Šta je novo?

Motorola E1000 ka GPS prijemnik

Alfa 156

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
304
Procitao sam da ova motorola moze da radi kao gps prijemnik pa me interesuje da li je neko porbao i koji softwer postoji na telefuno za te potrebe

Hvala...

Alfa 156 je napisao(la):
Procitao sam da ova motorola moze da radi kao gps prijemnik pa me interesuje da li je neko porbao i koji softwer postoji na telefuno za te potrebe
Hvala...

Pa ne moze bas, ona nema GPS receiver u sebi. Ono sto ima je takozvana AGPS (Assisted GPS) funkcija, koja se oslanja na GPS server u 3G mrezi.

Malo teorije:
What is AGPS? Assisted GPS describes a system where outside sources, such as an assistance server and reference network, help a GPS receiver perform the tasks required to make range measurements and position solutions. The assistance server has the ability to access information from the reference network and also has computing power far beyond that of the GPS receiver. The assistance server communicates with the GPS receiver via a wireless link. With assistance from the network, the receiver can operate more quickly and efficiently than it would unassisted, because a set of tasks that it would normally handle is shared with the assistance server. The resulting AGPS system, consisting of the integrated GPS receiver and network components, boosts performance beyond that of the same receiver in a stand-alone mode.

Poslednja izmena:
To znam
nego sam cuo da u odsustvu agps-a koristi klasican?
i ne samo ta motorola neogo i a1000 a920 a925...

zna li neko nesto o tome?

S ovim svaki mobilni koji ima slot za SD flash memoriju i softversku podršku postaje GPS uređaj.

Motorole iz serija "A" imaju ugrađen GPS risiver i one su potpuno druga priča... Serija "E" to nema, dakle, ne može - samo A-GPS, pod uslovom da ga podržava operater...

Još nešto... Motorola E1000 prima "micro SD" ("trans flash") memorijske kartice a ne SD, što znači da otpada i SDIO GPS modul...

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/339/Motorola/E1000

Inače, korišćenje tog dodatka je verovatno nepraktično u pokretu jer mi to sve izgleda veoma lomljivo i nezgrapno...

Jedina opcija korišćenja pravog GPS-a kod Motorole E1000 bila bi povezivanje preko BT sa nekim eksternim GPS dodatkom, naravno, pod uslovom da postoji i neki program u Javi preko kojeg će se sve to obavljati...

Poslednja izmena:
da......
ali u tom slucaju mnogo je bolje uzeti neki symbian telefon nego e1000

zakljucak e1000 nema GPS prijemnik

p.s. i meni krhko deluje tajs sd gps adapter

Alfa 156 je napisao(la):
da......
ali u tom slucaju mnogo je bolje uzeti neki symbian telefon nego e1000

Baš tako. Ili je (ako je već imaš) menjati za A925 ili bilo koju drugu iz "A" serije...

jegor je napisao(la):
S ovim svaki mobilni koji ima slot za SD flash memoriju i softversku podršku postaje GPS uređaj.
aj jel moze nesto ovakvo da se nabavi kod nas i po kojoj ceni?
i najbitnije jel ovako nesto uopste radi kod nas???

naravno da radi.....
a sve moze da se nabavi sa ebay.de gomila ljudi donosi stvari odande uz proviziju od 25%

Nazad
Vrh Dno