redmi Note 12 Pro 54G ima OIS na kameri, Honor 70 i Honor 90 NISU NI ZA ŠTA DRUGO SEM ZA WC ŠOLJU.
Izvinjam Vam se za ostrašćen post, ali Honor trenutno prodaje M**A za B*B**EGE. Drug se opekao, i drugi (sa kojim delim Sony PSN nalog) isto - uzeo i sebi i ženi Honor 90, a rekoh mu da ne uzima. I to još preko operatera, gde su ga zaklali sa cenom. Huawei/Honor su bili sinonim za kameru. Ovo...
Ako već treba da biraš između Motorole i Honora, izaberi Motorolu. Po meni ni jedno. Rekoh već S21 FE ili ako može neki kompromis - A34 (uštedećeš dosta love, imaš ih nove na manje od 250eu). Ovo ti pričam kao neko ko prodaje telefone a ko sa druge strane od tebe neće imati koristi (nisam u BG da bi sarađivali).
Savetovao bih ti u stvari Samsung A52s, ali ga novog nigde nećeš naći.