Šta je novo?

MOTOROLA-DROID X

S obzirom na slike koje sam video slikane sa jednim i drugim, velika je razlika, ali ne zbog razlike u MP, nego jednostavno Nokia ima mnogo bolje fotke. Plus ja, od kada sam probao xenon flash, kada gledam telefon, ako nema xenon, racunam da nema blic, tolika je razlika. Sa xenon-om kao da imas fotoaparat i to je to

tako sam i predpostavio, najpre zbog tog xenona i carl zeiss optike...
danke schön :)

zna li se preporucena cena ?
Ne jos, za pocetak pojavice se samo u Americi kod Verizon-a, a uskoro i u Evropi kao Milestone X pretpostavljam (inace u Americi pocinje sa isporukom kupcima 15-og jula...
i utice li ta razlika u megapikselima na 720p snimak?
Ne utica
moze li ovaj droid x da pusta npr 720p materijal u vidu filmova u .mkv formatu ? prebaciti na sd karticu i gledati na telefonu, ili je moguce samo gledati snimljen materijal ?
Moze sve od navedenog. Moguce je i prikljuciti tel na tv (sa HDMI prikljuckom) i gledati na TV-u (moze da ti zameni ladno Multimedijalne plejere za TV :) ), a moguce je i pustati filmove na TV, laptopu, ves masini :) i to bezicno putem DLNA tehnologije oju podrzava Droid X (vise o DLNA potrazite na Google-u :) ) a evo jedan demo primer kao to ustvari funkcionise (testiranje HDMI/DLNA):
[YOUTUBE]lfKQN7Zo4Ms[/YOUTUBE]

A takodje se moze ponasati kao wifi ruter tj. hotspot i razdeliti svoju internet konekciju na 5 uredjaja aha ;)
Jos samo da pere i pegla ves i kuva kafu :)

Poslednja izmena:
Pa jel ovo droid 2 ili on tek treba da izađe? Pre sam negde pročitao da će on imati tastaturu.

ima li neki novi info o ovom telefonu? cudno mi da se nista ne prica o njemu...ima li ovoga u evropi u slobodnoj prodaji ?

ako nekome treba...

droid-x-root-unroot.jpg

Motorola Droid X One Click Root

@Ixinho: jos uvek nije dostupan u Evropi (znajuci Motorolu, pricekacemo jos otprilike dva-tri meseca), a najverovatnije u Evropi ce se pojaviti pod imenom Milestone X. Inace prodaja ovog modela u Americi je prevazisla ocekivanja Motorole i pogoni Motorole rade punom parom. Sve u svemu izgleda da je Motorola isplivala iz problema koje je imala i da su je Android modeli vratili iz mrtvih :)

Evo posle nekog vremena da napisem nekoliko dodatnih informacija o ovom modelu. Najznacajnija je sigurno da je Droid-X odlicno startovao sa prodajom u Americi i nadmasio i najhrabrije prognoze Motorole i Verizon-a http://onlinetrziste.com/2010/07/20/droid-x-svojom-popularnoscu-i-brzom-prodajom-doveo-do-zastoja-u-aktivaciji-uredjaja/ i takodje prevazisla ocekivanja Verizon-a sto se tice prenosa podataka http://gigaom.com/2010/07/23/data-hungry-droids-grow-verizon-revenues/ i sto je mozda najvaznije za ljubitelje i one koji simpatisu motorolu iz starijih vremena :) Motorola se definitivno izvukla iz skripca svojim android modelima http://gigaom.com/2010/07/29/android-saves-motorola-mobile-devices-helps-boost-sales-profits/. A vec krecu i najave ovog modela (takodje i Droid II ) u Evropi http://www.mobihobi.com/news/view.php?id=873

E sad malo nesto o prvom utisku sto se tice ovog telefona, posto sam uspeo da se igram sa njim pola sata (zaluta po neki Amerikanac na Mediteran :) )... Svakako odmah sam spazio taj ogroman ekran :) po mom misljenju preveliki za jedan telefon, ali odlican i izuzetno prijatan za koriscenje. Sam materijal i kvalitet izrade su na najvecem nivou, telefon je izuzetno cvrst (napravljen od metala, a sa zadnje strane presvucen materijalom slicnim, mozda istim kao kod Motorole V8) i kvalitet izrade je definitivno za klasu, dve iznad Desire-a (namerno sam uzeo Desire za poredjenje, jer su se mnogi susreli sa ovim telefonom)... Radi izuzetno brzo i sa HW strane stvarno blista jer HW koji poseduje je impozantan, sto se tice default SW (covek se nije bas pomucio oko personalizacije i bukvalno nista nije dirnuo na njemu-sta zna Amerikanac sta je Android :) ) i Motoblur-a postoje hiljadu videa na youtube-u pa moze svako da stekne utisak da li mu to odgovara ili ne, ja licno nisam pristalica UI resenja koje rade kompanije. Sam moj utisak (znaci licno misljenje) je da je ovaj telefon mozda i najbolji trenutno na svetu (definitivno je medju najboljima) jer mogucnosti i sam HW su impozantne i Android sve to uskladjuje i koristi savrseno, mogucnosti ovog telefona su zaista ogromne i cim se uzme u ruku se stice utisak da je ovo izvanredan tel (kako i ne bi pored velicine :D ), jednostavno moram ga rangirati klasu (u nekim situacijama i dve) iznad odlicnog Desire-a (ovo cisto da vise ljudi stekne kakvu-takvu sliku o kakvom uredjaju se ustvari radi)...
p.s: stric iz Amerike do kraja meseca uzima najverovatnije ovaj fon, pa ce biti vise detalja iz druge ruke :D

Poslednja izmena:
ja od ono malo klipova sto sam gledao i pratio po YT , u komentarima videh uglavnom tu jedinu zamerku na motorolin UI, sto moze i da ne bude bas sitnica, jer steta da SW kvari tako dobar HW...i mene zanima kad li ce u evropu..

Eh kada li ce kod nas da zaluta... U sustini me cudi sto i MIlestone imamo legalno da kupimo... Mozda nekom bude interesantno, na oglasima moze da se nabavi Milestone XT720

Svidja mi se kod Droida II to da je Motorola ispravila skoro sve mane na HW tastaturi na koje su ukazali korisnici (mislim da na te mane ukazuje i sam test u benchmarku).
@Ixinho: na net-u su se vec pojavili razni "tips and tricks" da se poboljsa sam Motoblur osecaj, mada za korisnike koji vole da cackaju oko telefona to nece biti neki problem ;) a kada ce se pojaviti u Evropi, to mislim da ni sama Motorola ne zna :) ali sigurno je da ce to biti modeli koji su prepravljeni za Evropsko trziste...

Nazad
Vrh Dno