Šta je novo?

Morrowind problem

voivod

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
304
Imam jedan problem u vezi spellmakinga. Naime, skoro svaki spell koji napravim kod spellmakera ima otprilike duplo veci casting cost od kupljenog spella sa istim efektom. Npr. kupio sam spell "Spirit Knife" ciji je efekat "Damage Health 1 to 20 pts on Touch" i ciji je casting cost 4 magicka poena. E sad, kad kod spellmakera napravim spell sa efektom "Damage Health 1 to 20 pts on Touch", on trosi 8 magicka poena. Slicno se desava i za vecinu drugih efekata, mada ima i izuzetaka kao sto su Sanctuary, Fortify Attribute itd.

Da li se neko sreo sa slicnim problemom? Da li to tako treba da funkcionise ili je u pitanju bug?

Davno bese, ali mislim da je to normalno.

u davno to bese ali ja sam je instalirao i krenuo i nisam znao shta da radim a da te ne lazem to je bilo jos 2002 tako da se ne secam bash igrice imam je na 2cd-a je

Shomhauzen je napisao(la):
u davno to bese ali ja sam je instalirao i krenuo i nisam znao shta da radim a da te ne lazem to je bilo jos 2002 tako da se ne secam bash igrice imam je na 2cd-a je
:D
I u čemu je onda poenta tvog posta? :d :)

Inače, ako se dobro sećam, to je sasvim normalno zbog balansa. Naime, jeftinije je napraviti spell, ali onda treba više mane da bi se bacio. U protivnom, svi bi samo pravili spellove. Premda sam ja igrao sa Marksmanom pa se nisam 100% bavio čarolijama, verovatno će to neko potvrditi od ljudi koji su se više bavili tim aspektom igre. Ali mislim da to tako treba™.

Pa, logichno je da kad expert napravi neki spell on bude efikasniji od tvog "homemade" spell-a... Htedoh reci - mozda nemash dovoljno visok nivo spellmaking skill-a (valjda se tako zove, nikad ga nisam koristio)...

Neshto poput enchant-a... Igrachu se chesto desi da enchant nekog predmeta omane, dok se 'profi' NPC enchanteru to ne desi nikad :)

Uz to, ako se dobro secam ima i podela na 'destructive, restoration, alteration' itd magije, tako da ako nisu sve istog nivoa (npr. restoration na 80, alteration na 50), onda ne chudi shto su ti neki spell-ovi (iz razlichitih 'shkola') bolji u odnosu na druge...

Ne verujem da je to neki bag...

Ne postoji skill za pravljenje magija...

Nazad
Vrh Dno