Šta je novo?

Motorola A1000

Stanley

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.02.2005
Poena
319
Upalilo mi se crveno svetlo na pomenutoj Motoroli i nece da se ugasi!?
Rec je o crvenom dugmetu kojim se prekida veza,sija non stop!
Stajao mi je telefon u dzepu od prsluka i kada sam se nesto saginjao nisam osetio da sam ga pritisnuo tako jako(ocigledno jesam) i od onda cvenko sija,neprestaje...
Nosio sam je kod par majstora ovde u Rumi.Neki se neusudjuju da je otvore,samo jedan je otvorio i kaze da moze da mi odlemi tu diodicu da ne sija stalno!?
Mada pogasio sam ostala svetla na telefonu tako da ova dioda nebi trebala da trosi previse bateriju.
Ali ipak radi!
Sta raditi?
nervira me... :mad:

Stanley, ako nije harverski kvar (u sta ne verujem) trebalo bi da master reset telefona zavrsi posao , moguce da je doslo do nekog zaglupljivanja pri bootovanju telefona . Probaj jednostavno u control panel > Handset i tamo ces videti opciju Master clear/master reset . Naravno pritisni master reset a cod je sest nula (000000) i to ti je to_Ove motorole serije A (92x,1xxx ) imaju malo specif. nacin rada i ponekad dolazi do ovakvih gresaka,*** sotwer im nije tako sjajan kao recimo na nokijama ali zato hardverske mogucnosti su extra.
Pozz

Miki hvala na pomoci
Ovu motorolu sam bass uzeo u Valjevo sity :)
Probao sam sve i nevredi.
ubacio sam novi firmware prvo 54.08.00 pa 54.08.09
medjutim crvenko sija li sija,izgleda da je ipak hardverski kvar(izgleda,radice lemilica)
telefon sad sljak duplo brze i GPS GPRS rade super
cak duze traje baterija,sad je telefon bruka!
evo par slicica kako sve to izgleda:

screen04mx4.jpg

screen00nt7.jpg

screen02xq8.jpg

ako neko hoce mogu da pojasnim kako ubaciti novi firmware za A1000

Nema na cemu stanley :) zao mi je sto reset. fona nije pomogao , ima mnogo slucajeva gde je upravo to bio problem no u svakom slucaju ako ti nesto bude trebalo od softa ili mapa javni se na PM.

Pozdrav Miki

ako neko hoce mogu da pojasnim kako ubaciti novi firmware za A1000

Moze, meni ce trebati... postavi i linkove gde ima da se skine.
Poz

P.S. jel ta poslednja slika gde su brojevi... to kada zoves nekog? moze li to da se promeni nekako? nikako mi se ne svidjaju.

Poslednja izmena:
osnovno sta vam treba:
Firmware za A1000
54.08.00
54.08.09
I još P2K driver
P2K driver
Program za racunar- RSD lite

istalirati P2K drajvere na racunar
zatim RSD lite
ugasi telefon i dok držiš dva game tastera (na vrhu) priključi USB kablić
Telefon će ući u meni za flešovanje(treba da pise AP u tekstu)
zatim pokreni RSD lite i u njemu će videti telefon kao A920
iz istog odaberi frimware fajl
prvo 54.08.00 /stisni start
svaki frimware ubaci po dva puta
pa druga dva puta 54.08.09

e sad koliko ljudi toliko i razlicitih iskustava
autor teksta sa ES http://www.elitesecurity.org/t53586-6-Motorola
kaze da treba izvaditi baterju dok se ubacuje novi frimware sa cim se ja nebih slozio jer racunar ce po zavrsetku restartovati telefon i tek onda zavrsiti
meni nije hteo da restartuje telefon nego ga je ugasio RSD lite i napisao da sam upalim telefon(posto sam nije uspeo)
i tek onda prijavio status finished/result PASS
bilo kako bilo
znaci svaki frimware ubaci po dva puta zatim Master Reset/Clear
posle svakog ubacivanja frimwaera ugasiti fon i RSD lite
pa zapoceti proces iz pocetka....
to je to

Poslednja izmena:
Moze, meni ce trebati... postavi i linkove gde ima da se skine.
Poz

