Šta je novo?

Motorola C333 & USA

lisanin

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
619
Trenutno sam u Kanadi i imam ovde mogucnost da kupim polovan (godinu dana star) cell Motorola C333 za 24EU, pa mi pade napamet da bih mozda mogao da ga donesem i koristim tu. Da li je to moguce sobzirom na napon i vrstu networka? Sam charger ima ulaz od 110V i izlaz od 4.8VDC, 350mA. Ukoliko je izlaz punjaca kod nas isti, mogao bih da ili kupim jedan koji "pretvara" 220V u 110V. Za mene je veca zagonetka sama vrsta networka kod nas u Srbiji i da li je moguce ovaj telefon "izkarabudziti" nekako da radi kod nas. Ako samo stavim moju SIM karticu (srpsku normalno) da li ce telefon moci da se "nakaci" na taj network tu??? :smash:

ajd' da dopunim pitanje:
ovaj telefon (Motorola C333) se moze koristiti na CDMA/GSM/GPRS mrezama od 850/1900 MHz.
Koja je vrsta networka u Srbiji??

Kod nas je koliko znam 900MHz, GSM naravno...

ajd' opet dopuna (da pojasnim) :wall:
znaci kod nas (u Srbiji) je 900MHz / GMS.
To zbaci da Dual Band telefoni 900/1800 MHz mogu da rade na obe frekvencije, zato su i skuplji. Jeftiniji mogu da rade ili na 900 ili na 1800Mhz. Ovde nije problem kupiti tzv. World Phone koji sa Rogers AT&T (jedan od 4 Kanadska provajdera) moze da radi i tu.
Mislim, ako bih doneo taj phone, s kanadskim brojem, svi me mogu
dobiti kao da sam u Kanadi. To je zato jer Telekom ima ugovor s Rogers-om
ali zato i deru. Takav poziv bi me kostao $CAD5/min. Moje pitanje je bilo,
ako donesem Dual Mode 900/1800MHz (znaci match-uje nasu - Srpsku frekvenciju) da li bih samo zamenom SIM kartice sa Rogers na Telekom mogao da ga koristim!
Pa bre, ima li neko tu ko zna odgovor na ovo pitanje? :wall:

Poslednja izmena:
Bilo koji telefon koji doneses a radi na 900MHz ce raditi kod nas. Svejedno da li je on dualband ili triband...
Verovatno ces morati da ga dekodiras, jer nisu ludi u Rogers-u da daju telefone za malo para (vec ocekuju od tebe da ako kupis telefon kod njih, da ces koristiti njihovu mrezu i tako otplatiti telefon :))

Nadam se da je sada jasnije :)

Sta to znaci "dekodirati"
jel' to znaci mozda da on (telefon) radi samo na neki specijalnim sistemima (ne vezano za frekfenciju, mrezu itd..)
zaista ne znam o cemu je tu rec -
pa bre ljudi kao da treba da kupim avion -
da li je moguce da je zastita telefona u rangu sa za nivoom sigurnosti KGB-a ili CIE

Vrh Dno