Šta je novo?

Motherboard sa dva CPU podnozja - preporuke

Angelos

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2006
Poena
320
Poz, da li postoji ASUS ploca na koju mogu da se stave dva INTEL
Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6MB FSB1333 S775 ?
Zeleo sam da sastavim masina za VMWare pa mi se takva solucija cini da ce zavrsi posao.Razmisljao sam se da uzmem normalnu plocu i da bocnem INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB.
Zanimaju me vasa iskustva, tj. sta bi pre uzeli 2xdual ili jedan quad core i zasto ?
Video sam konf. sa Xeon ali da li moze ovako nesto da se nabudzi ?

nema takve ploce za bilo koji 775 cpu ;) samo za 771 ta multi CPU latforma se zove skulltrail potrazi o njoj imas dosta po netu :) dosta skupa stavar ali ako ti teba za posao ne mari onda :wave:

A sto bi stavljao dva e8400...

Kad mozes da stavis jedan q9450 ili q9550???

Ta dva e8400 verovatno vuku vise struje nego jedan q9550, a dobitak performasi je daleko manji nego sa jedin Q procesorom.

Bravo, geniji, covek hoce mashinu za VMWare a vi mu preporucujete prepumpanu gaming platformu ^^
Ima i obicnih dual socket LGA771 ploca i Xeon procesora koji nisu ni priblizno skupi kao Skulltrail, ali definitivno je bolje single quad core naspram dva dual core-a u svakom pogledu.

D5400XS, podrzava bilo koji noviji Xeon procesor serije 5x00 (quad core, dual core)
http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/d5400xs/d5400xs-overview.htm

S5000XVN (u nekoj od varijanti), jeftinije resenje - podrzava samo Xeone sa FSB-om na 1333 MHz (dual core, quad core)
http://www.intel.com/Products/Workstation/Motherboards/S5000XVN/S5000XVN-overview.htm

Obe ploce podrzavaju PCI Express x16 grafike, ali D5400XS podrzava i multi-GPU.

PS: LGA775 procesori ne podrzavaju SMP rad tako da mora da se ide na LGA771 resenja. Ima jeftinih low-power quad-core Xeona, tako da na kraju to sve i ne izadje toliko skupo kao sto deluje. Ako vec mora dual-socket platforma.

I tako :)

Poslednja izmena:
Bravo, geniji, covek hoce mashinu za VMWare a vi mu preporucujete prepumpanu gaming platformu ^^
Ima i obicnih dual socket LGA771 ploca i Xeon procesora koji nisu ni priblizno skupi kao Skulltrail, ali definitivno je bolje single quad core naspram dva dual core-a u svakom pogledu.

MA odma vrh, sta tu neka jeftina rešenja :D A možda čovek uzme i da se igra ponekad xixi

Postoje i 5100X resenja koje podrzavaju DDR2-ECC a ne samo FBDIMM (koji ako i nadje kod nas platice preko nosa jer ga samo Macnuts koriste ovde). U odnosu na Skulltrail (dak i sa istim procesorima) primetno jeftinije, manje trosi i primetno se manje greje.

Vrh Dno