P.S. jel ta poslednja slika gde su brojevi... to kada zoves nekog? moze li to da se promeni nekako? nikako mi se ne svidjaju.

pa trebalo bi da moze
mislim da sam video neki progi koji se naknadno ubaci pa ti da drukiji Keypad

sa firmware 54.08.09 provereno radi GPS,GPRS,MMS,Imejlovi ma sve sam uspeo da namestim(sem crvenka)
telefon radi brze i GPRS cini mi se da je dosta brzi,baterija traje duze i nema onih animacija na pocetku
od novih aplikacija ima TaskSpy,Landscape,DiskCleaner,ScreenCapture.......

no problemo
vipi
kad pazaris telefon javi se ako ti zatreba softwera ;)
izvini mahinalno sam poslao poruku tebi mesto Mikiju...

Poslednja izmena:
evo i od mene par screenshotova

par slikica sa tomtom 5-ce

Prilozi

• Screenshot0004.jpg
    Screenshot0004.jpg
    70 KB · Pregleda: 69
  • Screenshot0005.jpg
    Screenshot0005.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot0006.jpg
    Screenshot0006.jpg
    70.3 KB · Pregleda: 93
Par pitanja
Na A1K ne moze da se namesti da prikazuje mesto, naziv grada (CB u porukama, ono broadcast 050)?
Kako da stavim da mi MP3 bude default za pozive? U kontaktima za svakog mi stoji standard, zar treba za sve da biram iz liste odredjen mp3?
Kako da uninstaliram neku aplikaciju a nema je u memory manageru?
Postoji li kod za motorolu da se vidi kada je proizvedena?

Hvala.

P.S. -Miki- koliko je tomtom bolji od npr SmartCom GPSa?

Poslednja izmena:
ni ja nisam uspeo da namestim kako da pokazuje mesto,naziv grada
1.prebaci neki mp3 fajl sa blututom u telefon
2.imas opcju "save as" i "install as ringtone" :) ali ti onda ide na internu memoriju taj mp3 file a ne na karticu

Hvala puno! ubih se trazeci
I za uninstall sam nasao.

Poslednja izmena:
Par pitanja
P.S. -Miki- koliko je tomtom bolji od npr SmartCom GPSa?

Paaa tehnicki je savrseno odradjen i daleko potpuniji program za navigaciju , ali u praksi je smart com upotrebljiviji jer su mape istocne evrope (nama dostupne beta) pune gresaka i nepreciznosti za razliku od ovog prvog koji uz dobru mapu i tacnu kalibraciju te vodi +- 10 metara preciznosti .

Pozz

Hvala. Znaci dok ne budu bolje mape da se ne trudim oko TomToma :)
Poz

Citam po raznim forumima da od kako je izasao TomTom v6, da nece biti novih mapa za v5? I da mape za v6 ne mogu da se koriste za v5? Jel to tacno?
Takodje sada se zove TomTom Navigator v6, nije Mobile kao sto je petica?

molim za pomoc.
kupio sam motorolu a1000 novu otkljucanu sa italijanske 3 mreze. tel radi sve ok ukljucujuci i gps. medjutim kada sam pokusao da ga flesujem sa softverom ver 54.08.09 (prateci uputstva iz ovog i posta sa es) telefon jednostavno nece da udje u mod za flesovanje (imam instaliran rsd lite 1.9.1 i p2k drajvere preuzete sa gornjeg linka). drzim pritisnuta ona dva game tastera i prikacim ga na usb ali se nista ne desava. koliko dugo treba da drzim te tastere pritisnute? probao sam sa baterijom i bez baterije isto obicno ih drzim pritisnute i po minut ali se nista ne desava. usb kablic je kompletan sa delom za punjac i kada koristim desktop motorola suite radi normalno. jedino sto sam primetio da kada je zakacen na usb ne pokazuje da li dopunjuje bateriju (mozda tako i treba). i jos jedno pitanje vezano za gps, instalirao sam smartcom gps i radi ok jedino sto ne vidi mape ma u koj folder ih stavio i da li tom tom moze da radi na a1000 bez externog gps prijemnika?
unapred hvala na odgovorima pozdrav milan

Vrh Dno