Šta je novo?

Mobilni telefon Motorola Edge 30 Ultra ili Redmi Note 13 Pro plus

Koji mobilni telefon kupiti

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Koja od ova dva telefona kupiti, Motorola 30 Ultra ili Redmi Note 13 Pro plus? Ili možda neki treći?
Uslovi su cena da bude do 400€, telefon mora biti nov, kupovina preko oglasa.

Poslednja izmena od urednika:
Kupac koji je bio zainteresovan za kupovinu telefona je odustao od Motorole 30 Ultra.
Razlog je nemanje fiskalnog računa za cenu od 400€, prodavac mu nešto mulja sa nekom garancijom uvoznika!?
Umesto nje sada u obzir dolazi Xiaomi 13T eventualno Xiaomi 12T Pro.
Znači nova nedoumica je Redmi Note 13 Pro plus, Xiaomi 13T ili Xiaomi 12T Pro? Sva tri je našao sa fiskalnim računom za do 400€.
Ja nisam imao ni jedan od ta tri modela, pa mu ne mogu baš pomoći.

Redmi izbaci iz razmatranja, sem prelepog ekrana i 120w punjaca sve ostalo ne vredi te cene.
13t je pristojan tel i moze se naci za tu cenu, oko 400e. 12t pro mozda, za nijansu, bolju glavnu kameru od 13t i snapdragon cipset (ako je nekome to bitno), ali tesko da ces ga pronaci novog, tako da je najbolja opcija ipak 13t.

Mozda bolje da se pojuri Realme GT2 pro, zaista odlican telefon, a po ceni moze da se nadje za 300e (malo koriscen)
Mada, iskreno, tesko sa garancijom i fiskalnim :(

Vredi li dati 300€ za skoro nov(2 meseca star Realme 11 Pro Plus 12/512gb? Naravno sa garancijom i fiskalnim računom.
Apsolutno ne, npr poco x6 pro ti je poprilicno bolji izbor, za slicne pare, ako kamera nije najvaznija stavka na tel.
Realme koristi Samsungovo 200mp HP3 socivo, kao i recimo Redmi note 13 pro 5g, koji nov sa 2 god garancije mozes naci i za 270e i bolji je, ukupno gledano, takodje od Realme modela.
Gt2 pro je vec 2 god star model, tako da njega ne bih uzimao u razmatranje uopste.

amfora@, Gde si to video Realme GT2 pro za 300€? Možda misliš na onaj sa KP iz Prijepolja? Na oglasu ne piše ni starost ni stanje!?
A 100% nema ni garanciju ni fiskalni račun, da ima bilo bi napisano u oglasu.
skijeti@, kamera nije najvažnija stavka, ne koriste se društvene mreže da bi kamera bila nešto bitna.
Danas su na svakom telefonu srednje klase kamere slične i dobre po danu i sunčanom vremenu, razlike su uočljive tek po lošem osvetljenju, odnosno noću.

Poslednja izmena:
Onda ti je poco x6 pro ubedljivo najbolja opcija. Najbolji ekran ima i najjaci cipset, ubedljivo (priblizno jak kao snapdragon 8 gen 2). 8/256 verzija moze na kp da se nadje za 315ak €< sto je bas ok cena.
Evo ti, recimo, poredjenje x6 pro vs Realme gt2 pro:
Screenshot_20240321-111124.png

^Hvala za info!

Sve je to lepo gore upoređeno, ali prvo moram da vidim svojom očima taj ekran na X6 Pro(GT2 Pro sam već koristio i za moj ukus je imao više nego odličan ekran). Ne kupujem na osnovu recenzija, ne verujem im baš.

Rezenzije mogu biti samo neka vrsta putokaza, nikako odlučujući faktor kupovine telefona ili bilo čega drugog.

^Hvala za info!

Sve je to lepo gore upoređeno, ali prvo moram da vidim svojom očima taj ekran na X6 Pro(GT2 Pro sam već koristio i za moj ukus je imao više nego odličan ekran). Ne kupujem na osnovu recenzija, ne verujem im baš.

Rezenzije mogu biti samo neka vrsta putokaza, nikako odlučujući faktor kupovine telefona ili bilo čega drugog.
Naravno, slazem se. U vecini slucajeva uvek gledam samo kao dodatni info, nikako kao odlucujucu stavku. Imao sam prilike da vidim x6 pro i stvarno je odlican ekran. Koristim honor magic 5 pro i moto edge 30 fusion, bolji je ekran od motorole i priblizno dobar kao na honoru.

Vrh Dno